Viikot 47-50

vk 50 11.12.2017 - 15.12.2017

Maanantai aloitettiin tutkimalla joko kannustepurkkien helmet yltäisivät tavoiterajaan. Ja kyllä tavoite oli saavutettu!! Äänestettiin siitä, miten tätä juhlittaisiin ja elokuvan katsominen sai eniten ääniä. Se toteutetaan ensi viikolla.
Luettiin loppun kirja "Isä, koska joulupukki tulee", kurkattiin joulukalenteriin ja askarreltiin kavereille joulukortteja.

Tiistaina käytiin harjoittelemassa joulujuhlaohjelmaa kummiryhmän kanssa Värttinöissä. Hyvin se jo sujuu.
Opiskelija Hanna-Maija teetti jouluaskartelua ateljeessa - hienoja jouluisia tauluja. Puolet ryhmästä harjoitteli kirjaimia ja alkuäänteitä.

Keskiviikkona kombon ryhmät olivat "sekaisin" sirkuskoulun takia. Ensin aikaisin kotiin lähtijät olivat ulkona, jossa oli mukavia lumihommia.
Ja kun he menivät sirkuskouluun, toiset tulivat ulos. SIrkuskoulussa nähtiin ensin huikea käsilläseisontaesitys ja sitten lapset saivat itse temppuilla. Kuperkeikkoja eteen ja taakse, gorillahyppyjä ja kärrynpyöriä. Lopuksi harjoiteltiin jonglöörausta renkaan kanssa. Kivaa oli.

Torstaina mentiin ensiksi kirkkoon, jossa tavattiin taas kirkonrotta, joka oli käynyt herkuttelemassa pipareilla ja juustolla. Ne oli kyllä aiottu rotan lahjoiksi mutta se oli ollut vähän malttamaton. Kirkonrotta esitteli myös lahjoja, joita se oli ajatellut antaa Marialle, Joosefille ja Jeesus-lapselle. Laulettiin samoja lauluja, joita lauletaan juhlassamme niin tuli vähän harjoiteltuakin.
Kirkosta tultiin tehtaankoululle leipomaan pipareita. Kyllä oli taitavia leipureita. Ja taikina hyvää!
Koulun salissa maisteltiin ekat kypsät piparit, harjoiteltiin juhlalauluja ja -leikkejä ja lopuksi leikittiin hippaleikkejä ja piilosta.
Iltapäivällä osa Oransseista oli Vihreitten kanssa esiintymässä ystävänkammarilla. Meillä oli viisi esitystä ja suosio oli taattu. Lopuksi saatiin mehua ja piparia.
49FC4843-5FE1-4E7F-8B94-C12FF273E357.jpeg
Perjantaina lähdettiin jouluretkelle omaan metsäpaikkaan. Sinne vietiin jouluherkkuja eläimille - talipalloja linnuille ja porkkanoita pupuille. hiirille ja myyrille.
Hanna-Maija järjesti heijastinetsinnän ja palkkioksi jokainen sai heijastimen. Keitettiin kaakaota retkikeittimellä ja kaakaon kanssa syötiin pullapoikia ja pipareita.
Ja paljon jäi aikaa leikille ja ne sujuivatkin hienosti. Kyllä metsässä on mukavaa - aina lähdetään lasten mielestä liian aikaisin.

Ensi viikko ollaan salissa. Tiistaina on joulujuhla kirkossa klo 18. Jokaisella eskariryhmällä on yhteisesitys kummiryhmänsä kanssa. Kenraaliharjoitus on kirkossa maanantaina klo 9.30.

vk 49 4.12.2017 - 8.12.2017

Maanantaina aloitettiin lukemalla kirjaa "Isä koska joulupukki tulee". Sitten harjoiteltiin tontun piirtämistä oikein ohjeen mukaan ja mainioita tonttuja niistä tulikin. Kurkistettiin myös kalenteriluukkuihin ja harjoiteltiin joulujuhlaohjelmaa. Kannustepurkkien helmet kaadettiin omista purkeista yhteiseen isoon - ihan vielä ei tavoitetta saavutettu mutte ei se kaukanakaan ole.

