Vko 14

Vihreä huone

Pääsiäisen jälkeen tiistaina olimme kodalla. Leikimme, juttelimme pääsiäisloman kuulumisia ja lapset halusivat kertoa vitsejä :). Niinpä meillä oli hauska vitsikierros. Matkalla eskarille katselimme joessa uivaa tukkasotkaa ja etsimme tietoa netistä ankeriaasta, josta tuli sattumalta puhetta.

Keskiviikkona ulkoilimme ensin omalla pihalla. Tulimme sisälle tekemään matikka ja äidinkieli harjoituksia Bee-Boteilla. Osa pelasi Ipadeillä oppimispelejä ja sitten vaihdettiin. Aikaa jäi vielä leikillekin.

Torstaina tutkimme omalla metsäpaikalla kevään tuloa. Olemme jo jutelleet aiheesta aiemmin ja todenneet lisääntyneen valoisuuden, lintujen palaamisen, kasvien kasvamisen ym. olevan merkkejä keväästä. Nyt tehtävänä oli etsiä lumen alta paljastuvia asioita: syötyjä käpyjä, muurahaispesiä, sulkia, karvaa, luita ja ulosteita. Jotain näistä löytyikin :).
D3A31E6B-E027-47C9-B99F-F649E2C1302A.jpeg
Perjantaina ulkolimme ja laluleskelimme Keltaisten kanssa. Lauluina oli mm. kirjainlaulu, avaruuslaulu, kolme pukkia... Mietimme yhdessä myös jo tulevia kevätjuhlia ja lapset ideoivatkin todella hienoja ja toteutettavia esiintymisiä.