BLOGI

Viikko 22


Niin se vain aika menee ja on aika kirjoittaa eskarivuoden viimeinen lyhyt blogi!

MAANANTAINA koko Axelin eskarin väki suuntasi heti aamupalan jälkeen Feeniksiin kevätjuhlan kenraaliharjoituksiin. Siellä sitten vierähtikin koko aamupäivä.
Valmistaudumme myös eskarin päättymiseen "kukkataululla", josta joka päivä otetan pois yksi kukka. Kukkien määrä siis sama kuin jäljellä olevien päivien :)

TIISTAINA vietimme eskarin viimeistä lelupäivää ja lapset saivat yhteisen kokoontumisen ja lelujen esittelyn jälkeen leikkiä vapaasti.

KESKIVIIKKONA koko Pinkkien ryhmä suuntasi kodalle viettämään viimeisiä yhteissynttäreitä ja viimeistä eskaripäivää. Ohjelmassa oli vapaata leikkiä metsässä, majantekoa, lettujen paistoa ja matkatuliaisten nauttimista. Menoa ja meininkiä riitti! :)
Illalla olikin sitten kevätjuhlan aika.

Hyvää ja ansaittua kesälomaa teille kaikille ja mukavia koulupäiviä sitten syksyllä! :)
Moikataan jos nähdään!

Tiina, Maria ja Annika

Viikko 21


MAANANTAINA valmistauduimme kevätjuhlaa varten.

TIISTAINA pääsimme yhdessä Turkoosien kanssa tutustumaan Forssan kirkkoon, jossa meille esiteltiin kirkkoa ja sen toimintaa tutun Anniinan, toisen lastenohjaajan ja kanttorin toimesta. Lapset saivat myös kuulla urkuja ja siitä lähteviä erilaisia ääniä. Se tuntuikin olevan kovin hauskaa! Lopuksi lapset tekivät ryhmissä tehtäviä, joissa muisteltiin mitä aiemmin oli kuultu.
Kirkkoreissun jälkeen pääsimme ulkoilemaan Kirkkopuistoon :)

KESKIVIIKKONA taas kevätjuhlaharjoittelua. Kaupunginjohtajakin kävi vierailulla Axelin eskarissa ja piipahti pikku hetken myös meidän harjoituksia kurkkaamassa. Pihalla lapset saivat taiteilla valkoisen haalarin (joka oli Tiinan päällä!) värikkääksi. Sitä ja muidenkin ryhmien maalamia haalareita voi yrittää bongata Nice Run -tapahtumassa 5.6.

Loppuviikko olikin sitten eskarista vapaata :)

Viikko 20


MAANANTAINA katsoimme lopulta elokuvan Inside out, jonka katsominen siis viime perjantaina oli mennyt mönkään teknisten syiden vuoksi.

TIISTAINA Vieremään kouluun menijät olivat tutustumassa tulevaan kouluunsa. Muut Pinkit valmistautuivat yhdessä Turkoosien kanssa kevätjuhlaan.

KESKIVIIKKONA Talsoilaan menijöiden vuoro oli käydä tulevalla koululla. Siellä toimittiin kolmessa pisteessä: yhdessä oli matematiikan tehtäviä pelien avulla, toisessa harjoiteltiin ohjeiden kuuntelemista piirustustehtävän avulla ja kolmannessa laulettiin tulevan Aapisen lauluja. Lopuksi kävimme syömässä koulun ruokalassa. Eskarille päästyämme ehdimme vielä hetken muistella tulevaa kevätjuhlaa.

TORSTAINA meillä oli mieluisia vieraita, palomiehiä peräti viisi! Heiltä kuulimme tärkeää asiaa mm. hätänumeroon soittamisesta ja siitä miten tulee toimia, jos huomaa tulipalon syttyneen. Lapset saivat halutessaan myös kokeilla palomiehen kypärää. Näimme myös palomiehen täydessä varustuksessa. Lopuksi pääsimme tutustumaan vielä paloautoon ja kuulimme mitä kaikkea siinä mukana kulkeekaan. Lapset olivat kovin innostuneita vieraista ja joku kysyikin lähes kuiskaten, että onko noi ihan oikeita palomiehiä? :)

PERJANTAINA taas kevätjuhlaan valmistautumista :)

