Vko 46

Keltaisen huoneen kuulumiset

Maanantaina pajaviikon jälkeen palattiin omiin arkisiin touhuihimme.
Omalla metsäpaikalla lapset löysivät piilopaikan onton puun sisältä ja siitä riitti hauskuutta.
Matkalla seurattiin kolmen miehen ja kolmen naisen uintikisoja. Ja tietysti kyse oli sorsista.
Isänpäiväkuulumisista juteltiin välipalaa syödessä.

IMG_20171113_113824.jpgIMG_20171113_113207.jpg

Tiistaina oli kotapäivä. Matkalla taas katseltiin "uimakisoja" ja mietiskeltiin alku- ja loppuäänteitä sanoista.
Kodalla mukavinta oli lasten mielestä eväät, leikkiminen ja "se juokseminen". Juoksemiseen liittyi kuuntelutehtävä, jossa piti tarinaa kuunnellessa juosta "oman sanan" kuultuaan. Teimme myös toisenlaisenkin kuuntelutehtävän ja huomasimme, että tarkkavaisesti ryhmämme osaa kuunnella. Pieni musiikkituokiokin kentällä pidettiin.

Keskiviikkona Opinsys-niminen yritys oli valmistanut teknologiaseikkailun esioppilaille. Pääsimme kiertämään erilaisia pajoja, joissa ohjelmoimme, koodasimme ja teimme animaatioita. Meitä ohjaamassa oli mm. nalle ja koira. Oli opettavia kokemuksia ja vähän jännääkin, kun ratkottiin pimeässä huoneessa salakoodeja.
Päivän aikataulu oli vähän erilainen, mutta hienosti siitäkin selvittiin😊

Torstaina omalla metsäpaikallamme Suvi kävi pitämässä friends-tuokion. Lisäksi ehdimme leikkiä ja ihanat leikit olikin. On upea katsella, miten sopuisasti leikit sujuvat ja kaikille löytyy kavereita. Välillä meitä aikuisia pyydetään katselemaan löytyneitä matoja tai miettimään mitä kasveja metsästä on löytynyt 😊.

IMG_20171116_100122.jpg

Perjantaina Naakkeli-kummiryhmämme päiväkodin puolelta tulivat vierailulle. Teimme yhdessä punaisia lankatupsuja ja harjoittelimme jo hieman yhteistä joulujuhlaesitystämme.

IMG_0334.JPG