BLOGI

Marraskuun tapahtumia

Marraskuun tapahtumia Vihreissä

VKO 45
Maanantaina Vihreät leikkasivat edellisellä viikolla tehtyyn toivetapahtuma linnaan linnankiviä. Kiviin kirjoitettiin lasten toimintatoiveita, esim. haluan tehdä tehtäviä, haluan retkiä jne. (Linna ideana oli esillä opettajille suunnatuilla OPS-festeillä 4.11.)
Tiistaina käytimme ulkoilun jälkeen muskaritiloja musiikkituokiossa. Lauloimme mm. suujumppalaulua Hattada, hattada. Lauloimme lasten toivelauluja ja harjoittelimme Ville se ratsastella laulua.
Keskiviikkona työn alla oli isänpäivälahjojen (videokuvausta) sekä isäiltakutsujen valmistamista.
Torstaina tutustuimme Villi Veturin e-tarinaan Eriskummallista. Myös viimeimeisiä isänpäiväkortteja valmisteltiin.
Perjantaina seikkailtiin Kehräämön kellarin kautta nuorisotila Kuutamoon valokuvattavaksi.

VKO 46
Maanantaina siirryttiin Sateenkaari-huoneeseen. Luettiin Villi Veturin O-tarina, jossa löydettiin Poika takapenkiltä.Seuraavassa tarinassa jätettiin Niiskulan asema. Osa lapsista kävi "liikkumammssa" Talsoilan koululla. Ruokailun jälkeen "lepohetkellä" katsottiin Metsän tarina -elokuvaa.
Tiistaina oranssien ja vihreiden opettajat olivat koulutuksessa ja ryhmät toimivat yhdessä. Ateljeessa maalattiin opittuja kirjaimia ja Sateenkaaressa opeteltiin koodausta Beebot-ampiaisen kanssa (kts. valokuvakansio) Myös smartboardin käyttöä harjoiteltiin.
Keskiviikkoaamuna Wahrenin puistossa oli vihdoinkin lunta, josta sai lumipalloja. Vihreät pitivät pitkän ulkoiluaamun rakentaen lumiukkoja, lumivalleja, lumihevosia jne. Sisällä leikittiin musiikkileikkejä,mm. Vanha kissa, Seitsemän leikki, Ville se ratsastella tahtoi. Ruokailun jälkeen katsottin Metsän tarinaa.
Torstaina osa Vihreiden lapsista kävi "vahvistamassa" Oranssien lauluryhmää, jotka kävivät esiintymässä
Tyykihovissa. Axeliin jääneet lapset lukivat Villi Veturia Niiskulaan saakka ja leikittiin tunnetunnistus peliä tunnekorttien kanssa. Esiintyjien palattua katseltiin siellä otettuja kuvia ennen syömään menoa.
Illalla vietettiin Axelin eskarin isäiltaa Wahren keskuksen ympäristössä.
Perjantaina kirkkohetken jälkeen mentiin tehtiin retki Ilmarisen puistoon Rantalanmäkeen.

VKO 47
Viikko oli Vihreiden ja Oranssien saliviikko.
Maanantaina oli ensin ulkoilun vuoro. Sisällä leikittiin musiikki- ja liikuntaleikkejä sekä tehtiin jauhopuuhapalloja. Pallojen oli tehty jo Maria-opiskelijan kanssa, mutta kaikki eivät olleet vielä tehneet.
Tiistaina koko Axelin väki kokoontui saliin harjoittelemaan joululauluja. Lauluharjoituksen jälkeen tehtiin koodaustehtäviä beebotin kanssa. Viimeiset jauhopuuhapallot saatiin valmiiksi.
Keskiviikko ulkoilun jälkeen jokainen teki itselleen omat numerokortit tulevia matikkaleikkejä varten: harjoitellaan mm numero-lukumäärä vastaavuutta ja pieniä yhteen- ja vähennyslaskuja.
Torstaina menimme aamupalalle jo klo 7.50. Odotettu ensimmäinen uimakoulupäivä opi edessä. Aamu kuluikin Vesihelmessä ja Axeliin palatessa ruoka maistui. Päiväsadun aikana muutanilla painui silmätkin poikkeuksellisesti kiinni.
Perjantaina kokoonnuttiin koko Axelin väen voimin saliin: joulupukki pistäytyi vierailulle! Kun pukki kiirehti lentokentälle Kikan saattelemana, eskarilaiset jaettiin ryhmiin ja ryhmät kiersivät jouluisissa toimintapisteissä: tonttutemppurata, satuhieronta, minä tonttuna maalaus +muita tonttu tehtäviä, smart tonttutehtävä, joulusatu näytelmä ja joulutanssia.
Ruokailun jälkeen n.klo 13.15 katseltiin jouluinen elokuva.

VKO 48
Viikon huoneenamme oli Viidakko. Viidakossa taikahiekka, puupalikat ja valopöytä ( ja tietenkin piirtely) ovat suosikki toimintoja.
Maanantaina kuunneltiin jouluevankeliumi ja lapset piirsivät puuvärein muistamiaan asioita joulun tarinasta. Kuvista tuli upeita.
Tiistaiaamu kului jälleen Vesihelmessä. Nyt toimiminen pukuhuoneessa ja altailla sujui jo rutiinilla! Oppiminen tällä sakilla on noperaa!
Keskiviikkoaamuna ennen kirkkohetkeä harjoiteltiin joululaulua joulujuhlaa varten. Kirkkohetkellä
(osa lapsista teki tehtäviä ateljeessa) lapset osallistuivat innokkaasti keskusteluun.
Torstai oli jälleen uimakoulupäivä. Pieni ryhmä edistyneitä pääsi jo kuntouimareiden altaaseen yksi lapsi kerrallaan uimaopettajan kanssa näyttämään uimataitoaan. Viimeiseksi oli aaltojen vuoro, kuten jokaisella uimakerralla.
Iltapäivä oli normaalista poikkeava: ala-aulassa oli myyjäiset ja lapset odottivat vanhempiaan hakemaan sisällä leikkien.
Perjantaiaamuna koko Axelin väki kokoontui saliin laulamaaan joululauluja. Ateljeessa maalattiin minä tonttuna -kuva. Tonttu leikataan ja siihen liitetään oma kertomus tontusta. Ulkoilu vietettiin Pikku Wahrenin pihassa, jossa lapsilla kaikilla oli mukavaa: vaikka lunta ei vieläkään ole kuin vähän, liukumäissä
luisti hyvin. Isommassa mäessä laskettiin pitkänä junana ja riemua riitti.
Hyvää viikonloppua!