Vko 36

vko 36

Tällä viikolla meidän tilanamme oli Viidakkohuone. Sieltä löytyi taas hieman erilaisia puuhia ja tekemistä, kuin viime viikolla salissa. Oli nukkekotileikki, taikahiekkaa, autorata, legoja, erilaisia pelejä ja tietenkin mahdollisuus askarteluun ja piirtämiseen.

Tutustuimme alkuviikosta Beebotteihin eli koodausmehiläisiin. Pääsimme siis tutustumaan koodaamisen alkeisiin. Se olikin aika jännää puuhaa!

Osallistuimme tiistaina VasuFesteille Wahrenin puistossa. VasuFesteille osallistui koko Forssan varhaiskasvatuksen väki, joten moni eskarilainen näki vanhoja tuttuja päiväkodeista. Puistossa etsimme QR-koodeja, joissa oli tehtäviä ja erilaisia pulmia ratkaistavana. Aurinkoisessa ja tuulisessa syyspäivässä, maistui myös pulla ja mehu. (valokuvia kasvunkansioissa)

Torstaina Sateenkaari huoneeseen oli tuotu kiviä, rakennuspalikoita, pitkä sininen kangas, junarata+ vaunuja, erivärisiä kankaita ja pieniä ihmisnukkehahmoja. Vuorossa oli lattiatarinan luominen Pinkkien ryhmän yhteistyönä. Tarinan nimi oli Forssan synty. Yksi Pinkkien lapsista sanoi kuulleensa tämän tarinan ennenkin ja totesi, että "tämä tarina muuten on sit ihan totta eikä mitään satua". Tämä toteamus oli aivan totta.
Forssan synty kertomus alkoi Loimijoen rakentamisesta lattialle. Päähenkilö tarinassa oli ystävällinen, viisas, maailmalla matkustellut ja paljon opiskellut Axel Wilhelm Wahren. Hän saapui Loimijoen rantaan ja totesi Loimijoessa ja siinä olevassa koskessa olevan niin paljon voimaa, että siitä kannattaisi käyttää sähkön tekemiseen. Niinpä hän rakennutti ja perusti tänne kaksi tehdasaluetta, joissa valmistettiin lankaa ja kankaita. Tehtaiden välille Axel rakennutti Suomen ensimmäisen sähköistetyn rautatien. Forssa alkoi kasvaa , kun tehtaiden työntekijöille rakennutettiin koteja, rakennettiin päiväkoti, koulu, puistoja ja mm. Suomen ensimmäisen Maalaiselokuvateatterin. Näin Forssa kasvoi ja kehittyi. Elämä Forssassa jatkui ja meidän Loimijoki näki ja näkee vieläkin tänä päivänä miten me elämme ja mitä Forssassa tapahtuu.IMG_0249.JPGKun huoneen lattialle oli tarinan mukana syntynyt Forssa, niin tuli siitä mielenkiintoinen rakenteluleikki, joka laajeni ja laajeni. Lapset rakensivat Forssaan mm. omia kotejaan, Tehtaankoulun, Prisman, mummoloita ja paljon muita lapsille tuttuja paikkoja. Lapset halusivat myös kirjoitta rakennelmiin "kylttejä" ja mm. kosken kohdalle yksi lapsista kirjoitti "kyltin", jossa ohjeistettiin ,että Koskeen ei saa hypätä uimaan.

Rakennus leikki jatkui vielä perjantainakin ja varmasti vielä tulevina viikkoinakin, meinaan sen varran kiinnostava FORSSA rakenteluleikistä syntyi. Perjantaina muistelimme myös Forssan synty tarinaa ja piirsimme Axelin ja mitä hän näki ja teki Forsassa.


Ensi viikolla päästäänkin sitten aloittamaan Axelin Loimijokiseikkailu, jonka mukana kuljemme eskarivuoden aikana. Kuulumisia seikkailusta kuulette varmaan lapsilta itseltään, mutta myös täältä blogista.