Robotti-Tiikerin vieraskirja

Robotti-Tiikeri ("Lukunalle")

”Elipä kerran satumaailman laidalla, somassa pienessä kolossaan Lukunalle, joka rakasti satuja ja kirjoja. Se rakasti iloisia satuja, surullisia kertomuksia, jännittäviä tarinoita, vitsikkäitä runoja, hauskoja sarjakuvia ja opettavaisia tietokirjoja.

Lukunallen lempipuuhaa oli satujen kuuntelu. Se tykkäsi myös katsella kirjoja, lukea niitä itse, leikkiä satujen sankareita ja keksiä aivan omia tarinoita, runoja ja lauluja. Lukunalle piti myös kirjojen tutkimisesta yhdessä ystävien kanssa. Leikkiessään kirjojen tapahtumia tutussa lähimetsässä tai kotiniityllä, ystävykset kokivat hauskoja hetkiä ja oppivat monenlaisia asioita kirjojen ihmeellisestä maailmasta.”

- Oulun kaupunki/esikoulu ”Lukuhöperö-passi”

Lapselle ääneen lukeminen tukee lapsen lukemaan oppimista ja tukee hänen oppimisvalmiuksiensa kehittymistä. Lapsi arvostaa aikuisen hänelle antamaa aikaa, kiireetöntä ja leppoisaa yhdessä olemista. Näistä hetkistä onkin todettu jäävän lapselle pysyviä muistijälkiä.

Lukuharrastuksen taimi istutetaan lapseen varhaislapsuudessa, ja tässä vanhempien antamalla, lukemiseen positiivisesti suhtautumalla kodin mallilla on tärkeä rooli.

Oranssiryhmässä kiertää tiikeri-pehmolelu, jolle lapset äänestivät nimen Robotti. Robotti-Tiikeri viettää jokaisessa perheessä maksimissaan viikon kerrallaan. Vierailun aikana Robotti-Tiikerille luetaan kirja/kirjoja. Ryhmien Pedanet-sivuilta löytyy Robotti-Tiikerin vieraskirja. Toivomme teidän kirjaavan pienen vieraskirjamerkinnän Robotti-Tiikerin vierailusta ja lähettävän sen sähköisesti lapsenne ryhmän henkilökunnalle, joka vie merkinnän Pedanetin vieraskirjaan.

Muistilista Robotti-Tiikerin vierailulle:

- vierailuaika on yksi viikko. Voitte palauttaa halutessanne Robotti-Tiikerin aikaisemminkin.

- vierailun aikana Robotti-Tiikerille luetaan kirja/kirjoja. Lukuhetkistä kirjoitetaan pieni vieraskirjamerkintä, ja merkintä lähetetään lapsenne ryhmän henkilökunnalle mahdollisuuksien mukaan sähköpostitse. Voitte halutessanne kirjoittaa myös, mitä muuta Robotti-Tiikeri on vierailullaan puuhaillut. Lapsenne ryhmän Pedanet-sivuilta voitte käydä yhdessä lapsenne kanssa lueskelemassa Robotti-Tiikerin seikkailuista.

- Robotti-Tiikeri matkustaa kodin ja päiväkodin väliä omassa kassissaan. Robotti-Tiikeri yöpyy myös omassa kassissaan, ei esim. lapsen unikaverina.

IMG_0073.JPG