Perjantai

Perjantai

Viimeiseen pajapäivään lähdettiin jo hyvin rutinoituneesti. Tänään oli viikon odotetuin päivä, eli omien eväiden päivä. Jo matkalla alkoi keskustelu siitä, mitä jokaisella oli eväänä. Saimme huomata, että kaikilla oli mukana herkulliset eväät. Kävellessämme kodalle päin näimme oravan ja matoja. Samalla mietimme ovatko metsän eläimet käyneet jo syömässä eilen tehdyillä pesillä ruokia.

Tarkaavainen lapsi huomasi heti, kun lähestyimme kotaa, että heidän pesällään oli Närhet syömässä. Voi sitä ilon hetkeä, kun saatiin todistaa kuinka lintu käy syömässä siemeniä juuri heidän itse tehdyillä pesillään. Siitä riitti puhetta ja tarkkailua pitkäksi aikaa.
3661B360-1759-46FD-8DC7-0C5C3691943E.jpeg
Tämän jälkeen jokainen kävi tarkistamat omat pesät. Kodalla myös etsittiin lintukirjasta tiedot ja äänet Närhestä. Lisäksi ympäristöä havainnointiin ahkerasti. Kuului kuinka tikka nakutti puuta ja lopulta se havaittiin myös korkealta puun oksalta. Kodan läheisestä kuusesta löytyi linnunpesä ja puunjuuresta muodostui R-kirjain.

845E763B-89A8-4A49-97C3-CFC06E184BE1.jpeg

Tämän jälkeen alkoi monet touhut; suurennuslaseilla tutkittiin maailmaa, saha oli taas käytössä ja tietysti alkoi onkien rakentaminen. Jälleen mietittiin mikä uppoaa ja mikä kelluu veden pinnalla. Kivi laitettiin koukuksi ja puukeppi kohoksi. Lisäksi keskusteltiin kaloista ja saatiin "lammesta" ylös "kalojakin", haukia taisi suurin osa niistä olla. Toiveena oli, että vielä kerran pysähdytään Loimi-joelle "ongelle".

Omat eväät maistuivat hyvälle ja syömisen jälkeen yhteisleikit jatkuivat. Kurainen, iloinen ja väsynyt joukkosaapui eskariin, missä vielä arvioitiin viikkoa. Ja kaikkilla oli ollut kivaa sekä paljon oli opittu uusia asioita. Oli saatu uusia ystäviä sekä onkiminen oli ollut parasta.