Viikot 5-8

Vko 8

Maanantaina jatkoimme jälleen kaveri-teemaamme ystävyyteen liittyvällä kirjalla. Kaikki Oranssit kuuntelivat erittäin keskittyneesti kirjaa ja paljon hyvää pohdintaa ja jutustelua seurasi kirjan lukemisen jälkeen. Tämän viikon uusi kirjain oli P, johon tutustuimme. Tavutukset ja sanojen pituuksien vertailut ovat ryhmämme vahvuus ja suosikkijuttuja. 

Tiistaina pääsimme Lyseon saliin liikkumaan. Ensiksi lämmittelimme erilaisten leikkien muodossa ja kaveri-teemamme oli tietysti läsnä eli harjoittelimme yhdessä kaverin kanssa liikkumista eri tavoin. Hauskaa oli ja välillä hieman haasteellistakin... Leikkien jälkeen lapset suunnittelivat pienissä ryhmissä temppuradan. Olikin vaikeaa suunnitella vain lasten kesken (aikuinen vain seurasi ja hieman joskus opasti suunnittelua). Alkukankeuksien jälkeen lapset saivat tehtyä upean ja monipuolisen radan, jota sitten parin kanssa innokkaasti kierrettiin. 

Keskiviikkona kokoonnuttiin heti aamulla saliin ja jakauduttiin omiin tuleviin pajaryhmiin (tulevien koulujen mukaan). Pajoista löytyvät omat pajablogit.

Torstaina oli vuorossa jälleen odotettu nassikkapaini. Tällä toisella kerralla "aiheena" oli ketteryys. Pääsimme jo myös hieman käsiksi itse nassikkapainin painiotteisiin. Kyllä oli loistavasti onnistunut painikerta, wau! Toinen puoli ryhmästä pureutui tarinoiden ihmeelliseen maailmaan. 

Perjantaina pääsimme jälleen Turkoosien kanssa luistelemaan jäähalliin. Tällä kertaa meitä opasti ringeten pelaaja. Harjoittelimme mm. makaamaan menoa ja sieltä nousua (sitä samaa ketteryyttä, jota jo painin muodossa harjoittelimme), ringetterinkulan kuljetusta, pujottelua jne... Jokainen sai jälleen osallistua oman taitotasonsa mukaan ja jokainen myös varmasti oppi jälleen jotakin uutta. Kivaa oli!

Oikein antoisaa talvilomaviikkoa kaikille lomalaisille!

Vko 7

Meidät oli kutsuttu maanantaina päiväkodin puolelle Kummiryhmämme luokse laulamaan ja leikkimään.Yhteisten laulujen ja laululeikkien jälkeen lapset jakaantuivat eri puolille päiväkotia leikkimään pienissä ryhmissä. Jokainen löysi mieleistään tekemistä. Halukkaat pääsivät vielä lopuksi ulos leikkimään. 
IMG_20180212_093854[1].jpg

IMG_20180212_095353[1].jpg

Tiistaina opettelimme tämän viikon uuden kirjaimen, joka oli R. Hammashoitaja hammashoitolasta tuli kertomaan meille tärkeää tietoa hampaiden huollosta. Lapset kuuntelivat keskittyneinä ja osallistuivat keskusteluun mm. hampaiden harjaukseen liittyen. 

Keskiviikkona menimme lasten toiveesta Harakkamäkeen. Mäkeä laskettiin innolla koko aamupäivä yksin ja yhdessä kaverin kanssa. Myös omia laskuvälineitä lainattiin reilusti toisille. Mukavaa yhdessäoloa!

IMG_20180214_094339[1].jpg

Torstaina pääsimme nauttimaan musiikista Musiikkiopiston järjestämään konserttiin. Saimme kuulla mm. sellon, viulun, marimban ja monen muun soittimien soittoa. Näin lapset saivat mielikuvan soittimen soitosta ja saavatkin tämän konsertin jälkeen valita kaksi itselleen mieluista soitinta, jota pääsevät musiikkikoulun opettajien johdolla kokeilemaan maaliskuussa. Konsertin jälkeen menimme Piippuaukiolle katsomaan penkkarirekkoja ja keräämään tietysti rekoista heitettyjä karkkeja. 

