vko 49

Sali viikko

Viikko aloitettiin Axelin jokiseikkailulla. Lapset olivat tuoneet kotoaan tarinoita oman perheen jouluperinteistä ja Axel kertoi jouluperinteistä ennenvanhaan. Tarinan lomassa tutustuttiin myös uuteen kirjaimeen eli Loimijoen laiturilla joulupaketissa oli J. Kertailimme myös syksyn aikana käytyä jokiseikkailutarinan tapahtumia ja opittuja kirjaimia.
Joulukalenteriluukusta tulleen ohjeen ja mallin mukaan piirsimme ihania jouluenkeleitä.
Osa Pinkeistä lähti yhdessä Turkoosien kanssa iltapäivällä seurakuntatalolle esiintymään Ukkokerhon pikkujouluihin. Kyllä sai jälleen kerran olla eskarilaisista niin ylpeitä, kun esittivät reippaasti ja iloisesti jouluisia sävelmiä ja lorun, sekä kajauttivat yhteislauluna Joulupuu on rakennettu.

Tiistaina olikin sitten juhlapäivä, kun vietimme koko päiväkoti yhteistä Suomi 100 Itsenäisyyspäivän juhlaa. Halukkaista eskarilaisista oli arvottu presidenttipari, joka toivotti kätellen jokaisen tervetulleeksi juhlaan. Juhlassa kohotimme maljan Suomelle ja lauloimme onnittelulaulun. Näimme myös hienon tanssiesityksen ja pääsimme kaikki yhdessä tanssimaan erilaisia tansseja kansantansseista nykypäivän hitteihin. Kaikki päiväkodin lapset ja aikuiset pääsivät olemaan osallisena yhteisen Suomen lippu teoksen luomisessa ala-aulassa. Juhlasta on tulossa yhteinen kuvakooste päiväkodin peda.net sivuille.C3267879-0650-4C44-906D-5E25346F81F5.jpeg9B1AEF36-BD2D-479A-B52A-DF6A63AF2B4C.jpeg

Torstaina Pinkit ja Turkoosit toimivat yhdessä Salissa pipareita leipoen, askarrellen ja lautapelejä pelaillen. Puoleltapäivin suuntasimme Forssan torille Lasten juhliin, jossa juhlistettiin Forssan saamaa Suomen Unisefin myöntämää tunnustusta Lapsiystävällisenä kuntana. Torilla oli eskarilaisi, 1.-2. luokkalaisia n. 400 lasta. Lauleltiin joululauluja ja opimme jouluisen siivoustanssin. Pikku pakkasen lämmikkeeksi saimme lämmintä mehua ja pipareita.

Pikku pakkanen oli tipotiessään, kun perjantai aamuna lähdimme kodalle. Varustus oli sen mukainen, oli kurahousut ja kumisaappaat yllä. Kodalle päästyämme meillä oli tonttusuunnistusta pareittain. Rasteja oli 11 ja tehtävänä rastilla oli kuvasta miettiä sanan alkukirjain. Löydetyistä kirjaimista muodottui jouluinen tervehdyt Hyvää joulua, jonka ratkaisimme yhdessä eskariin palattuamme. Kodalla nautiskelimme eväistä ja leikimme leikkejä majoissa, ojissa ja kuralätäköissä. Jokainen eskarilainen sai retkeltä aikamoisen muta kuorrutuksen, mutta kivaa oli.