Viikot 15-18

Vko 18

Tällä viikolla on ollut paljon kaikenlaista extrakivaa eskaripuuhien lisäksi. Keskiviikon kevätretki Turunlinnaan oli oikein mukava ja onnistunut. Saimme kuulla tarinoita siitä minkälaista elämää linnassa on vietetty. Lapset kuuntelivat opasta keskittyneesti ja esittivät mielenkiintoisia kysymyksiä. Hyvin oli oppaan kertomat asiat painuneet mieliin ja niistä keskusteltiin paljon vielä seuraavanakin päivänä. Toinen odotettu päivä perjantai, jolloin oli eskaricup Kuhalan keinonurmella. Kaikki Portugalin (Oranssin ryhmän) pelaajat halusivat innolla kentälle ja pallon perässä juostiin hiki päässä kylmästä kelistä huolimatta. Oli ilo huomata, kuinka kannustuhuudot raikuivat ja kuinka osattiin iloita toistenkin onnistumisista. :)

Viikko 17

Tällä viikolla opettelimme D-kirjaimen. Katselimme Vaahteranmäen Eemeliä dvd:ltä. Leikkikerholaiset leikkivät yhteisleikkejä ja toiset pureutuivat tarinointiin. Ensin kuuntelivat valmiin tarinan ja miettivät henkilöitä ja juonta. Sen jälkeen keksivät itse tarinan pienessä ryhmässä.
Torstaina vierailimme palolaitoksella ja saimme kuulla mitä kannattaa tehdä jos huomaa tulipalon. Pääsimme myös tutustumaan ambulanssiin ja paloautoon.
DSC_0255.JPG
Perjantaina kävimme leikkimässä ja kiipeilemässä Ilmarisenpuistossa ja opettelimme numeron 7.
DSC_0261_1.JPGDSC_0263.JPG

DSC_0267.JPG

Vko 16

Tällä viikolla ulkoilimme paljon. Ihanat ilmat vetivät meitä puoleensa ja nautimme niistä! Leikimme ulkona, kisailimme ja ihmettilimme kevättä. Kävimme myös metsäretkellä eväiden kera, joka olikin oikein viristävää. Tutustuimme leikkien ja laulellen viikonpäiviin ja opettelimme uuden kirjaimen V niinkuin viikko. V olikin hieman hankala kuulla, milloin kuuluu sanan alussa ja milloin keskellä. Monia sanoja kuitenkin keksimme missä tämä uusi kirjain on. Samoin bongailimme monen monta V kirjainta kylteistä, autojen rekisterikilvistä jne... Perjantaina vietimme yhteissynttäreitä herkutellen ja leikkien. 

Viikon kohokohta oli ehdottomasti keskiviiikon iltaeskari. Lapset olivat ideoineet iltaeskarin kulkua. Nyyttärit olivat liki kaikkien toiveena. Ja niinhän sitten saimme maistella monenlaisia herkkuja ja katsoimme samalla viikon eskarilaisvideoita Pedanetista. Se olikin oikein mieluista yhteispuuhaa. Ympäri eskaria oli piilotettuna kirjaimia, qr-koodeja sekä beebotilla sai kirjaimia myös hakea. Pareittain kuljettiin ja löydetyt kirjaimet kirjattiin ylös. Kun kaikki 10 kirjainta oli löydetty, niistä muodostui sana: ILTAESKARI. Leikki oli tietysti myös mukana illassa. Oikein hauska ja mieleenpainuva ilta!

Vko 15

Maanantaina kertasimme kaikkia kirjaimia, joita olemme eskarissa jo harjoitelleet. Lapset halusivat myös kirjoitella sanoja ja niinhän me sitten kirjoittelimme. Lapset huomasivat, että kirjoittaminen on loppujen lopuksi aika yksinkertaista; tarvitsee vain miettiä millä äänteellä sana alkaa ja sanoa sitten sanaa ääneen, niin voi kuulla mikä äänne aina seuraavaksi tulee. Olipas aika hyvä oivallus! :)

Tiistaina oli jälleen uimakoulupäivä. Innokkaat uimarit harjoittelivat mm. myyräuintia, sukeltamista ja rohkeimmat uskaltautuivat ensimmäistä kertaa liukumäkeen yksin. Jännä päivä!

Keskiviikkona osa lähti kouluun tutustumaan ja me loput lähdimme yhdessä Vihreän ryhmän kanssa ensin ulkoilemaan. Lapset saivat äänestää mihin menemme. Tiukan äänestyksen voitti Kirkkopuisto. Sinne menimme sitten yhdessä juoksemaan, leikkimään ja kiipeilemään puissa. Ulkoilun jälkeen tulimme sisälle, osa meni saliin mm. pelaamaan jalkapalloa ja hyppimään tramboliiinilla ja osa jäi omaan tilaamme Sateenkaareen kädentaitojen ja pelien pariin. 

Torstaina menimme viimeisen kerran uimakouluun. Paljon uusia taitoja karttui jälleen jokaiselle ja mukavaa oli. 

Perjantaina nautimme ihanasta kevätauringosta pitkään ulkona. Ulkoilun jälkeen teimme laskuharjoituksia, pelasimme bingoa ja kertailimme lukujonoa, joka on kyllä jo hyvin hallussa. Kaikki saivat myös askarrella lukutoukan oman nimensä kirjaimista. Upeita ja omannäköisiä toukkia tuli :)