Tutkimuspaja

Kolmas pajapäivä

Keskiviikkona tulivuoritutkijat kotiutuivat taas päiväkodin puolelle. Muut kolme ryhmää jäivät työstämään töitänsä eskariin. Tavoitteena oli saada kaikki tutkittavat kohteet valmiiksi ja löytää niistä kiinnostavaa tietoa.

Jalokivitutkijoiden kiteet olivat kuivuneet ja tutkijat alkoivat koostaa niistä kiviä. Kiteiden sekaan lisättiin liimaa ja tietysti kimalletta. Tutkijat vaikuttivat innostuneilta. Kiteitä oli niin paljon, että niistä saivat molemmat muovailtua itselleen useamman kiven. Tärkeää oli, että ne saa myöhemmin viedä kotiin. :)

IMG_0463.JPG
IMG_0347.JPG
Pandatutkijat havaitsivat, että tutkimuskohteen pää oli ikävästi ironnut yön aikana. Kun kuumaliima ei enää auttanut, annoimme ensiapua haaraniittien voimalla ja pää satiin taas pysymään kiinni hartioissa. Pandassa oli myös vielä hieman maalattavaa.

IMG_0374.JPG
Eläintutkijat olivat luonnostelleet paperille eläinten kodin ja lähtivät nyt maalaamaan taustaa. Tutkijat saivat useita värejä yhteen sekoittaen aikaiseksi todella hienoja sävyjä. Kävi ilmi että kaikki kolme, kirahvi, kilpikonna ja leopardi asuivat samassa talossa. Pihasta löytyi vedessä viihtyvälle kilpikonnalle oma uima-allas. :)

IMG_0373.JPG
Tulivuoren tutkijat pääsivät jo keskiviikkona tekemään animaatioita omista tarinoistaan. Tarinat löytyvät sivupalkista.

BB724289-F85F-40E3-A728-DC0CFFC0D636.jpeg

Kun kohteet valmistuivat, oli kaikkien aika tehdä taustatyönsä loppuun. Videoiden ja kuvien avulla tutkijat etsivät mielenkiintoisia seikkoja kohteista. Luimme myös yhdessä tietoa netistä ja keskityimme löytämään vastaukset kysymyksiin, jotka tutkijoita kiiinnostivat. Jäi meillä aikaa myös hieman ihan vaan pelailla.

Tutkijoiden tuli myös miettiä, millä tavalla he halusivat koota yhteen kaiken tekemänsä ja etsimänsä tiedon, millä tavalla tutkimus tuodaan muiden tietoisuuteen. Tulivuoritutkijat olivat tuottaneet omista projekteistaan animaatioita joista myös muut innostuivat. Näin, kuin huomaamatta saimme integroitua pajaan myös toisen aiheen, joka tutkimisen ohella oli tvt. Jalokivitutkijat suunnittelivat iMoviella toteutettavaa elokuvaa, pandatutkijat halusivat luoda pandasta supersankarin. Kuin tätä varten tehty oli yksi iMovien traileri pohja. Eläintutkijat päättivät tehdä animaation. Pajamme Salla on todella taitava koneiden kanssa, joten tuotoksista tulee varmasti todella hienoja.

Iltapäivällä tulivuoritutkijat toteuttivat muulle ryhmälle todella mielenkiintoisen kokeen, johon he olivat perehtyneet toden teolla. Tarvittiin vain soodaa, etikkaa ja elintarvikevärjättyä vettä ja aikaiseksi saatiin upea tulivuoren purkaus! Kokeesta teki kiinnostavan myös se, että lapset varustautuivat siihen takein, suojalasein ja kumihanskoihin. Ryhmämme jäsenet olivat kuin 13 todellista professoria. :)

IMG_0349.JPG