Suunnittelut

Toinen suunnittelukerta to 8.3.

Kokoonnuimme jälleen Keskurin porukan kesken tutustumaan ryhmäämme ja suunnittelemaan lisää tulevaa pajaviikkoa. Hienosti jo muistettiin edellisestä kerrasta toistemme nimet. Kertasimme vielä mitä olimme ideoineet edellisellä suunnittelukerralla. Lapset keksivät innokkaasti myös ryhmällemme nimeä, josta tuli lopulta yhteisellä päätöksellä "Keskurin liikuntalaiset". Loimme myös yhteiset pelisäännöt ryhmämme toiminnalle. Ryhmämme motto on "Ollaan kaikkien kaveri!" :) Teimme myös taulun, johon kirjoitimme ryhmämme nimen ja jokainen sai opettaa toiselle miten oma nimi kirjoitetaan. Hienosti sujui! Lapsista oli hurjan hienoa toimia ns. opettajana kaverille. 

Pohdimme myös paljon sitä, mikä meidän "teemamme" tulee nyt sitten pajaviikolla olemaan. Kävimme läpi viime kertaiset ideat ja niistä kumpusi kaksi aihetta: liikunta ja luonto.Äänestyksen jälkeen ylivoimaiseen voittoon selvisi liikunta. Tämän jälkeen lapset saivat pohtia mikä erityisesti liikunnassa kiinnostaa ja mitä haluaisimme oppia. Kaksi "aihetta" oli ylitse muiden: sähly ja jalkapallo. Näistä lajeista lähemme ensimmäisenä pajapäivänä kirjastoon hankkimaan tietoa. Lapsia kiinnostaa erityisesti säännöt ja he haluavat oppia pelaamaan näitä lajeja ja oppia myös joitain uusia "kikkoja". Lapset saivat valita kumpaa lähtevät tutkimaan sählyä vai jalkapalloa. He haluavat myös sitten opettaa toisille miten kyseistä lajia pelataan. Haastetta siis riittää tulevalle pajaviikolle! Hurjan kivalta kuitenkin kuulostaa! :)

Ensimmäinen suunnittelukerta ke 21.2.

Kokoonnuimme ensimmäistä kertaa tulevien Keskurilaisten kanssa suunnittelemaan tulevaa pajaviikkoa. Aluksi tietysti tutustuimme toisiimme erilaisten leikkien avulla. Lapset oppivat huikean nopeasti muistamaan kaikkien ryhmäläisten nimet. :)Leikkien jälkeen pohdimme yhdessä hieman tulevaa pajaviikkoa ja mietimme sitä, miten kevään pajaviikkoa eroaa syksyn pajaviikosta. Tämän jälkeen jakauduimme kahteen ryhmään pohtimaan mitä tulevalta pajaviikolta odotamme, mitä haluaisimme oppia, mistä haluaisimme tietoa, mistä pidämme ja mitä haluaisimme tehdä. Jokainen sai sanoa omia ideoitaan ja paljon ideoita tulikin. 

Tässä ideat: 
- liikuntaa salissa
- keilaus
- jalkapallo
- voimistelu
- erilaiset liikuntaleikit mm. hipat
-lautapelit
- palikoista rakentelua
- tutustuminen paloasemaan
- kirjastossa käyminen, tiedon hakeminen
- koirahalliin tutustumien
- sähly
- uinti
- koripalloa
- tutkia pensaita ja puita
- tutkia unta
- tutustua koiriin
- tutustua eri maihin kuten Ruotsi, Englanti, Ranska, Italia
- käydä tutustumassa veden puhdistamoon
- tutustua jyrsijöihin
- käydä eläintarhassa

Jätimme nyt nämä ajatukset hautumaan ensi  kertaan ja pyrimme sitten löytämään kaikkia kiinnostavan aiheen pajaamme näiden ideoiden pohjalta. Kyllä lapset olivat hyviä ideariihinikkareita. Ja oli ihanaa huomata, kuinka he innostuivat usein myös toisten esittämistä ideoista ja lähtivät pohtimaan niitä yhdessä. Jokainen sai oman äänensä kuuluville. Saamme varmasti hyvin aktiivisen pajaviikon aikaan! Pajaviikkoa innolla odottaen. Porukka on loistava!