Viikko 41

Nimetön #fcc0

Maanantaina olimme kodalla keltaisen ryhmän vuorolla. Opettelimme ensimmäisen kirjaimen joka oli E-kirjain. Luettiin pieni tarina jossa kaikki sanat alkoivat E-kirjaimella, tutkimme lasten nimistä E-kirjainta ja piirsimme jätti E:tä kodan oveen ripustettuun paperiin. Notkistelimme kieltä hassunkurisilla kaikulauseilla. Meillä on tulossa pajaviikko viikolla 45 ja keskustelimme siitä sekä aiheista, joita lapset haluasivat tehdä.

Tiistaina olimme musiikkimatkalla seurakuntatalolla. Siellä etsimme musiikin, laulun ja tanssin kautta omistajaa kultaiselle medaljongille. Se löytyi mm. joulupukin tekstiviestin, revontulien ja Kapteeni Koukun avulla. Omistaja oli Suomi-neito, jonka syntymäpäiville tupsahdimme ja pääsimme laulamaan onnittelulaulun hänelle.

Keskiviikkona jäimme ensin sisälle etsimään tietoa etanoista, joita ryhmä on syksyn kuluessa innokkaasti kerännyt metsästä. Opimmekin monta asiaa etanoiden elämästä ja rakenteesta, esimerkiksi että etanoilla silmät ovat ylempien tuntosarvien päässä. Se hämmästytti meitä. Askartelimme aikaisemmin tehdylle pohjalle omia etanoita käyttäen syksyn lehteä etanan kotelona.

Torstaina omalla metsäpaikalla Suvi kertoi meille taas Friends-tunnetaidoista. Aiheena oli jännittäminen ja harjoittelimme keinoja siitä rentoutumiseksi. Meille näytettiin kuvia karhusta, kissasta, kilpikonnasta, linnusta ja virtahevosesta. Ne muistuttavat erilaisista keinoista rentouttaa kehoamme ja samalla mieltä. Etanoita löytyi metsästä vielä muutama joille sai rakennettua koteja. Uutena löytönä tuli esiin kepit jotka olivat täynnnä salakirjoitusta...ehkä tonttujen keppejä, niillä näytti olevan pesäkolo metsän uumenissa :). Metsästä löytyi myös kirjaimia: Y, V ja I.

Perjantaina olimme taas luistelemassa jäähallilla yhdessä keltaisen ryhmän kanssa. Nyt meillä ei ollut ulkopuolista ohjausta. Harjoittelimme siis perusluitelutaitoa, pujottelimme ja otimme ringettemailat ja rinkulat käyttöön. Oli hauska vähän syötellä ja tehdä maaleja :).