Rakentelupaja

6. ja 7.11.2011

Aloitettiin pajahommat tutustumalla ensin tietysti toisiimme, koska melkein joka ryhmästä oli osallistujia tähän pajaan. 15 reipasta nikkaroijaa.
Sitten tutustuttiin välineisiin ja materiaaleihin. Välineet olivatkin ennestään tuttuja - vasarat, sahat, mitat, ruuvimeisselit jne. - jopa vatupassi. Ja tietysti höyläpenkki.
Seuraavaksi alettiin piirustushommiin - ensi oli tehtävä suunnitelma mitä aiotaan rakentaa. Ja kun se oli valmis, sai alkaa etsiä tarvikkeita.
Kaikki eivät mahtuneet yhtäaikaa hommiin koska on vain yksi höyläpenkki ja rajallinen määrä työkalujakin.
Tiistaina jaettiin ryhmä puoliksi ja toinen puoli ulkoili vuorotellen, joten ei tarvinnut niin odotella vuoroa. Ahkeria rakentajia, syntyi panssarivaunuja ja robotteja yms. Sahaaminen oli kaikkien mielestä raskasta puuhaa mutta kukaan ei luovuttanut. Ja jokainen lakaisi sahanpurunsa lattialta.

8.11.2017

Tänään lähdettiin retkelle keskuskoulun puutyöluokkaan. Siellä tutustuttiin moniin sellaisiin työkaluihin, joita meillä ei itsellä ollut käytössä. Ja isoihin koneisiin, mm. sirkkeliin. Ihmetystä ja ihailua aiheuttivat käytävän seinällä olevat puiset omakuvat, joita 8-luokkalaiset vuosien saatossa ovat tehneet. Leikittiin myös koulun pihalla kiipeilytelineessä. Pajalaisilla oli kuitenkin kiire jatkamaan töitään eskarille, jossa taas sahattiin, naulattiin, liimattiin ja maalattiin.

9.11.2017

Tänään torstaina tehtiin rakentelut valmiiksi. Puolet ryhmästä ulkoili vesisateessa ja toinen puoli ahkeroi puutöiden parissa. Erityistä motivointia pajalaiset eivät ole tarvinneet. Koko viikon ovat jaksaneet innostua rakenteluun. Ja aika itsenäisesti ovat etsineet ratkaisuja ongelmiin ja materiaalivalintoihin. Mielikuvitus on ollut ehtymätön.

10.11.2017

Nyt vietettiin pajaviikon lopettajaisia ja lapset ehtivät vähän leikkiäkin. Käytiin myös askartelu-kuvataidepajan ja tvt-pajan näyttelyä. Ja jotkut kävivät ihailemassa meidän pajan tuotoksia.
Sitten vähän herkuteltiin popparilla, limsalla ja kekseillä.
Mukava viikko innokkaitten puutyöntekijöiden kanssa. Lopuutuloksena oli robotteja, panssarivaunuja, autoja, asuntovaunuja ja lentokoneita.