BLOGI

VKO 50 (12.12.-16.12.)

VKO 50 (12.12.-16.12.)

Viikon kotipesänämme oli Sateenkaari ja Ateljee.
Maanantain aamupalan jälkeen koko Axelin eskari pukeutui lämpimästi kävelläkseen kirkkoon harjoittelemaan keskiviikkoista joulujuhlaa varten. Meidän vihreä ryhmämme saa kunnian aloittaa esittämällä Joulukuvaelman. Kaikki osaavat kuvaelmaamme kuuluvan laulun, mutta kertaakaan eivät kaikki ole päässeet yhtaikaa kokeilemaan seimen ympärille kerääntymistä. Eikä päästy tänäänkään.
Mutta kuvaelma vaatteet ja kirkon hieno tunnelma auttoi keskittymään. Oman laulun jälkeen tunnelma vapautui ja oli kiva kuulla muiden ryhmien esitykset.
Tiistaina kokoonnuimme saliimme kuuntelemaan Kuhalan koulun oppilaiden Lucia-esitystä. Esityksen jälkeen ulkoilimme liukkaalla Yhtiön koulun pihalla ja osa lapsista pelasi jalkapalloa Wahrenin puistossa.
Muskarivuorollamme me aikuiset saimme taas kuulla kuinka hyviä laulajia vihreän ryhmän lapset ovat! Lauloimme lasten toivomia joululauluja ja päätteeksi tietysti lasten suosikiksi nousseen Vanha kissa nukkuu. Ennen ruokailua luettiin hetki Joulumaan tonttujen tarinoista Revontulen Kertusta.
Tänään ruokailimme poikkeuksellisesti myöhemmässä ruokailuryhmässä ja puoli tuntia myöhempi
ruokailu tuntui lasten vatsoissa: lähes jokainen kyseli, koska mennään syömään?
Lepohetkellä katsoimme Smart Boardilta Joulukalenteria. Ennen välipalaa askartelimme ja pelasimme niin lautapelejä kuin tableteilla oppimispelejä. Enne välipalalle menoa Vihreät ja Oranssit pelasivat yhteisesti vielä matikkapeliä Smartilla.
Keskiviikkona tehtiin viimeiset valmistelut joulujuhlaa varten, lähes kaikki olivat paikalla harjoittelemassa laulua ja kuvaelmaa. Ennen aamu-ulkoilua ateljeen puolella höyläpenkin ympärillä oli kuhinaa, kun pojat sahasivat ja nikkaroivat. Pöydän vierellä syntyi joulukortteja ja -koristeita. Ulkona pääsimme Pikku-Wahrenin pihaan ja ulkoilu sujui iloisesti lasketellen.
Ruokailussa maistelimme jouluruokia.
Iltapäivällä innostuttiin pelaamaan jalkapalloa puistossa. Yhdeksän hengen joukkueet kutistuivat nopeasti kolmen pelaajaan tiimeiksi kun lapsia haettiin valmistautumaan joulujuhlaan. Illalla Vihreistä kirkkoon kokoontuikin lähes kaikki, yksi halusi mukaan kuumeisenakin! Axelilaiset toivottivat lauluin, leikein, tanssein ja näytelmin hyvää ja rauhallista joulua yleisölleen!
Torstaina jatkettiin vielä eskaria! Edessä oli Vesihelmen viimeinen uimakoulukerta. Takaisin Axeliin ehdittiin ruokailuun, kävelymatkalla moni kyseli taas päästäänkö heti syömään ja mitä tänään on ruokana.
Viikon päätteeksi kävelimme perjantain aamupalan jälkeen joulukirkkoon. Siellä pappimme kertoi meille ja kirkkonrotall e ensimmäisestä joulusta ja lauloimme tuttuja lauluja: Nyt sytytämme kynttilän, Enkeli taivaan, Tuiki tuiki tähtönen ja Joulupuu on rakennettu.
Palattuamme eskariin luettiin miten voisi käydä, jos joulupukki vilustuisi (kirja: Kun joulupukki vilustui).
Ennen ruokailua ehdittiin vielä tehdä puutöitä ja askarrella joulukoristeita. Osa lapsista antoi salin ideoita salin liikuntarataa varten. Myös jouluinen beebot-tehtävärata oli käytössä.