Lukunalle

”Elipä kerran satumaailman laidalla, somassa pienessä kolossaan Lukunalle, joka rakasti satuja ja kirjoja. Se rakasti iloisia satuja, surullisia kertomuksia, jännittäviä tarinoita, vitsikkäitä runoja, hauskoja sarjakuvia ja opettavaisia tietokirjoja.

Lukunallen lempipuuhaa oli satujen kuuntelu. Se tykkäsi myös katsella kirjoja, lukea niitä itse, leikkiä satujen sankareita ja keksiä aivan omia tarinoita, runoja ja lauluja. Lukunalle piti myös kirjojen tutkimisesta yhdessä ystävien kanssa. Leikkiessään kirjojen tapahtumia tutussa lähimetsässä tai kotiniityllä, ystävykset kokivat hauskoja hetkiä ja oppivat monenlaisia asioita kirjojen ihmeellisestä maailmasta.”

- Oulun kaupunki/esikoulu ”Lukuhöperö-passi”

Lapselle ääneen lukeminen tukee lapsen lukemaan oppimista ja tukee hänen oppimisvalmiuksiensa kehittymistä. Lapsi arvostaa aikuisen hänelle antamaa aikaa, kiireetöntä ja leppoisaa yhdessä olemista. Näistä hetkistä onkin todettu jäävän lapselle pysyviä muistijälkiä.

Lukuharrastuksen taimi istutetaan lapseen varhaislapsuudessa, ja tässä vanhempien antamalla, lukemiseen positiivisesti suhtautumalla kodin mallilla on tärkeä rooli.

Lapsesi eskariryhmässä kiertää oma ”Lukunalle”-pehmolelu. ”Lukunalle” vierailee jokaisessa perheessä maanantaista perjantaihin. Vierailun aikana ”Lukunallelle” luetaan kirja/kirjoja. Ryhmän Pedanet-sivuilta löytyy ”Lukunallen” vieraskirja. Toivomme teidän kirjaavan pienen vieraskirjamerkinnän ”Lukunallen” vierailusta kassissa mukana olevaan vieraskirjaan. Ryhmän Pedanet- sivulta löytyy "Lukunallen" vieraskirja, johon henkilökunta kirjoittaa vieraskirjaan kotona kirjoitetut jutut vierailuviikolta.

Muistilista ”Lukunallen” vierailulle:

- vierailuaika on ma-pe. Voitte palauttaa halutessanne ”Lukunallen” aikaisemminkin.

- vierailun aikana ”Lukunallelle” luetaan kirja/kirjoja. Lukuhetkistä kirjoitetaan pieni vieraskirjamerkintä. Voitte halutessanne kirjoittaa myös, mitä muuta ”Lukunalle” on vierailullaan puuhaillut. Lapsenne ryhmän Pedanet-sivuilta voitte käydä yhdessä lapsenne kanssa lueskelemassa ”Lukunallen” seikkailuista.

- ”Lukunalle” matkustaa kodin ja päiväkodin väliä omassa kassissaan. ”Lukunalle” yöpyy myös omassa kassissaan, ei esim. lapsen unikaverina.