1. Tapaaminen

Ensimmäinen tapaaminen

Opittavat asiat:
- identiteetin merkitys (kuka minä olen)
- kuinka esittelen itseni
- meissä kaikissa on jotakin samaa ja jotakin erilaista
- miten olla rohkea
- sosiaalisten taitojen opettelu leikkien avulla
20170914_123540.jpg
Ensimmäisellä tapaamiskerralla tutustuttiin toisiimme. Meidän ystävyyspiirissä vieraili tällä kertaa Paavali-pöllö, kenelle kerrottiin asioita. Juteltiin missä me asutaan ja kenen kanssa. Huomattiin paljon erillaisuutta meissä kaikissa. Joku asui omakotitalossa toinen kerrostalossa.
Pohdittiin mitä tarkoittaa rohkea. Jokainen mietti, milloin on ollut rohkea ja milloin se on vaikeaa.
Lopuksi pidettiin kehupiiri, kaikki kehui itsestä jotakin asiaa. Lapset miettivät onko se itserakasta. Päädyttiin siihen, että ei ole ja niin kaikille löytyi asia mitä itsestä kehui. Lapsilta heräsi paljon keskustelua ja ajatuksia aiheesta. Luettiin vielä kirja, Sellainenkuin sinä.
Lapset toivoivat kotiläksyä ja sellainen sovittiin. Eli lapset saavat pitää kehupiiriä kotona vaikka iltapalalla.
Sekä kysellä, mikä päivässä on ollut hyvää. Toivottavasti saatte mielenkiintoisia keskusteluja myös kotona.
20170914_123753.jpg
Toisella tapaamisella kerrattiin ensimmäisen kerran asioita. Mietittiin milloin ollaan oltu rohkeita ja missä ollaan oltu hyviä. Luettiin kirja Ninni Uskaltaa mikä käsitteli kiusaamista, molemmissa ryhmissä saatiin hyvää keskustelua aikaan. Harjoiteltiin mitä sanoja voi käyttää jos kokee kiusaamista ja miten autetaan kaveria.
Olemme tätä ensimmäistä osiota käyneet pitkään ja hartaasti :) Pohdittu kuka minä ole, missä asun ja kenen kanssa. MIssä olen hyvä ja mistä tulen onnelliseksi. Teimme onnelisuuskukan jonka löytyy jokaisen omansta kansiosta.