Keskiviikko

Keskiviikko

Tänään pääsimme tutustumaan eläimiin ja eläinten elinpiireihin. Pajapäivä aloitettiin lähtemällä Forssan luonnonhistorialliseen museoon. Siellä tutustuimme eläimiin, hyönteisiin, kaloihin sekä ympäristön hyvinvointiin liittyviin asioihin valokuvasuunnistuksen avulla. Meillä oli Ipadit käytössä, joilla lapset kuvasivat ja dokumentoivat itseään kiinnostavia asioita.

Museon jälkeen söimme eväät kirjaston pihalla ja mietimme eri eläinten ravintoa ja mitä eläimiä voisimme ruokkia. Päätimme lähteä kauppaan ostamaan porkkanoita, siemeniä, pähkinöitä, talipalloja ja kissan ruokaa. Kaupassa vertailimme hintoja, laskimme hintoja yhteen sekä tutustuimme rahankäyttöön.

Kaupan jälkeen suuntasimme ostoksien kanssa eskariin. Ostokset laitettiin reppuun odottamaan huomista metsäretkeä. Itse menimme Sateenkaari-huoneeseen Smartilta katsomaan kuvia, joita otimme museolta. Samalla kertasimme mitä asioita olimme oppineet eläimistä ja asioista, sekä opimme lisää uusia asioita. Ruokapöydässä keskustelu jo opituista asioista jatkui. Lapset olivat omiensanojensa mukaan oppineet esim:
- Ilves on kissa eläin ja petoeläin
- Susi on koiraeläin ja peto
- Liito-orava painaa hyvin vähän. En ollut tiennyt sitä. Se ei lennä vaan liitää.
- Eläinten elämä on rankkaa. Niihin vaikuttaa, kun metsiä kaadetaan, tai kun on kylmä. Niin ja tiet. Ne voi jäädä alle. Roskista ja kaatopaikoista ne ei tykkää. Ja kylmä talvi on niille huonoa. Ja sitten voi tulla vieras eläin toisesta maasta ja syödä sen toisen eläimen ruuan.

Huomista varten jo mietittiin miten ja mihin rakennamme eläinten pesiä, että saamme ruuat eläimille annettua.