Viikko 19


MAANANTAINA olimme siis kevätretkellä Turussa. Perille päästyämme kävimme ensin Raxissa syömässä. Ruokaa ja herkkuja oli monenlaista jälkiruokapuffettia myöten.
Syömisen jälkeen suuntasimme Turun linnaan, jossa saimme kiertää linnanneidon opastamana. Kuulimme monenlaisia jännittäviä ja hauskojakin juttuja linnan historiasta ja sen asukkaista. Lapset oppivat myös hovikumarruksen ja -niiauksen ja pääsivät esittelemään sen kuningattarelle, joka löi lapset pikkuritareiksi. Täytyykin sanoa, että lapset osasivat käyttäytyä koko retken ajan oikein hienosti. Kuuntelivat ohjeita ja olivat aktiivisia ja kiinnostuneita! :)

TIISTAINA leikkikerholaiset jatkoivat omaa ohjelmaansa ja sen jälkeen teimme koko porukan kanssa kutsut ensitiistaiseen äiti-iltaan.

KESKIVIIKKONA koko Axelin eskarin väki harjoitteli kevätjuhlassa laulettavia yhteislauluja. Mietimme myös sitä, mitkä asiat tekevät meidät iloisiksi ja onnellisiksi. Tähän liittyen teimme kukkaset, jotka ovatkin eteisen seinillä nähtävillä.

TORSTAINA olikin kouluuntutustumispäivä ja illalla iltaeskari. Iltaeskarissa lapset jaettiin pareiksi siten, että parissa oli aina turkoosi ja pinkki lapsi. Pareittain lapset kuvasuunnistivat, eli etsivät eskarin tiloista kuvista löytyvät paikat. Jokaisesta paikasta löytyi sitten aina jokin kirjain. Lopuksi mietitiin (aikuisen avustuksella), mikä sana niistä mahtaakaan muodostua (ILTAESKARI). Sitten oli vuorossa herkuttelua, eli syötiin yhdessä vohveleita hillon ja kermavaahdon kanssa sekä vappujuhlista ylijäänietä herkkuja. Lopuksi discoiltiin ja leikittiin piilosta sekä leikittiin ketut ja kanat -leikkiä. Menoa, meininkiä ja naurua riitti koko illalle ja arvatenkin kotiin tuli melko väsyneitä lapsia :)

PERJANTAINA jatkettiin taas koko talon lauluharjoituksia. Tarkoitus oli myös katsoa elokuva Inside out. Tekniikka ei kuitenkaan ollut puolellamme ja iso ruutu päätti lakata toimimasta. Osa lapsista lähti sitten ulos ja osa halusi jäädä katsomaan elokuvaa pikkuruudulta. Tämäkin jouduttiin keskeyttämään kun korjaajat tupsahtivat.
Päivän kohokohta oli varmasti se, kun Leena poikkesi käymään ja jutustelemaan lasten kanssa. Hän toi myös mukanaan paljon pikku laatikoita yms., joista osa lapsista ehtikin jo askartelemaan vaikka mitä.

Viikko 18


TIISTAINA aloitettiin tämä viikko erilaisista tunteista (esim. ilo, suru) keskustelemalla. Lapset saivat myös miettiä, minkävärisiä ne heidän mielestään ovat. Leikittiin lisäksi leikkiä, jossa lapset pääsivät miettimään miltä heistä mahtaisi tuntua erilaisissa tilanteissa.

KESKIVIIKKONA mietittiin ja tehtiin yhdessä taustaa Pinkkien puistotaidenäyttelyn otuksille, jotka jo aiemmin oli tuunattu vanhoista sormikkaista ja muista vastaavista.

TORSTAINA oli vuorossa aakkosten viimeinen kirjain Ö ja siihen kuuluva Villi Veturin tarina.

PERJANTAINA suuntasimme heti aamusta torille helminpäivän laulajaisiin. Siellä meille esiintyivät täti Monika, Suomi-neito, Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas, Sauli Niinistö, joulupukki sekä Robin tanssijoukkoineen :) Pääsimme laulamaan ja leikkimään mm. piiri pieni pyörii, pikku-Matin auto, lintu lensi oksalle... Ja tietysti laulettiin koko porukan voimin onnittelulaulu 100-vuotiaalle Suomelle!
Pitkän ulkoilun yhteydessä kiersimme hiukan katselemassa muidenkin puistotaidenäyttelyyn tekemiä teoksia. Hienoja oli! Juteltiin lasten kanssa myös maanantaisesta Turun linnan retkestä.