Tiistaina sitten juhlittiin. Hamk:lta oli vuokrattu iso tila oman salimme yläpuolelta. Se oli koristeltu sinivalkoisiin väreihin. Ensin käteltiin presidenttipari, sitten skoolattiin Suomelle ja laulettiin onnittelulaulu. Kaupungin itsenäisyysjuhlaan menijät esittivät hienon kansantanssiohjelmansa ja lopuksi tanssittiin itse. Ensin valssia "Tonava kaunoisen" tahdissa ja siitten tuli menevämpää musiikkia.
Hienot juhlat.

Torstaina olimme aamupäivän yhdessä Vihreitten kanssa. Tehtiin matikkajuttuja kahdeksassa ryhmässä. Numeroita, lukujonoja, hahmotusta, helppoja laskutehtäviä. Kaikki olivat innokkaasti mukana ja puolitoista tuntia hurahti nopeasti.
Iltapäivällä mentiin sitten torille juhlimaan Forssan saamaa Unicefin lapsiystävällinen kunta -statusta. Ensin laulettiin ja leikittiin kahden Petteri-pupun johdolla. Sen jälkeen otettiin ryhmäkuva ja päästiin mehulle ja piparille. Lopuksi sytytettiin kynttilöitä MEIDÄN FORSSA - tekstiin kuusen viereen. HYVÄ FORSSA!

Perjantaina oli Friends-kerhon vuoro. Toinen puoli ryhmää oli sillä välin Kehrien tilassa pienten puolella. Harjoiteltiin taas lukujonoja ja naapurilukuja. Ja pelailtiin pelejä. Emme käyneet ollenkaan ulkona koska oli niin liukasta ja märkää. Ehdittiin myös taas harjoitella joulujuhlaohjelmaamme.

Robotti-tiikerin ystäviä on valmistunut pikkuhiljaa, niistä on kuvia Robotin omassa kansiossa. Työt ovat upeita ja jokainen erilainen.

Ensi viikolla olemme sateenkaaressa. Keskiviikkona on puolen tunnin verran sirkuskoulua, josta emme vielä tiedä enempää :)
Torstaina on joulukirkko ja piparien leivonta. Ja iltapäivällä klo 14 esiintyminen ystävänkammarissa.
Perjantaina on vuorossa metsäretki omalle metsäpaikalle.

Vk 48 27.11.2017 - 1.12.2017

Tällä viikolla keskityttiin Suomi 100 -teemaan. Aloitettiin tutkimalla tyhjää Suomen karttaa, etsittiin pohjoinen ja etelä, missä on Forssa, missä kaikissa paikoissa on käyty. Koska metsä on meille tärkeä, mietittiin mitkä puulajit ovat yleisempiä ja mitä eläimia metsissä asuu. Piirrettiin puita ja eläimiä kartallemme. Kartalle liimattiin myös kuvia Suomen luonnosta - metsistä, eläimistä ja linnuista. Neljä vuodenaikaamme ovat siellä myös näkyvissä.
Sitten oli pohdittavana tärkeät ja rakkaat asiat kotimaassamme. Lapsilta tuli viisaita vastauksia mm. rakkaita asioita koti ja perhe - tärkeitä mm. presidentti, koulut, tiet, sähkö. Mietittiin myös Suomi väreissä. Ja naapurimaat. Karttapallolta vielä ihmeteltiin Suomen pientä kokoa ja sijaintia. Askarreltiin myös Suomen liput.
Karttamme on näkyvillä eteisessä lokerikkojen päädyssä. Valokuvaosiossa on myös kuvia.

Tiistaina ehdittiin muskarille lähinnä harjoittelemaan joulujuhlaa varten Vihreän ryhmän kanssa. Ja keskiviikkona oltiin naapurissa Värttinöiden vieraana ja taas harjoiteltiin yhteistä ohjelmaa. Ehdittiin kyllä myös leikkiä pienten puolella.

Torstaina käytiin ensin kirjastossa, lueskeltiin siellä ja jokainen lainasi mieleisen kirjan. Eskarilla tehtiin matikka-eskaritehtäviä - hahmotus/muoto -tehtäviä ja lukujonoja.

