Tutkimuspaja

Toinen pajapäivä

3F0582CC-4D51-4486-84F2-9559E4C37D1D.jpegF410CD6D-2713-449E-872B-E26D1AC59DA6.jpeg

Tiistaina kaikilla oli tutkittavat kohteet tiedossa ja ryhmät jaettu, joten pääsimme heti työn touhuun.
Tulivuori tutkijat alkoivat rakentamaan omia tulivuoria ja kehittämään tarinaa sen ympärille. Tehtiin tausta ja etsittiin hahmot . Pääsimme myös tutustumaan oikeaan laavaan.

Jalokivitutkijat alkoivat värjätä merisuolaa valitsimiensa jalokivien värien mukaan. Suolasta on tarkoitus muovailla jalokiviä seuraavana päivänä. Valikoituneet jalokivet ovat: smaragdi, rubiini, safiiri, topaasi, itämainen ametisti ja timantti. Jalokivistä etsittiin myös muuta tietoa netistä. Tutkijat ehkä hieman kyseenalaistivat pajan leikillisyyttä. Täytyy huomenna paneutua itse tutkimiseen hieman enemmän ja selata herkullisia faktoja wikipedian maailmasta. :)

IMG_0328.JPG
IMG_0334.JPG
IMG_0333.JPG
Pandatutkijat päättivät rakentaa 3D-mallinnoksen tutkittavasta kohteestaan. Kohdetta on helpompi tutkia kun se on konkreettisesti havaittavissa. Rakenteluun päätettiin käyttää maitotölkkejä, pahvilaatikoita, muovisia kennoja, pahvia ja maaleja. Tutkijoilla oli apuna huikean hieno, edellisenä päivänä tehty luonnos pandasta. Tutkijat olivat inoissaan mallinnoksestaan ja vastailivat innostuneina muiden lasten kysymyksiin.

IMG_0332.JPG
Afrikan eläimiä tutkiva ryhmä oli edellisennä päivänä päättänyt piirtää tutkittavat eläimet. Eläimet ovat kirahvi, kilpikonna ja leopardi. Hahmoista tuli suuret ja hienot. Ryhmä alkoi tutkia eläinten elinympäristöä netin videoiden ja kuvien perusteella. Elinympäristö päätettiin toteuttaa maalaamalla ja pohjaksi leikattiin suuri, suuri paperi.