Vko 6

Keltainen huone

Maanantaina omassa metsässä oli lumileikkejä. Sisään tultuamme tutkimme kellonaikoja, puoli -ja tasatunteja. Hyvin ovat nuo jo hallussa!

Tiistaina olimme kodalla. Siellä mietimme oppituja kirjaimia, eri sanojen alkukirjaimia. Välipalalla tuli jutustelun aiheeksi yksin kotona oleminen ja mitä kukin silloin kotona tekee.

Keskiviikkona perehdyimme mediaan ja siihen mitä kaikkea se sisältää. Saimme selville että se on tiedottamista ja mitä eri tiedottamiskanavia on olemassa. Hyvät keskustelut syntyi tietokoneen ja tabletin käyttöön näytetyistä kuvista, turvallisuudesta, ajan käytöstä, ikärajoista, muiden huomiotta jättämisestä näiden laitteiden takia. Tutustuimme myös Forssan lehteen, mitä kaikkia eri aihealueita sanomalehdistä löytyy.

Torstaina vierailimme Forssan lehden toimituksessa. Pääsimme käymään toimittajien huoneissa ja näimme heitä työnteossaan. Saimme kuulla että lehti painetaan nykyisin Tampereella ja että kuvat ja jutut lähtevät tietokoneelta sinne. Se oli asia joka askarrutti. Selasimme Forssan lehtiä ja jokainen leikkasi kuvan jostain jutusta joka tuntui kiinnostavalta ja ne liimattiin kollaasiin.

Ulkoilimme Kirkkopuistossa. Pidimme muskaria Keltaisen ryhmän kanssa. Lauloimme edelliskertaista hauskaa aakkoslaulua, kuukausilaulua jossa jokainen nousi oman syntymäkuukauden kohdalla seisomaan, liinalaulua, pari hauskaa jumppalaululeikkiäkin kuunneltiin cd:ltä. Lopuksi meidän yhteinen "saapi kuulla mi nähty on..." -loppulaulu.