Tiistai 20.3

Käden taitoja

Tiistai aloitettiin tutulla tavalla yhteisellä kokoontumisella saliin ja siitä lähdettiin pukemaan ja tällä kerralla omalle pihalle ulkoilemaan. Matkalla lukujonoharjoituksia joitten mukaan löytyvät omat paikat jonossa. Jalkapallo on jokapäiväinen suosikkitekeminen omalla pihalla ja siinä sosiaalisia taitoja harjoitellaan ahkerasti. Asioista ja ajatuksista puhuminen on jokapäiväinen keskustelun aiheemme. Vaikeita asioita, joista kannattaa puhua paljon, että yhteiselo koulussa olisi helpompaa.

Oikein hieno keskustelu syntyi lämpötilojen tutkimisen johdosta. Toisten mielestä oli epäreilua, että meillä on niin kylmä ja Irakissa on aina lämmin. Asiasta keskustetuamme totesimme, että me pystymme tekemään monia mukavia asioita, joita lämpimissä maissa ei pysty. Luisteleminen, hiihtäminen, lumileikit, mäenlasku ja lumipallojen teko tulivat ainakin mieleen. Erilaisuuden rikkaus oli laajempanakin keskustelunaiheena päivän aikana. 

Projektimme suhteen alkoi tulla valmista. Kotieläimet saivat oman kotieläinpihan, metsikön asukit löysivät paikkansa ja tulivuoren juurellekin löytyi eläimiä. "Kuuma - kylmä" - aiheesta keskusteltiin jonkin verran myös eläinten elinympäristön kohdalla.
Käden taitoja ja mielikuvitusta on tarvittu eläinten ja ympäristöjen valmistamisessa ja tosi upealtahan nuo näyttävätkin. Taitavia ja ahkeria pajalaisia ja iloisia onnistumiskokemuksia oli tämän päivän pajassa näkyvissä. välillä joutui odottamaan aikuisen apua ja itse miettimään ratkaisuja askartelujen toteuttamisessa, mutta näitä taitojahan tulevat koululaiset tarvitsevat.

Hienoja eskarilaisia ja mukava pajapäivä taas takana.