IMG_20180215_125057[1].jpg

Perjantaina pääsimme yhdessä Turkoosien kanssa jäähalliin luistelemaan. Kenttä oli jaettu kolmeen osaan. Yhdessä osiolla oli taito/temppurata, yhdellä pelattiin "jääpalloa" ja yhdellä osiolla sai luistella omaan tahtiin. Taas karttui luistelutaitoa varmasti jokaiselle. Ja hienosti jaksettiin vielä kävellä reippaalla jalallla takaisin eskarille.

Viikko 6

Maanantaina oli jälleen uuden kirjaimen aika, joka oli T-kirjain. Aloittelimme myös itsearviointikaavakkeen täyttöä. Jokainen eskarilainen miettii ja pohtii omaa osaamistaan, mitä jo osaa ja mitä tarvitsee vielä harjoitella. 

Tiistaina jatkui kaveriteemamme näytelmällä. Aikuiset näyttelivät ja lapset pohtivat näkemäänsä. Pohdittiin mitä näytelmässä tapahtui, mitä tunteita heräsi. Oikein hyviä oivalluksia! Tiistaina teimme myös ystävänäpäiväkortteja kuulamaalauksella. 

IMG_20180206_113230[1].jpg

Keskiviikkona jatkoimme ystävänpäiväkortteja ja teimme erilaisia matikkaharjoituksia yhdessä kaverin kanssa. Oppiminen tapahtui "ihan kuin vahingossa", kun sai kaverin kanssa yhdessä tehdä ja toimia. 

Torstaina oli odotettua nassikkapainia. Ryhmä jaettiin puoliksi ja puolet lähtivät ensin harjoittelemaan painia (tasapainoa, nopeutta, voimaa, ketteryyttä ja parin kanssa painia) ja puolet pääsivät Mikko Mallikas nukketeatteriin ja sitten vaihdettiin. 

Perjantaina pääsimme juhlimaan yhteissynttäreitä tehtaankoululle. Monia mukavia yhteisleikkejä, ilmapalloja, musiikkia ja herkuttelua mahtui tähän perjantaiaamupäivään. 

Viikko 5

Maanantaina opettelimme tämän viikon uuden kirjaimen, joka oli Ä. Innokkaasti harjoiteltiin "äidin kirjainta". Riimittelimme, kuuntelimme, tavutimme yms... Teimme töitä pareittain ja ryhmissä. Parin kanssa työskentely on joskus vaikeaa ja päätimmekin, että se on yksi meidän tavoitteemme, jota harjoittelemme paljon tämän kevään kuluessa. 

Viikko 5 on valtakunnallinen sanomalehtiviikko. Tiistaina tutustuimme sanomalehtiin ja juttelimme mitä kaikkea sanomalehdistä voi löytää. Innokasta keskustelua! Jokainen sai myös leikata oman nimensä kirjaimet lehdistä sekä jonkin itseä kiinnostavan kuvan. Tähän työhön kaikki keskittyivät oikein hienosti! Kehuja sateli!

Keskiviikkona puolet Oransseista pelasi ulkona jalkapalloa yhdessä Sinisten kanssan Wahrenin puistossa. Säännöt luotiin yhdessä. Olipas hyvät pelit! Loput Oransseista leikkivät Tehtaankoulun pihalla lumileikkejä. Sisällä harjoittelimme hieman esiintymistä oman ryhmän edessä. Ensin mietittiin mitä hyvään esiintymiseen kuuluu (esiintyjän asento, ilme, ääni jne..) Sitten jokainen sai selittää koko ryhmälle jonkin sanan "alias pelin tyyliin" ja lopuksi vielä jokainen esitteli edellispäivän sanomalehtityönsä. Pohdimme myös yleisön roolia ja käyttäytymistä.

Torstaina marssimme metsään, Oranssien omalle metsäpaikalle. Tutustuimme Henri-hirveen, jolle esittelimme itsemme. Leikimme erilaisia leikkejä ja söimme tietysti kotoa tuomamme eväät. 

Perjantaina jatkoimme lukusuoraharjoituksia ja harjoittelimme kynällä tekemään uuden numeron, joka oli 5. Pelasimme myös bingoa, joka saavutti suuren suosion. Otamme ohjelmistoon varmasti uudestaan! :)

Mukavaa talvista viikonloppua!