Käykääpä tutustumassa kirjaston yläkerrassa Vinkkelissä olevaan taidenäyttelyyn sekä puistotaidenäyttelyyn. Vinkkelistä löytyy eri pajojen tuotoksia ja Pinkeiltä siellä on myös esittely ystävällisten asioiden bongauksesta sekä siihen kuuluvat tupsulinnut. Pinkkien puistotaidenäyttelyn työ Metsäpuisto löytyy tehtaankoulun pihan vierestä, tenniskentän verkkoaidasta :)

Viikko 17


MAANANTAINA saimme vieraaksemme hammashoitajan, joka havainnollistaen kertoi meille hampaiden hyvästä hoidosta. Leikkikerholaiset myös kokoontuivat.

TIISTAINA valmistauduttiin yhteissynttäreihin ja tämänkertaiset sankarit leipoivat huomisen herkut tehtaankoululla. Muut viimeistelivät töitään puistotaidenäyttelyä varten ja tekivät muitakin keskenjääneitä tehtäviä.

KESKIVIIKKONA vietettiin yhteissynttäreitä. Sankarit saivat kortit ja onnittelulaulun sekä yhdessä leikittiin heidän etukäteen valitsemiaan leikkejä. Leikittiin poliisia ja rosvoa, maanviljeljä-leikkiä (lapset olivat vatsallaan piirissä pitäen toisiaan käsistä kiinni ja maanviljelijä kiskoi porkkanoita "irti maasta" eli niin että kädet irtoaa) sekä lyötiin rikki sanomalehteä, jota kaksi muuta lasta piti kiinni. Lopuksi päästiin nauttimaan herkullista mansikkatäytekakkua!

TORSTAINA oli vuorossa Villi Veturi ja uusi kirjain H. Tehtiin tehtävät sekä yhdessä junarataa (h-kirjaimia päällekkäin) ja sen ympäristöä. Villin Veturin tarinassakin oli junarata, jonka esteeksi oli eräs lehmä kello kaulassa istahtanut. Lisäksi leikittiin leikkiä, jossa kaksi lasta oli piirin keskellä, toisella silmät sidottuna ja toisella kulkunen kaulassa. Sokkona olevan piti sitten äänen perusteella saada toinen kiinni.

PERJANTAINA oli sitten vuorossa koko eskarin yhteiset vappuhulinat. Menoa, riemua ja herkkuja riitti! :)

Viikko 16TIISTAINA aloitettiin uusi viikko jutustelemalla pääsiäislomasta, lapset saivat kertoa mitä olivat tehneet, missä käyneet jne. Mietittiin myös mitä asioita kevääseen kuuluu, hienoja asioita lapset muistivatkin. Erityisesti monenlaiset eläimet ja ötökät olivat monella mielessä :) Laulettiin laulua Kärpänen istui polvella sekä kuunneltiin tutun lorun ("Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään.") lintujen laulelua lintukirjasta.
Lisäksi kuunneltiin kirja Kissa Killin kiukkupussi, joka on yksi lukupassiin kuuluvista kirjoista. Kuuntelemisen jälkeen jokainen lapsi sai piirtää sen asian, joka oli heidän mielestään kirjassa parasta.

KESKIVIIKKONA oli Villin Veturin Akalla ja Mallalla viherhuonepäivä, jossa he kylvivät siemeniä ja valmistautuivat uuteen kasvukauteen. Lapset pääsivät myös haistelemaan tuoretta basilikaa ja ihmettelemään pieniä paprikansiemeniä (näyttivät kuulemma pieniltä hampailta...) Multaa pideltiin ja puristeltiin, sekä laitettiin yhdessä herneitä purkkiin itämään. Herneenversoja päästään toivottavasti pian maistelemaan!
Uutena kirjaimena tuli V. Lapset keksivät todella paljon sillä alkavia sanoja! Tavalliset kirjaimeen liittyvät tehtävät tietysti myös tehtiin.

