Vko 38

Vko 38 I kirjain, kuka on rohkea, retkellä ja yhteissynttärit

Maanantaina aloitimme tutkimaan nimiemme ja päiväjärjestyksen lisäksi kalenteria. Kalenterista löytyi monia uusia asioita, joita voi seurata. Kalenteri näytti kuukauden, kertoi päivän nimen ja päivän numeron. Lisäksi siitä selvisi kenellä on nimipäivä. Lisäksi katsomme jokapäivä säätiedon ja valitsemme joka päivälle meteorologin. Monta uutta juttua heti viikon aluksi.
Näiden lisäksi pääsimme myös Axelin matkaan. Axel seilasi Loimijokea pitkin ja pysähtyi ensimmäiselle laiturille. Uteliaana miehenä hän nousi pois veneestä ja lähti tutkimaan ensimmäistä etappiaan. Sieltä löytyi matkalaukku jossa oli valokuvia. Nämä valokuvat olivat Axelin kuva - albumista. Myös mysteerilaatikko oli laukussa. Se paljasti meille uuden kirjamen I. Ja yllättävää kyllä myös kaikki Axelin kuvat liittyivät jotenkin I kirjaimeen. Mietimme yhdessä miten ne ovat liittyneet Axelin elämään ja seikkailuun. Lapset keksivät hauskoja tarinoita intiaanista, ikkunasta, itikasta , iilimadosta,. ilmapallosta, imurista, ilveksestä ja ihmisestä.

IMG_0333.JPG


Teimme Smartilla I -kukkatehtävän ja lauloimme esiintymislauluja joissa mm puut seisoivat metsässä kuin I kirjaimet.


IMG_0339.JPG


Tiistaina jatkoimme hiukan Fun Friends aihetta "minä ja muut". Keskustelimme siitä, kuinka olemme samanlaisia ja erilaisia. Vertailimme eri ominaisuuksia toisistamme ja lopputulos oli ihana: On niin hienoa että olemme kaikki erilaisia! Tämän jälkeen keskustelimme siitä, minkälainen ihminen on rohkea. Ensin tuli huimia juttuja: "jos uskaltaa hypätä katolta" " jos uskaltaa hypätä lentokoneesta" " jos uskaltaa mennä kummitusluolaan" jne. Mutta hiukan avattuani asiaa lapsille, ymmärsimme, että rohkeutta on myös se, että uskaltaa katsoa toista silmiin, puhua toiselle kuuluvalla äänellä, hymyillä toiselle, tehdä jonkun asian joka jännittää jne. Totesimme , että kaikki lapset ovat olleet joskus rohkeita ja myös aikuiset kertoivat lapsille minkälaisissa tilanteissa he ovat oleet rohkeita. Lopuksi lauloime laulun "Jos oot rohkea niin..."
Lauloimme myös huomiset esiintymislaulut jälleen kertaalleen.

Keskiviikko oli retkipäivä. Otimme I-padit mukaan ja matkalla sailaiseen I-paikkaamme kuvailimme matkan varrelta löytyneitä tekstejä. Niitähän löytyi paljon. Käymme myöhemmin läpi niitä etsien jo tutuksi tulleita kirjaimia. Salainen I-paikka löytyi Ilmarisen puistosta. Siellä oli aikaa leikille niin vapaasti kuin ohjatustikin.
Iltapäivällä osa Tupi ryhmästä lähti esiintymisreissulle Forssan kirkkoon Muistiviikon kunniaksi Muistimessuun. Joukko tyytyväisiä kuulijoita nautti lauluistamme ja saimme palkinnoksi maistuvat tikkarit.

Torstaina tulevan synttärijuhlan sankarit kävivät leipomuspuuhaan ja me muut taiteilimme ateljeessa. Tuunasimme omiin eskarivihkoihin uudet päälliset käyttäen erilaisia työtekniikoita ( kuulamaalaus, mehupillimaalaus ja kelmumaalaus).

Perjantaina oli ensin pieniä taiteilupuuhia ja sitten rävähti: SYNTTÄRIT ALKOIVAT ! :)
Ihanat sankarimme olivat keksineet meille muille hauskoja leikkejä mm. piiloleikki "etsi synttärisankareita", kim-leikki, kipot ja kannet ja kuka lapsista puuttuu. Saimme herkutella makeisilla ja suklaamuffineilla ja totta kai posteljoonit toivat sankareille synttärikortit. Lopuksi discoiltiin Robinin tahtiin. KIITOS SANKARIT, OLI MAHTAVAA!!! Nyt ansaittua viikonloppua kaikille.