Maanantai

Kotapäivä, linnut, puut ja jäljet

Heti aamusta pakkasimme reput ja itsemme ulkoilukuntoon ja lähdimme kohti kotaa. Matkalla linnunlauluja kuunnellessa aloimme katsomaan että missä niitä lintuja oikein on. Joesta löysimme sorsia ja taivalla lenteli harakoita, muita ei oiken näkynyt vaikka ääntä kuului. Sorsia löytyi sillankupeesta lisää, ja jäällä näkyi myös niiden jälkiä.

Kodalla leikkihetken jälkeen tutkimme puita. Etsimme maasta puiden oksia ja käpyjä, ja yhdessä lähdimme miettimään että mikä on KUUSI, MÄNTY tai KOIVU (lehtipuu). Kaikkia oksia löytyi, käpyjäkin, vaikka se taisi olla vaikein tehtävä. Tämän jälkeen oli pieni juoksuleikki puulta toiselle ohjeen mukaan. 

Eläinten jälkiä oli kodan ympärillä paljon, ja osa näki oikean oravan juoksevan metsässä, ja niin lähdimme katomaan että minkälaiset jäljet siitä jäi. Lumi oli tällä kertaa niin kovaa, että jäljet olivat tosi hentoiset mutta löysimme ne kuitenkin. Puiden oksille oli laittu kuvia eläimistä ja alla oli kahdet eri jälket. Pienissä ryhmissä kiersimme ja yhdessä mietimme että mikä on se oikea jälki kyseiselle eläimelle.

Päivän kohokohta taisi olla evästauko, ja omat tai eskarin eväät maistuivatkin oikein mukavalta.

Ruokailun jälkeen yhdistyimme jälleen toisen Heikan ryhmän kanssa ja saimme leikkiä yhdessä.