TORSTAINA tehtiin eskarin viimeiset yksittäiseen numeroon liittyvät tehtävät, vuorossa siis täyskymppi! Tehtiin tehtävät ja leikittiin leikkiä, jossa yksi lapsi näyttää jonkun määrän sormia ja toisen piti lisätä siihen oikea määrä, jotta yhdessä oli pystyssä 10 sormea.
Pääsimme myös tutustumaan kirjastoautoon. Sieltä mukaan lainattiin muutama Wallu-etsimiskirja :)

PERJANTAINA teimme kympit aiemman viikon teeman mukaisesti. Eli liimasimme 10-numeroon auringonkukansiemeniä ja piirsimme koristeeksi kukkia. Nämä työt ovat esillä lasten naulakoiden luona :)

Viikko 15MAANANTAINA vietimme lasten kovasti toivomaa ja odottamaa lelupäivää. Leikkimisen lomassa jatkui kouluunsiirtokartoitukset yksi lapsi kerrallaan. Myös nämä tehtävät näyttivät olevan useimmille lapsista mielenkiintoisia :)

TIISTAINA olimme ulkoilemassa vaihteeksi Karhupuistossa, jossa lapsille oli taas vähän erilaista tekemistä kuin omalla tutulla pihalla. Lopuksi pääsimme tutustumaan Mio-poniin, joka oli tullut eskarilaisia katsomaan Wahreninpuistoon. Halukkaat saivat Mioa silittää, harjata ja jopa avustuksella taluttaa pienen lenkin.

KESKIVIIKKONA jatkui Villin Veturin tarina ja viime kerralla jännittävään kohtaan jäänyt tarina sai ratkaisunsa. Uusi tuttavuus on Jalmari Juolukka, ja uutena opittu kirjain siis luonnollisesti J. Sitä harjoittelimme mm. Smartille tekemällä, Molla ABC -pelillä sekä tehtävämonisteen avulla.

TORSTAINA menimme pääsiäiskirkkoon, jossa saimme kuulla pääsiäisen kertomuksen aasin ja Sanna-papin kertomana. Tuliaisiksi saimme suklaamunapussit, joista jokainen lapsi sai yhden kotiinviemisiksi. Kirkon jälkeen aloitettiin leikkikerho taas muutaman uuden lapsen kanssa. Loput jäivät kirkkopuistoon leikkimään.

PERJANTAINA olikin sitten vapaapäivä ja pääsiäisloma sai alkaa! :)

Viikko 14


MAANANTAINA päivämme alkoi kirkkohetken merkeissä. Anniina tuli kertomaan meille tarinaa Jeesuksesta ja Sakkeuksesta. Oli myös kiva tavata taas koko Pinkkien ryhmä yhdessä pajaviikon jälkeen :)

TIISTAINA olimme kirjastolla, jossa henkilökunta esitteli meille monia hyviä lastenkirjoja. Joukossa oli lyhyitä ja vähän pidempiäkin kirjoja, sekä myös sellaisia, joita vastikään lukemaan oppineen lapsen on helppo itsenäisesti yrittää lukea. Lapset saivat myös lukupassit, joihin merkitään luettu/kuunneltu kirja sen jälkeen kun jokin siihen liittyvä tehtävä on suoritettu. Näitä kirjoja lainasimme eskarillekin vinon pinon.

KESKIVIIKKONA koristelimme rairuohopurkkeja sekä kylvimme niihin jo siemenetkin kasvamaan. Kouluunsiirtoja varten kävin jo joidenkin lasten kanssa läpi kirjainten tunnistamista, sanojen alkuäänteiden tunnistamista sekä sanojen tavuttamista. Osan lapsista kanssa tämä puuha jatkuu vielä ensi ja sitä seuraavalla viikolla.

TORSTAINA oli Villissä Veturissa jännittävä tarina! Salaperäinen hiippailija oli nähty hiiviskelevän junan ympärillä... tarina jatkuu ensi viikolla. Uutena kirjaimena tarinan myötä opittiin k-kirjain. Tavallisen tehtävämonisteen lisäksi lapset muotoilivat värikkäistä lasikivistä k-kirjaimia sekä pelasivat muistipelejä.
Iltapäivällä viimeistelimme tupsuotustemme yhteistä kotia tekemällä siihen keinun, jossa jokainen tupsu vuorollaan pääsee keinumaan.

