Vko 15

Keltainen huone

Maanantaina jatkoimme pitkästä aikaa Fun Friends -ohjelmaa. Ennen viimeistä kertaa, jolloin juhlitaan, valmistimme paperinuket. Niistä tehtiin oman itsen näköisiä ja nuket löytyvät eteisestä ystäväketjuna.

Tiistaina kodalla kerrottiin lasten toivomia vitsejä ennen evästaukoa. Juttelimme vielä kevään tulosta. Lapset saavat itselleen lokerokaapissa säilytettäväksi keväthavaintokaavakkeet. Kävimme yhdessä läpi mitä asioita yritämme luonnosta etsiä ja miten ne merkitään paperille.

Keskiviikkona matkalla omaan metsäpaikkaan ihastelimme joella uivia nokikanoja, tukkasotkaa, sorsia ja joutsenia. Sillalle päästyämme sorsat olivat kaislikossa syömässä ja näyttivät hassuilta sukeltaessaan pää pohjassa ja pyrstö pystyssä veden pinnalla. Metsässä oli puhetta leikkitaidoista, miten kavereita kohdellaan ja mitä voi tehdä jos ei ole leikkikaveria.

Torstaina kuuntelimme kirjan Elsan uimahallireissusta ja keskusteltiin tulevista uinneista, mitä tarvitaan mukaan yms. Sen jälkeen löhdimme kirjastoon kirjavinkkaukseen. Siellä kirjaston työntekijä esitteli meille joitakin lastenkirjoja, vinkkasi siis. Saimme mukaamme lukupassit, joissa on mainittu kivoja ja helppolukuisia kirjoja joita voisi lukea. Muitakin kirjoja saa tietenkin lukea, tarkoitus oli innostaa lukemiseen. Passiin saa laittaa jonkin merkin piirroksen kohdalla oleviin ympyröihin kun on lukenut tai lapselle on luettu ääneen jokin kirja. Takana on rivejä joille voi merkitä kaikkia luettuja kirjoa. Ainakin tänään vinkkaus tuotti tuloksia, siitä kuva todisteena iltapäivältä :).
3E50983D-4E2B-4328-8A09-1D01EF0594D4.jpeg
Perjantaina meillä oli yhteiset puunkantalkoot Keltaisen ryhmän kanssa kodalla. Lapset olivat todella reippaita hommassan. Töiden jälkeen söimme talkoonakit ja muut eväät. Leikkiaikaakin jäi. Yllätykseksi lapsille paistettiin vaahtokarkkikeksit.