BLOGI

Vko 8

Maanantaina oltiin taas Talsoilassa liikkumassa, kun saatiin yllättäen peruutusvuoro turkooseilta. Oltiin yhdessä oranssien kanssa. Liikuttiin ympäri salia erilaisilla tyyleillä, niin että liikkumistapa muuttui aina kulmissa. Leikittiin myös edelliseltä kerralta tuttuja koti-leikkipuisto-hese- leikkiä ja viiva-leikkiä. Lisäksi opettelimme uuden hippaleikin, jossa turvaan pääsi viemällä parin toiselta. Se on vähän vaativampi hippaleikki, joka sujui ensi kerraksi tosi hienosti.

Tiistaina piti sääennusteen mukaan olla viikon hienoin ulkoilupäivä. Niinhän se olikin ja sen kunniaksi menimme laskemaan mäkeä Harakkamäkeen. Ennen sitä pelasimme kierroksen lautapelejä ohjatusti, niin että kaikki lapset ja aikuisetkin pääsi osallistumman erilaisiin peleihin.

Keskiviikkona oli Villi Veturin vuoro. Kerrottiin uusi tarina: Lyhtyjen juhla. Siinä tutustuttiin y-kirjaimeen. Ensin keskustelimme tarinasta, jossa kerrottiin uuden oppimisesta. Sen jälkeen y-tehtävän, jossa harjoiteltiin mikä alkaa y:llä ja miten kirjain tehdään oikeaoppisesti.

Torstaina jatkettiin y:n parissa. Tehtiin y ja a tikuista ja harjoiteltiin käsitteitä ylhäällä ja alhaalla. Tämän jälkeen kuivaharjoittelimme rusettiluistelua salin lattialla.

Perjantaina loman odotustunnelmissa sai ensin leikkiä omilla leluilla yhdessä oranssin kanssa. Sen jälkeen menimme Talsoilan jäälle luistelemaan. Siellä mentiin rusettiluistelua, jota torstaina oltiin vähän harjoiteltu.