BLOGI

VKO 12

Maanantaina oli uusi Villi Veturi tarina: Jalmari Juolukasta tulee sankari. Tarinan aikana lähes kaikkien ajatukset seikkailivat jossain muualla, eikä oikein kukaan muistanut mitä tarinassa tapahtui. Teimme kuitenkin j-paperitehtävän, se sujui mainiosti.

Tiistaina kokoonnuttiin seuraavan viikon pajaviikkoa käsittelevään palaveriin. Aikuiset kyselivät lapsilta toiveita ja ehdotuksia. Näiden pohjalta rakennetaan pajaviikon ohjelma. Kertasimme myös Villi Veturi tarinan. Tällä kertaa meni paljon paremmin, kaikkiin kysymyksiin osattiin vastata ja kaikki olivat innokkaasti mukana. Tiistaina jatkettiin myös projektityötä johon tulee mm. Meksikon ristejä.

Keskiviikkona päästiin kokeilemaan soittimia. Kaikki olivat saaneet etukäteen valita kaksi soitinta ja kaksi varasoitinta. Kahteen näistä pääsi tutustumaan musiikkiopiston opettajan johdolla. Tarjolla oli mm. sello, kitara, viulu, harmonikka ja kannel.


Torstaina päästiin tutustumaan Tölön kouluun. Se on melkein kaikkien vihreiden tuleva koulu. Ohjelmassa oli ulko- ja sisäleikkejä. Samalla tutustuttiin nykyisiin ykkösiin. Jakaannuttiin kahtia niin että puolen oli eskareita ja puolet koululaisia. Puolivälissä vaihdettiin tekemistä ja lopuksi syötiin yhdessä ykkösten kanssa koulun ruokalassa.

Perjantaina oli elokuva-päivä. Monilla ryhmillä on ollut elokuva- tai lelupäiviä palkintona tavoitteen saavuttamisessa esim käytökseen liittyen. Vihreillä ja oransseilla on jo pidempään sujunut tehtävät sekä käyttäytyminen hienosti, joten päätimme vähän palkita tästä. Tarjolla oli elokuva Ice age ja eväänä popparia ja mehua.