Koko eskariväki on muutaman viikon askarrellut punaisia tupsuja, jotka perjantaina vietiin Ankkalammin sillankaiteeseen ilahduttamaan ohikulkijoita. Oranssien tytöt halusivat tähän reissuun, pojat pelasivat sillä välin jalkapalloa. Sisällä oli vuorossa Friends-kerho ja kirjainharjoituksia. Avattiin myös ensimmäinen kalenteriluukku ja katsottiin pedan joulukalenteri.

Meillä on viikon ollut käytössä "kannustepurkit". Tavoitteena on hyvä kielenkäyttö ja kaverille nätisti puhuminen. Jokainen saa hyvästä päivästä helmen omaan purkkiinsa ja parin viikon päästä kaadetaan ne yhteiseen isompaan purkkiin, jossa on viiva merkkinä tavoitteen saavuttamisesta. Ja kun se saavutetaan, mietitään yhdessä joku kiva juttu toteutettavaksi - esim. leffapäivä tai lelupäivä. Päätämme siitä sitten yhdessä. Hyvin on helmiä jo saatu purkkeihin.

Olemme myös ehtineet ommella Robotti-tiikerin ystäviä - aika monta on jo valmiina. Ja joka päivä on luettu kirja tai pari.

Ensi viikko vietetään aurinkohuoneessa. Tiistaina on hieno itsenäisyysjuhla, johon pitää pukeutua parhaimpiin. Ohjelma on pk AxelWahrenin etusivulla. Torstaina vietetään pikkujoulua torilla klo 12-13. Vain eskarissa olijat voisi hakea torilta klo 13.

vk 47 20.11.2017 - 24.11.2017

Saliviikko aloitettiin maanantaina reippaasti matematiikalla. Harjoiteltiin numero-lukumäärä -vastaavuutta ja numeroiden tekemistä nollasta neljään. Ensin valmiiden numeroiden päälle, sitten mallista katsomalla.Hienoja numeroita saatiin aikaiseksi. Kakkonen ja kolmonen tuottivat eniten päänvaivaa mutta harjoittelemalla oppii.

Tiistaina päästiin kurkkamaan Forssan kirkkoon niin päältä kuin sisältäkin. Porukalla koetettiin saada kirkkoa liikkumaan työntämällä mutta ei onnistunut, on se niin vahvaa tekoa :) Sisällä päästiin mm. kiipeämään saarnatuoliin ja käymään urkujen sisällä. Tutustuttiin kolehtihaaviin, kastemaljaan, alttariin ja ehtoollisvälineisiin. Kilpailtiin kahden ryhmän kesken, kumman höyhen putoaa nopeammin parvelta alas.
Kirkkoretken jälkeen vielä pidettiin jumppahetki salissa. Silloin mm. opeteltiin riviä ja jonoa ja pelattiin ilmapalloilla istumajalkapalloa.

Keskiviikkona pidettiin lauluhetki. Opeteltiin uusia ja kertailtiin vanhoja. Jouluakin jo sivuttiin.

Torstaina oli vuorossa O-kirjain. Ensin lapset kuitenkin muodostivat lattialla itsestään parin kaverin kanssa jo opittuja kirjaimia. Todettiin, että I oli älyttömän helppo ja S tosi vaikea. M-kirjaimen muodostaminenkin oli aika haasteellista. Sitten kaikki osallistuivat O-kirjaimen muodostamiseen ja saatiin tosi iso O. Sen jälkeen oli vuorossa paperitehtävä: alku- ja loppuäänteen kuuntelemista, väritystä ja O-kirjaimen harjoittelua. Tehtävien tekeminen sujuu Oransseilta tosi hyvin.

Perjantaina oli Friends-kerhon vuoro.
Perjantai-iltapäivänä opiskelijat tekivät liikuntaradan, jota kaikki innolla kiersivät.
Joka päivä on lepohetki-kirjan lisäksi luettu kuvakirja, joinakin päivinä jopa kaksi. Lisäksi lapset ovat itsenäisesti "lueskelleet" kirjoja ja opiskelijat ovat myös lukeneet heille.

Ensi viikko vietetään viidakkohuoneessa. Pikkuhiljaa alamme harjoitella joulujuhlaan ja meillä on yksi esiintyminenkin torstaina 14.12. klo 14.30.