VKO 2

Kurkkaa kirkoon, T-kirjain ja kotaretki

Maanantaina kävimme tutustumassa Forssan kirkkoon. Kiersimme sen ensin ulkoa ja kuulimme koska kirkko on rakennettu, kuinka korkea on kirkon risti ja miten toimii kirkon kello. Yritimme yhdessä työntämällä saada kirkon liikkumaan, mutta turhaa oli tämä homma. Kirkko on vahvaa tekoa! Sisällä mietimme mitä kaikkea kirkon eri osissa tehdään ja näimme muutamia aarteitakin. Tutustuimme urkuparveen ja ihme ja kumma jokainen pääsi käymään urkujen sisällä! Eipä ole kukaan koskaan ennen soittimen sisään mahtunut, jotta olihan ne suuret ne kirkon urut! Lopuksi teimme tehtävän jossa piti yhdistelle yhteenkuluvat kuvat. Tarkkaan oli kuunneltu, sillä jokainen löysi oikeat ratkaisut. Ekstrana pääsi yksi lapsista käymään kirkon tornin portailla ja arvatkaapas mitä, sieltähän löytyi Axelin mysteerilaatikko ja uusi kirjain T! No missäs muualla T-kirjain nyt voisikaan olla kuin kirkon TORNISSA.
Ehdimme kirkkoesittelyn jälkeen vielä hetkeksi kirkkopuistoon leikkimään.

Tiistaina oli vuorossa Fun Friends tuokio. Jatkoimme viimekertaista aihetta ja opettelimme edelleen hengitystä sekä rentoutumista. Mietimme oman kehon tuntemuksia ja keskutelimme siitä, miten tärkeää on osata rentoutua ja saada kehoon rauhallinen olo. Loppurentotus onnistui kaikilta tosi hyvin. Kotona voitte yhdssä harjoitella tätä lisää.

Keskiviikkona lähdimme kodalle ja vietimme siellä pitkäaikaisen opettajamme Helenan läksiäisiä. Joka Combo oli suunnitellut Helenalle jonkun kivan leikin johon Helena sai osallistua. Lopuksi söimme makkaraa ja joimme mehua.

Torstaina jatkui Axelin jokiseikkailu. Muistelime menneitä ja oho, löysimme T-kirjaimen uudelta laiturilta. T sanoista teimme pantomiimi esityksiä ja harjoittelimme T-kirjaimen piirtämistä smartille. Lopuksi oli vuorossa t tehtävä. Kotona voitte etsiä erilaisia t alkuisia asioita ja maistella muitakin sanoja.

Perjantaina oli kotaretkipäivä. Ihana aurinkoinen ilma oli seuranamme ja mieli oli korkealla jo ihan senkin vuoksi. Leikimme muutamia t-kirjaimeen liittyviä leikkejä. Aikaa jäi myös ihan vapaalle leikille. Eväät maistuivat hyvin ihanan loimutulen ääressä. Tästä on hyvä jatkaa viikon lopulle.