Viikko 4

Vihreä huone

Maanantaina aloitimme tutkimaan lapsia kiinnostaneita kahta eri aihetta: sorsat ja tulivuoret. Lapset jakaantuivat mielenkiintonsa mukaan jompaan kumpaan ryhmään. Molemmissa ryhmissä saatiin tekstiä aikaiseksi, tulivuorista enemmän tietopohjaista. Tekstit tulevat näkyviin myöhemmin jossain muodossa. 

Tiistaina olimme kodalla reilun 10 asteen pakkassäässä. Tarkenimme hyvin ja kodassa sai lämmitellä evästauolla. Teimme kentän lumeen suuret R  ja P -kirjaimet, mietimme noilla kirjaimilla alkavia sanoja ja tunnustelimme näitä äänteitä suussa :). Tulimme sitten sisälle lukemaan Friends -aiheeseen liittyvän kirjan. 

Keskiviikkona jatkoimme maanantain tutkimusprojekteja ja leikimme sana- ja muistileikkejä. Saimme oikeita laavakiviä tutkittavaksemme ja niistä riitti juteltavaa.
E2385FD3-9550-4948-9656-A07321847097.jpeg 7FD37D7B-B0BE-4728-817F-9E94F218AABF.jpeg

Torstaina ulkoilimme hetken ja tulimme sisälle jatkamaan projektitöitämme. Tulivuori ryhmä rakensivat vuorta ja sille keksittiin nimi. Sorsa ryhmä jatkoi tarinaa ja värittivät sorsan kuvan, niin tarkasti kuin mahdollista oikeaa sorsan väritystä käyttäen.

Perjantaina ulkoilun jälkeen vietimme muskarihetkeä yhdessä Keltaisen ryhmän kanssa. Opettelimme uutta hauskaa kirjainlaula. Leikimme joulujuhlista tuttua Sinä olet siellä ja minä olen täällä -laulua ja robottilaulua. Teimme ison piirin jossa taputtelimme parin kanssa lorun tahdissa reisiin, omiin ja toisen käsiin sekä pyörittiin käsikynkässä kaverin kanssa.