Viikko 43

Saliviikko

Maanantaina olimme kodalla keltaisen ryhmän vuorolla. Tutustuimme tänään O-kirjaimeen. Luettiin taas O-tarina, mietimme O:lla alkavia sanoja ja keiden lasten nimistä löytyy O. Meillä oli eväänä karjalanpiirakoita ja kaikkien suu meni pyöreäksi O:ksi ja kuului ooooo... :D. Ennen eväiden syöntiä tehtiin paperitehtävä. Kyseltiin vielä arvoituksia joihin vastaus alkoi O-kirjaimella.

Tiistaina olimme omalla metsäpaikalla ja aloitimme rakentamaan meille laavua. Lapsilta on tullut toiveena opetella leiritaitoja ja siitä lähti ajatus laavun rakentamisesta. Lapset kantoivat pitkiä puunrunkoja tarvikkeiksi. Osa halusi auttaa myös itse rakentamisessa.

Keskiviikkona jatkoimme rakennusprojektiamme. Saimme jo yhden seinän pystyyn. Välissä pujottelimme pihlajanmarjoja rautalankaan ja se taivutettiin O-kirjaimen muotoon. Niitä ripusteltiin pikku kuusiin koristeeksi.

Tostaina Suvi tuli taas pitämään meille Fun Friends -tunnetaitotuokion. Jännitettiin ja rentoutettiin itseämme ohjeitten mukaan ja mietittiin millaisia ajatuksemme ovat ja minkälaisia tuntemuksia punaisista ja vihreistä ajatuksista tulee. Vähän oli hankalaa keskittyä tunteisiin, koska ympärillä oli ihanaa yöllä satanutta lunta. Onneksi jäi vielä reilusti aikaa tehdä lumienkeleitä ja rakentaa lumiukkoja sekä linnoituksia tuosta upeasta ensilumesta. Leikin tiimelyksessä pojat miettivät hyökkäävänsä niitä vastaan jotka alkavat yhdellä E:llä, joten monenlaisin keinoin tutustumme kirjaimiin. Tänään saimme laavumme pystyyn ja saimme syödä eväät sen sisällä. Taas kuului OOO lasten suusta.

Perjantaina olimme taas luistelemassa. Meillä oli siellä ohjaaja, joka harjoitutti meillä liukuja, jarrutusta molemmille puolille ja makkaroita. Leikimme myös jäämiestä ja tuolihippaa. Aikaa jäi vielä vapaalle luistelullekin.