PERJANTAINA opettelimme uuden numeron 9. Taputimme yhdessä 9 kertaa samalla ääneen laskien. Tämän jälkeen lapset saivat itse ehdotella erilaisia juttuja, joita tehtiin samalla periaatteella (hyppimistä, polvien, pään jne. taputtamista...). Sen jälkeen harjoittelimme uutta numeroa kolmessa eri pisteessä. Yhdessä tehtiin tehtävämoniste ja yhdessä taiteiltiin keväinen/pääsiäisaiheinen yhdeksikkö, jossa ruskean "yhdeksikköoksan" päälle tehtiin sormiväreillä painaen valkoisia pajunkissoja. Kolmannessa pisteessä tehtiin tablettien Molla ABC-ohjelman avulla yhdeksikköjä sekä myös viimeksi opittuja kirjaimia (K, Y, P). Tämä on muuten tosi hyvä ohjelma, se auttaa lapsia tekemään kirjaimia ja numeroita "oikeassa järjestyksessä", eli ylhäältä alas jne :)

Viikko 12


MAANANTAINA tutustuimme uuteen numeroon 8. Teimme sitä valkoisella liidulla valkoiselle paperille monta kertaa, kuin autorataa. Tämän jälkeen maalasimme vesiväreillä päälle, tarkoitus oli että vahaliidulla tehty jää sitten näkyviin kun väri ei tartu. Lopputulos ei vääränlaisten liitujen vuoksi ollut kuitenkaan ihan toivotunlainen, mutta saatiinpahan ainakin harjoitusta numeron tekemiseen :) Se tavallinen tehtävämoniste uudesta numerosta myös toki tehtiin.

TIISTAINA kokoontuivat seuraavan viikon pajat ensimmäistä kertaa. Mietittiin hiukan mitä halutaan tehdä ja samalla tutustuttiin uusiin lapsiin ja aikuisiin.

KESKIVIIKKONA oli Villin Veturin vuoro, uutena kirjaimena Y. Mietittiin y:llä alkavia sanoja. Lisäksi lapset saivat paperilapuilla olevia sanoja, joissa tuo uusi kirjain esiintyy. Näitä sanoja sitten muodostettiin siten, että leikattiin mainoksista ja lehdistä kirjaimia ja liimattiin niitä paperille niin että sama sana muodostuu myös siihen.

TORSTAINA oli soitinkokeilujen vuoro. Kukin lapsi pääsi kokeilemaan kahta ennalta sovittua soitinta musiikkiopiston opettajan johdolla kolmen ryhmissä. Kivaa oli :)

PERJANTAINA maalattiin yhteistyössä tupsuotusten pesää. Lisäksi pestiin kiviä, keppejä yms mitä on tuota pesää varten pihalta kerätty. Homma jatkuu pajaviikon jälkeen :

Viikko 11


MAANANTAINA olimme kuuntelemassa, kun musiikkiopiston opettaja ja muutama soitto-oppilas esittelivät meille soittimia. Mukana oli pari tuttuakin soittajaa :) Saimme kuulla ainakin viulun, kitaran, poikkihuilun, nokkahuilun, rumpujen, klarinetin ja harmonikan soittoa. Lapset ovat saaneet kuulemansa perusteella valita itselleen mieleisimpiä soittimia ja ensi viikolla sitten jokainen pääsee jotakin soitinta soittamaan!

TIISTAINA kuuntelimme Villin Veturin tarinaa, jossa Ukko ja Onni olivat pilkillä. Tutustuimme myös uuteen kirjaimeen P. Opettelimme kuuntelemaan tätä uutta kirjainta leikin avulla, jossa piti siirtyä oikeaan paikkaan sen perusteella, alkaako kuultu sana p- vai a-kirjaimella, vaiko jollakin ihan muulla. Siis hiukan maa-meri-laiva-tyyppisesti. Ulkoilun aikaan muutama synttärisankari oli tehtaankoululla leipomassa mokkapalamuffinsseja huomisia synttäreitä varten :)

KESKIVIIKKONA vietimme siis kaverisynttäreitä tehtaankoululla. Sankareina oli neljä alkuvuonna syntynyttä Pinkkiä, jotka olivat etukäteen saaneet valita leikittävät leikit. Leikkeinä oli siis Ketut ja kanat, sokko, pullonheittokilpailu (yritettiin heittää puolillaan vettä olevaa pulloa niin että se jäisi pystyyn). Lisäksi meillä oli rata, jota lapset kulkivat pareittain: toisella silmät sidottuna ja toinen opasti kertomalla, miten ja mihin suuntaan piti kulkea). Tietysti nautimme eilen leivotut muffinssit ja lauloimme sankareille onnittelulaulut suomeksi, englanniksi ja viroksi. Viimeksi mainittuun saimme ihanasti lauletun mallin, että sitten osasimme kaikki sen laulaa :)

