1. Tapaaminen

1. Friends kerta

Opittavat asiat:
- identiteetin merkitys (kuka minä olen)
- kuinka esittelen itseni
- meissä kaikissa on jotakin samaa ja jotakin erilaista

Ensimmäisellä kerralla esiteltiin vähän mitä friends on. Esiteltiin työkirja johon tehdään pieniä tehtäviä. Tehtävissä ei opetella kirjaimia tai numeroita, vaan opitaan taitoja tulla toisten kanssa toimeen, tunnistaa tunteita ja keskustelemaan erilaisista asioista.

Esittelimme piirissä itsemme toisille. Puheenvuoron sai pallon avulla. Se annettiin seuraavan käteen, kun oli itsensä esitellyt. Sitten mentiin kierroksia, joissa kerrottiin esim. oma lempiruoka, lempiväri jne. Vain hän jolla oli pallo sai puhua ja muut kuuntelivat.

Keskustelimme, mikä on yhteistä kaikille ihmisille. Kaikilla on esim. sydän, silmät, iho jne. Ulkoisissa ominaisuuksissa on eroja, näitä mietittiin esim. silmien ja hiusten värit. Tämän jälkeen piirrettiin oma kuva työkirjaan. Kuva esiteltiin muille ja Lousku-lohikäärmeelle. Lousku ja muut käsinukke-kaverit ovat välillä mukana keskusteluissa.

Kerhon lopuksi mietimme, mikä tulisi kerhon nimeksi. Ehdotuksia tuli paljon, niistä äänestettiin ja kerhojen nimeksi tuli ekalle porukalle Kiva-kerho ja toisen ryhmän nimeksi tuli Axelin kerho. Näillä porukoilla kokoonnutaan vielä n. 10 kertaa, noin kahden viikon välein.