Viikot 10-14

Vko 14

Heti pääsiäisloman jälkeen meillä alkoi odotettu uimakoulu! Innokkaasti marssimme heti aamulla Vesihelmeen. Uimaopettajat jakoivat lapset uimataitojen mukaan kahteen ryhmään. Näissä ryhmissä sitten harjoiteltiin erilaisia uimataitoja mm. päänkastamista veteen, liukumista, polskimista jne...jokainen siis oman tasonsa mukaisesti. Kaikilla näytti olevan oikein hauskaa ja oppiakin karttui. 

Keskiviikkona ulkoilun jälkeen aloitimme päivän Mimmi-lehmä kirjalla. Mimmi-lehmä-kirja on pitkä kirja, josta luetaan joka päivä vähintään yksi luku. Lukemisen jälkeen pohditaan, mitä kirjassa tapahtui ja myös seuraavana päivänä sitten muistellaan kirjan tapahtumia. Hiiren hiljaa lapset syventyivät kirjan kuunteleluun ja innokkaasti viitattiin kysymyksiin. Lukuhetken jälkeen oli osalle jälleen leikkikerhoa ja toinen puolikas leikki mm. laiva on lastattua ja muita yhteisleikkejä. Hienosti muistettiin alkuäänteitä ja kirjainmerkkejä leikkien lomassa. 

Torstaina pääsimme jälleen uimakouluun. Ryhmät jatkoivat siitä, mihin olivat tiistaina jääneet. Hienoja uusia taitoja opittiin. Lasten suusta. " Katso, kun uskallan laittaa pään veden alle!" "Katsokaa, kun pääsen myyräuinnilla jo koko matkan toiselta reunalta toiselle." Niin mahtavaa, kun lapset itse huomaavat oppineensa ja uskaltaneensa uutta. 

Perjantaina harjoittelimme uuden kirjaimen, joka oli H. Se olikin hivenen haasteellinen alkuäänne, mutta innokkaasti sitä harjoiteltiin. Lapset huomasivat, että varsinkin sanan keskellä H-äänne on vaikea kuulla. Paljon kuitenkin keksittiin H-alkuisia sanoja. :)

Vko 13

Maanantaina palasimme takaisin omiin ryhmiin pajaviikon jäljiltä. Olipa ihana nähdä taas koko Oranssi-ryhmä koossa :) Lähdimme heti aamulla Forssan kirkkoon, jossa oli seurakunnan järjestämä pääsiäiskirkko. Kirkonrotta oli jälleen paikalla ja oli lasten mielestä kohokohta, pääsiäismunien lisäksi ;) Kirkkohetken jälkeen menimme lasten toiveesta Kirkkopuistoon leikkimään ja kiipeilemään. Ulkoilun jälkeen ehdimme vielä hetkeksi sisälle kertomaan pajaviikon kuulumisia. Lapset esittivät innokkaasti kysymyksiä toisilleen. Oikein mukava pajaviikko oli kaikilla ollut!

Tiistaina nautimme ihanasta ulkoilusäästä pihalla leikkien ja pelaillen. Ulkoilun jälkeen menimme sisälle lukemaan kirjastosta lainaamiamme kirjoja ja pääsimme myös kirjastoautoon tutustumaan. Se olikin monelle uusi ihmeellinen elämys!

Keskiviikkona n.puolet menivät "leikkikerhoon", jossa harjoitellaan vuorovaikutustaitoja, yhteis- ja sääntöleikkejä jne... Toinen puolikas sai ideoida pääsiäistaulun. Yhdessä pohdimme mitä pääsiäiseen kuuluun ja tarkastelimme mitä materiaaleja voisimme käyttää. Upeita, mielikuvituksellisia luomuksia syntyi! 

Torstaina pääsiäisaskartelut jatkuivat. Leikimme myös muistileikkejä ja teimme alkuäänneharjoituksia. Kyllä on innokkaita oppijoita Oransseissa. 

Mukavaa pääsiäistä! Ja tiistaina alkaa lasten odottama uimakoulu!

Vko 11

Maanantaina tutustuimme uuteen kirjaimeen, joka oli tällä viikolla K. Tehtiin tietysti kynätehtäviä sekä pelattiin Aliasta K-alkuisilla sanoilla. Opimme myös monia sanoja Arabian kielellä. Se olikin uutta ja mielenkiintoista!

Tiistaina pääsimme mukavien lumileikkien jälkeen jälleen muskarille. Siellä lauloimme ja pohdimme mikä muisti on ja mihin sitä tarvitaan. Teimme muistiin liittyvän väritystehtävän sekä leikimme hauskoja muistiin liittyviä yhteisleikkejä. 

Keskiviikkona olikin odotettu soitinkokeilupäivä Musiikkiopistolla. Musiikkiopiston opettajien johdolla jokainen pääsi kokeilemaan kahta erilaista soitinta. ""Viulu oli kiva, mutta tosit vaikea." "Mä sain soittaa isoa harmonikkaa ja sain siitä äänen!" "Kanteleessa on hassun nimisiä kieliä." Tässä muutamia kommentteja soitinkokemusten jälkeen. Kaikilla oli ollut oikein mukavaa!

Torstaina alkoikin sitten pajaviikko, jonka blogeja voitte lukea "Kevään pajaviikko" otsakkeen alta.

Vko 10

Tapasimme jälleen viikon talviloman jälkeen ja kaikki olivat oikein iloisella mielellä. Jokainen pääsi vuorollaan ryhmän eteen kertomaan lomakuulumisiaan ja toiset saivat esittää täydentäviä kysymyksiä. Oikein hienoja tarinoita kuulimme ja lapset osasivat esittää hyviä kysymyksiä. Esiintymistaidot ovat monella karttuneet vuoden aikana huimasti! Tarinoiden jälkeen jokainen sai valita yhden lomapuuhansa, josta sitten piirrettiin kuva.

Tiistaina menimme ulkoilun jälkeen muskarille. Opimme uusia lauluja ja laululeikkejä. Jokainen pääsi halutessaan soittamaan myös jotakin soitinta, omat kehosoittimet soivat myös hyvin. Kaikki osallistuivat yhteisiin lauluihin ja leikkeihin, ujous on jo taaksejäänyttä elämää. 

Keskiviikkona jakauduimme pienryhmiin puuhailemaan. Toinen puolikas harjoitteli lukujonojuttuja uuden tuttavuuden pöllön kanssa, joka nimettiin Räpsykkä-pöllöksi. Toinen puolikas pääsi puolestaan kuuntelemaan Pekka Töpöhäntää ja keskustelemaan kuulemastaan. Ja sitten vaihdettiin eli molemmat ryhmät pääsivät molempiin puuhiin. 

Torstaina jakauduttiin pajasuunnitteluihin ja niistä löytyy omat blogit (löytyy siis täältä Pedasta, eskari ryhmien "alta" Kevään pajat- osiosta).

Perjantaina pidimme leikkipäivän. Jokainen sai valita itselleen leikin kolmesta vaihtoehdosta. Nämä olivat merirosvoleikki, kauppaleikki sekä nukkekoti/muumitaloleikki. Oikein hienoja leikkejä saatiin aikaiseksi ja jaksettiin leikkiä pitkään samaa leikkiä. Moni myös leikki sellaisen kaverin kanssa, kenen kanssa ei ehkä muulloin ole vielä tullut leikkineeksi. Mielikuvitus pääsi tänään puhkeamaan kukkaan!

IMG_20180309_114125[1].jpg
IMG_20180309_114143[1].jpg