Tutkimuspaja

Ensimäinen pajapäivä

Edellisellä viikolla pidetyssä pajapalaverissa lapset valikoivat tutkittavaksi aiheeksi maapallon. Lapset tuntuivat kokevan tvt:n käytön toissijaisena, joten päätimme keskittyä tutkimiseen laitteiden sijaan. Toki heti ensimmäisenä päivä otimme iPadit käyttöömme ja harjoittelimme selaimen käyttämistä tiedon etsintää varten.

Ensimmäinen pajapäivä meni hyvin pitkälti aihetta tarkentaessa. Lapset jakautuivat pienempiin ryhmiin mielenkiinnonkohteidensa perusteella ja alkoivat pohtia tutkittavaa aihetta.

IMG_0398.JPG
Ryhmiä muodostui neljä ja heidän aiheensa ovat: jalokivet, tulivuoret, pandat ja Afrikan eläimet, joista erityisesti leopardi, kirahvi ja kilpikonna. Lasten osallisuus oli hyvin suuressa roolissa aiheita valitessa. Jokainen saa kokea koko viikon tutkivansa ja työstävänsä aihetta joka häntä todella kiinnostaa.

IMG_0458.JPG
Paja on hyvin ajankohtainen uutta opetussuunnitelmaa tarkasteltaessa. Lasten osallisuuden ja heidän ideointinsa ansiosta pajasta vaikuttaa kehkeytyvän hyvin ajakohtainen ja trendikäs ilmiöpaja. :)