Pajan suunnittelua

Toinen suunnittelukerta

Toista suunnittelua varten olimme ottaneet yhteyttä kirjastoon jo etukäteen. Pajaviikon runko oli melko hyvin kasassa, joten nyt oli aika lähteä suunnittelemaan tarkemmin. Kirjaston avulias henkilökunta oli kerännyt meille valmiiksi suuren määrän eläimiin liittyvää kirjallisuutta ja saimme tutkia niitä rauhassa meille varatussa satuhuoneessa. Oli villieläimiä, meressä eläviä kummajaisia, Suomessa asuvia lajeja, kotieläimiä, hyönteisiä, lintuja, matelijoita ja vaikka mitä!

DF111B4D-7596-4246-B617-FA1730359819.jpeg
Lasten tehtävä oli tutkia kirjallisuutta ja päättää mistä eläimestä he haluavat tehdä naamarin. Jokainen sai esitellä oman valintansa ja lainata kirjan, josta malli naamarii löytyi. Lasten valitsivat mm. seuraavanlaisia eläimiä: käärme, vasarahai, kettu, siili, kissa, lepakko, koiranpentu...

C9AC3AD9-6E74-4CCE-A4E8-3BB0A4A8F60E.jpeg
Kirjastokäynnin jälkeen oli tarpeellista haukata hieman raitista ilmaa ja päästä leikkimään omalle pihalle.
Seuraavan kerran kun tapaamme, 15.3, lähtee paja käyntiin oikein toden teolla! Lapset päättivät pajalle myös nimen. Meitä voi jatkossa kutsua Kuhalan Haukuiksi :)

Ensimmäinen suunnittelukerta

Kuhalan paja on ihanan pieni. Toivottavasti ryhmä pysyy yhtä pienenä aina kouluun asti! Lapsia pajassa on yksitoista. Ihanteellisen kokoinen luokka! :) Suurin osa on vihreästä ryhmästä, oransseista on yksi ja keltaisesta ryhmästä kolme.

Moni lapsista kertoi pitävänsä eläimistä. Yhteisten mielenkiinnon pohjalta eläimet oli oiva valinta pajan teemaksi. Teeman ympärille ehdotettiin mm. vierailuja, askartelua ja maalausta. Naamareiden  tekoa, roolivaateleikkejä ja omaa elokuvaa. Keilaus ja pulkkamäki olivat toivottuja aktiviteetteja.

IMG_1346.JPG
Suunnittelu oli lasten mielestä vähän tylsää touhua. Onneksi ohjelma tuli aika nopeasti selväksi. Smartti kiehtoi lapsia ihan hirmuisesti niin päätimme katsoa muutaman ohjelman samalla kun jokainen piirsi pajamme julisteeseen omaa kuvaansa.

Lapset saivat päättää ohjelman myös ulkoilun osalta. Lasten toiveesta lähdimme aurinkoiselle torille lumikasaan peuhaamaan.

IMG_1338.JPG 
Seuraavan kerran suunnittelemme loman jälkeen 8.3. Tällöin taidamme jo lähteä kirjastoon tutkimaan eläinkirjallisuutta.