Vko 43

E-tarina, ensilumi, palkintopäivä

Maanantaina Axel Wahren matkusti eri maihin ja tapasi erilaisia ihmisiä. Löysimme eri maiden lippuja mm. Espanja, Egypti, Etiopia. Tutkimme kenen nimessä on e-kirjain ja keksimme e:llä alkavia sanoja.

Tiistaina teimme smartilla harjoituksia, jossa tutkittiin mitkä sanat alkavat e:llä ja mitkä päättyy e:hen. Aloitimme saapas-askartelun.

Keskiviikko oli retkipäivä. Mietimme mikä paikka alkaisi e:llä, koska maanantaina mysteerilaatikko oli tyhjä ja nyt täityi etsiä puuttuva kirjain. Lapset keksivät että elokuvateatteri alkaa e:llä. Löysimmekin Elävienkuvien teatterista palapelin palan, jossa oli e-kirjaimen ääriviivat. Samalla lapset keksivät, että on myös toinen elokuvateatteri. Sieltä löytyikin e joka sopi jo löydettyyn palaan. Sitten mentiin Kirkkopuistoon ulkoilemaan.

Torstaina tehtiin saapasaskartelu loppuun ja pelattiin pädeillä ja Smartilla. Lisäksi esiteltiin tulevat uudet jutut: lukuliskon vierailu ja viikon eskarilainen.

Perjantaina oli palkintopäivä, katsottiin enemmistön äänestämä elokuva itse ilkimys ja herkuteltiin samalla. Uutta tavoitetta lähdetään keräämään, harjoiteltava asia on sama kuin viimeksi: kuuntelen aikuisen ohjetta. Siihen lisättiin vielä toinen asia: pyydän puheenvuoron. Näitä kun hyvin harjoitellaan ja kerätään helmiä, niin päästään taas valitsemaan uutta palkintoa.