Maanantai

Maanantaina jumppaa ja liikuntarataa

Paja aloitettiin siten, että lapset ottivat luvun ja lopputulokseksi saatiin yhteensä 20 lasta. Kerrattiin, mitä liikuntamuotoja lapset olivat valinneet ja käytiin läpi päivän sekä viikon ohjelma. Leikittiin erilaisia tutustumisleikkejä ja sovittiin että ollaan kivoja kavereita. Aloitimme rytmileikillä, jossa otettiin perusrytmi ja lausuttiin loru: Kerro kerro ystävä oi, mikä on sun nimesi ja kuinka se soi. Ja sitten lapsi tavutti oman nimensä. Sen jälkeen lapset astuivat vuorotellen piirin keskelle ja kertoivat nimensä ja mistä liikunnasta pitävät ja kaikki ketkä pitivät samasta liikunnasta astuivat piirin keskelle myös. Kolmannessa tutustumisleikissä liikuttiin eri tavoin musiikin tahdissa ja musiikin pysähtyessä lapsen piti etsiä lähin lapsi, kertoa oma nimi ja asettaa ohjeessa annetut kehonosat yhteen parin kanssa.
IMG_0492.JPGTutustumisleikkien jälkeen lapset jakautuivat mieltymyksensä mukaan jumppa- ja liikuntaratasuunnitteluryhmään. Liikuntarataa oli suunnittelemassa 11 lasta ja lapset suunnittelivat rataan pisteet, jotka halukkaat lapset piirsivät paperille.
IMG_0507.JPGSuunnittelun jälkeen lapset rakensivat radan ja liikkuivat sitä ympäri musiikin soidessa taustalla. Rataan sisältyi jonglöörausta, tasapainoilua narulla, palloheittoa eri tavoilla, maalipotkuja, kiipeämistä kummituslinnassa, ryömimistä tunnelissa, hyppynarulla hyppimistä ja trampoliinilla hyppimistä.
IMG_0500.JPG
Samaan aikaan jumpparyhmä suunnitteli jumpan ja jumppasivat. Jumppaan sisältyi silta, kärrynpyöriä, kuperkeikkoja, käsillä- ja päälläseisontaa tuettuna sekä kierimistä.IMG_0489.JPG
Sitten ryhmät vaihtoivat paikkoja. Lopuksi lapset arvioivat aamupäivän kriteereillä peukku ylös= oli kivaa, peukku vaakatasossa= ihan ok ja peukku alaspäin= tylsää. Lapsilla oli kivaa, yksi lapsi näytti ihan ok ja yksi lapsi ei pitänyt temppuilusta. Lapset keksivät hyviä liikuntajuttuja sekä myös jongleeraus sekä akrobatiakin tuli kokeiltua. Kuvia löytyy valokuvakansiosta. Liikunta- ja sirkuspajaa ohjaavat Heli Sihvo, Anne Lanu, Raili Oinonen ja opiskelija Maija Mastovaara. Tiistaina jatkamme luistelulla.