Keskiviikko 21.3.2018

Keskiviikko

Aamulla jäimme sisälle jatkamaan vesitutkimuksia. Ensimmäisillä kerroilla, kun tapasimme otimme lunta sisälle sulaamaan. Saimme huomata, että vesimäärä oli paljon vähemmän kuin mitä lumi oli. Lisäksi huomasimme kuinka paljon roskia ja likaa sulanut lumi sisältää. Eilisestä Vesihelmestä opituista asioista innostuneena rakensimme oman hiekkasuodattimen. Saimme aikaiseksi hyvin puhdasta vettä. Toki lapset tiesivät, että ilman otsonointia sitä ei voi juoda. 

Teimme myös tutkimuksia, miten vesi höyrystyy ja kuinka vesisade syntyy. Saimme pinelle saarellemme aikaiseksi hyvin sadetta lyhyessäkin ajassa. Haimme myös aiemmin laittamamme kaksi vesipurkkia, joiden avulla tutkimme haihtumista. Toisesta, lautasesta, oli kaikki vesi haihtunut näiden päivien aikana. Toisesta, lasista, oli haihtunut puoli purkillista. Lapset päättelivät oikein, että mitä enemmän veden pinta-alaa on, sitä enemmän vettä haihtuu. 

Jatkoimme satukuviemme valmistusta kirjoittamalla omia satuja sadutuksen avulla. Hienoja ja mielenkiintoisia tarinoita syntyi. Jokainen on aivan omanlainen. Teimme myös herkkua perjantaita valmiiksi odottamaan. Mehujäiden valmistus oli helppoa, mukavaa ja hauskaa. Lisäksi jäi vielä aikaa leikeille. Ennen ruokailua vielä veimme aiemmin tekemämme jäätaideteokset ulos koristeiksi. Niitä voi ihailla piippiaukion kuusenoksilla. 

7002960B-610D-4D2E-A671-5C66B3A9E262.jpeg

Huomenna on lelupäivä. Leluksi saa ottaa sellaisen lelun, minkä voi kastella. Eikä lelu saa olla mikään hirveän iso. Huomenna jatketaan mukavaa pajaviikkoa.