Vko 47

Sateenkaarihuoneen kuulumiset

Maanantaina aloitettiin viikko omalla metsäpaikallamme.
Ensin juteltiin viikonlopun kuulumisia ja luettiin kirja "Sellainen kuin sinä". Kuinka ihana onkaan lukea kirjaa, kun kiinnostus ja kuunteleminen on sataprosenttista. Kaikki keskittyivät täysin ja ihana keskustelukin saatiin kirjan jälkeen aikaiseksi. Tärkeä asia erilaisuudesta ja siitä miten tärkeä jokainen meistä on, jäi varmasti kaikille mieleen.
Keskustelujen jälkeen alkoivat leikit ja nekin sujuivat tosi hienosti.
Matkalla eskarille vielä "kuljimme luontopolun".

Ennen ruokailua vielä kirja "Ninni uskaltaa". Kirja kiusatusta Ninnistä, joka onneksi rohkaistui vastustamaan kiusaajiansa.

Tiistaina kotapäivä😁.
Kodalle saatiin seuraksemme keltaisten ryhmä ja oli mukava leikkiä vähän eri kavereitten kanssa kuin yleensä. Kentällä juoksenneltiin alkuäänteitä kuunnellen kirjainten luokse. Mukava yhteinen päivä ja kotimatkalla keltaisten Päivi-aikuinen kertoili meille tarinoita kehräämön entisiltä ajoilta. Kyllä me ihmeteltiin, että Wahrenilla oli ollut katettu uimapaikka parkkipaikan kohdalla😅.
Ja tehtiin me vielä muutama "kynä-paperi"-tehtäväkin ruokailun jälkeen ja tietysti luettiin iltapäivällä mukava kuvakirja "Arvaa kuinka paljon sinua rakastan".

Keskiviikkona lähdettiin ensin omalle pihalle ulkoilemaan. Ohjeen kuuntelemista ja sen mukaan toimimista harjoiteltiin. Tietysti leikittiin ja onnistuihan se lumiukkojen tekokin.
Vähän aikaisemmin sisälle ja eskaritehtävä vihkojen liimailua sekä sisäleikkiä.

Torstaina Suvi tuli metsäpaikallemme pitämään friends-ryhmää. Ihania keskusteluja ystävyydestä. Ystävä auttaa, ystävä on aina apuna. Hienoja asioita lapset toisistaan ystävinä löysivät: mm. kiva, fiksu, hauska, hyvä leikkimään, nätti, hassu, hyvä etananetsijä😁.
Hernepussiradalla harjoiteltiin "voisitko auttaa?" ja "ole hyvä".
Dinosaurusten kanssa harjoiteltiin "saisinko?"
Ja lopuksi leikittiin "kapteeni käskee" -leikkiä😁
Matka eskariin taittui lumituiskussa ja posket saatiin punaisiksi ja tehtiinpä matkalla muutama lumienkelikin.

Perjantaina pikkuiset "kummilapset" kävivät vieraisilla. Leikkiä, Suomen lippun tekoa lumitähdistä ja joulujuhla leikin harjoittelua, ja luettiin jännittävä muumitarinakin.Leppoisaa yhdessäoloa ja vähän Fröbelin palikoitten tahdissa "jumppaleikkejä". Erilainen aamupäivä, koska ehdittiin ulkoilla vain pieni aika, mutta kivaa vaihtelua tämäkin😊