Vko 5

Aurinko huone

Maanantaina ulkoilimme ensin ja tulimme sisälle tutustumaan avaruusasioihin. Aihe oli lapsille mielenkiintoinen. Tutustuimme ensin omaan planeettaamme Maahan, sen sijaintiin aurinkoon nähden ja siihen miksi täällä voi olla elämää. Sen jälkeen tutustuimme muihin planeetoihin ja askartelimme jokainen oman aurinkokunnan.

Tiistaina kodalla puhuimme vuoden kierrosta, kun maa kiertää auringon ympäri, se on yksi vuosi ja yhteen vuoteen kuuluu 12 kuukautta. Mietittiin jokaisen syntymäkuukautta ja lauloimme "Tammikuu on pakkaskuu..." -laulua ja oman syntymäkuukauden kohdalla piti nousta seisomaan kodan penkiltä. Ennen ruokailua luettiin sorsa -ja tulivuoriryhmien tarinat toisille ja kerrottiin tietoja oman ryhmän tutkimuksista.

Keskiviikkona ulkoilun jälkeen teimme rästiin jääneitä töitä vihkoista ja avaruusaskarteluista loppuun.

Tostaina Suvi piti meille rentoutushetken Friends-tunnetaitoihin liittyen. Hieroimme toisten selkää tarinan mukaisesti. Sen jälkeen kokosimme niin monta erilaista jäätelötötteröä kuvista kuin mahdollista. Sitten askartelimme jokainen itselleen oman kellon, alamme opettelemaan kellonaikoja.

Perjantaina olimme luistelemassa Talsoilan kentällä. Osa lapsista kolasi innokkaana kenttää, muutama harjoitteli syöttörinkiä ringettemailoilla ja rinkulalla ja loput luistelivat omaan tahtiin. Eväitten jälkeen alkoi halukkaille ringettepeli, joka olikin melkoisen kiivas :).