VKO 4

Uusi kirjain, fun friends, pulkkamäki ja kivapäivä

Maanantaina lapset toivat kotoaan erilaisia p kirjaimella alkavia esineitä. Axel seilasi jokea pitkin ja saapui uudelle laiturille. Siellä olevassa mysteerilaatikossa ei ollut mitään. Päätimme kurkistaa Axelin matkalaukkuun josko sieltä löytyisi joku vinkki. Matkalaukussa oli lkaksi paperia. Toisessa luki "sen pituinen se."  ja toisessa " olipa kerran". Hetken mietittyämme mitä tämä tarkoitti, joku keksi että tarinat usein alkavat olipa kerran ja loppuvat sen pituinen se. Jotenkin tarinat liittyvät tämän päivän asiaan. Nyt oli aika katsoa minkälaisia esineitä kotoa oli tullut mukaan. Kun jokainen oli esitellyt oman esineensä, kaikki totesivat, että kaikki esineet alkoivat P-kirjaimella. Mysteerilaatikkoon kuuluu siis P. Kun kirjain oli saatu laatikkoon ja Axel pysähtyi laiturille, siirryimme tarina maailmaan. Jokainen halukas sai vuorollaa tulla kertomaan jonkunlaisen tarinan lasten tuomilla p - tavaroilla. ' Olipa kerran pallo. Sen pituinen se." " Olipa kerran pupu jonka meni kauppaan ja osti sieltä pippareita. Sitten se söi ne. Sen pituinen se." " Olipa kerran poro joka potki jalkapalloa. Sen pituinen se." Olipas mukavia tarinatuokioita. 

Tiistaina lähdimme retkelle Harakkamäkeen. Omat pulkat ja liukurit mukaan ja menoksi. Ihana talvisää kruunasi hauskan pulkkamäkiretken ja tietysti mehut ja piparit. Kuvia löytyy taas 

Keskiviikkona oli Fun Friends päivä. Puolet oli friends toiminnassa ja toinen puoli liikkumassa salissa. Fun frriends tuokiolla käsittelimme punaisia ja vihreitä ajatuksia ja niiden merkitystä itselle. Punaisia ajatuksia oli esim "en osaa", " minä kuitenkin epäonnistun ja kaikki nauraa." " en halua lähteä sinne, koska siellä on kuitenkin ihan tylsää. ". jne. Eli ajatukset jotka estävät meitä yrittämästä ja uskomasta itseemme on punaisia. Vihreitä ajatuksia on esim " minä osaan kun vaan yritän." " minulla on kavereita." " on mukava tavata uusia ihmisiä. " jne. Keskustelimme siitä kuinka kaikki ajatukset ovat hyväksyttyjä ja niitä saa olla, mutta olisi tärkeä päästä nopeasti eroon punaisista ja koiittaa kääntää ne vihreiksi. Leikimme autoleikkiä, jossa autot pysähtyivät aina kun ope luki punaisen ajatuksen ja vain vihreillä sai jatkaa matkaa. Lisäksi värittelimme ajatuskuplia punaisiksi tai vihreiksi sen mukaan mitä niissä ajateltiin.  
Salissa liikuttiin erilaisten leikkien mukaan ja harjoiteltiin samalla p kirjainta. Ohjelmassa oli mm. Paikan vaihto-leikki, Polttopallo, Parin etsintä, Pallon kuljetus parin kanssa. Näistä kuvia viikon 4 kuvissa.

Torstaina oli tehtävä päivä. Beebot opetti matematiikkaa osalle lapsista ja erilaiset leikit ja pelit toisille kirjaimia. Piirtelimme kaverin selkään erilaisia kirjaimia ja kuuntelimme alku-ja loppuäänteitä ja muodostimme hassuja sanoja. 

Perjantai oli ansaittu kivapäivä.Ensin kuulimme viikon eskarin terveisiä, kuuntelimme kaverikehut ja myös kuulimme Lukuliskon ihanat terveiset.  Katselimme leffaa ja herkuttelimme. Leffan jälkeen jäi vielä leikki aikaa. Oli tosiaan kiva päivä!
Mukavaa viikonloppua kaikille.