TORSTAINA meillä oli liikuntaa, olihan tilamme sali tällä viikolla. Leikimme mm. kissa ja hiiret -hippaa, pallonkuljetusviestiä, tasapainottelua lusikoiden ja pingispallojen kanssa sekä eilenkin leikittyä ketut ja kanat -leikkiä. Mukana oli myös pientä matemaattista harjoittelua: Kukin lapsi sai numeron 1-15 rintaansa. Sitten liikuttiin ohjeen mukaan ja välillä järjestäydyttiin esim. suurimmasta pienimpään/pienimmästä suurimpaan. Rivissä ollessa sitten piti esim. joka kolmannen mennä kyykkyyn. Lopuksi rentoduttiin pareittain ja musiikkia (Vivaldin Talvi) kuunnellen vuorotellen silitettiin kaverin selkää. Menevän liikuntahetken jälkeen hiljaisuus ja rauha olikin käsinkosketeltavaa :)

PERJANTAINA oli Pinkkien ja Turkoosien vuoro mennä viimeistä kertaa jäähallille, jossa luisteluharjoitusten ja leikkien lisäksi päästiin myös kokeilemaan ringettemailoja ja maalin tekemistä! Pienellä tauolla luistelun lomassa saatiin myös suut makeaksi Monan syntymäpäivän kunniaksi! :)


Viikko 10


MAANANTAINA olimme muskarilla. Lauluina ja leikkeinä mm. Keinustuolin minäkin ostan -laululeikki, Lumiukkomarssi, Lintu lensi oksalle soittimin soitettuna ja Tytöt lähti niitylle -laululeikki. Myös leikkikerho kokoontui muskarihetken jälkeen muiden ulkoillessa.

TIISTAINA meillä piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla kirkkohetki. Se kuitenkin oli jouduttu perumaan, joten meillä oli hyvää aikaa tehdä keskeneräisiä töitä. Jatkoimme siis tupsujen tekemistä ja ne kenellä ne olivat jo valmiit, tekivät loppuun omat "tupsuotuksensa". Monenlaisia niitä tulikin: on nokkaa, viittaa, kaulahuivia, hattua, rakettireppua ja vaikka mitä! :) Myös ompelukuvia jotkut jatkoivat sekä logico-tehtäviä tehtiin.

KESKIVIIKKONA 8 pinkkilasta oli 8 turkoosin kanssa hoivakoti Pumpulissa esiintymässä. Ohjelmassa oli mm. maanantaina harjoitellut laulut. Olimme selvästi mieluisia vieraita vanhuksille, joku siellä lauloi jopa mukana :) Kaikki lapset olivat oikein reippaita ja ihania esiintyjiä! Lopuksi saimme myös mehut ja suklaakeksit esiintymispalkkioksi. Myöhemmin keväällä on sitten niiden lasten vuoro päästä vierailulle, jotka tällä kertaa eivät mahtuneet mukaan. (Tila Pumpulissa on sen verran pieni, että on helpompi vierailla pienemmällä porukalla:)

TORSTAINA leikimme Kädet ylös kädet alas -laululeikkiä sekä leikkiä, jossa lapset liikkuivat eri tavoin musiikin tahdissa ja musiikin loputtua yhdistivät ohjeen mukaan esim. 4 polvea, 15 sormea jne. Tässä tuli harjoiteltua siis myös yhteistyötä ja laskemista. Lisäksi loputkin tekivät "tupsuotuksensa " valmiiksi. Osa ehti tekemään myös lukujen hajotusharjoituksia esim. seuraavasti: 3 lapsen ryhmällä oli esim. 7 nappia. Yksi ryhmästä kääntää selkänsä ja muut piilottavat sillä välin osan napeista purkin alle. Tämän jälkeen selkänsä kääntäneen tehtävä on päätellä kuinka monta on purkin alla sen perusteella, paljonko on näkyvillä. Logico-tehtävät taas kovassa käytössä myös!

PERJANTAINA olimme kodalla koko aamupäivän. Lapset keksivät hienosti omia leikkejään metsässä ja selvästi nauttivat siellä olosta. Paistoimme puolivälissä makkarat ja söimme muut eväät. Lopuksi leikimme Onko Mörri kotona -leikkiä ja viimeinen pari uunista ulos.

Viikko 8MAANANTAINA lauloimme, leikimme ja soitimme. Lauluina mm. Keinutuoli, Ystäväni tuttavani, Lintu lensi oksalle. Näitä lauluja menemme osan lapsista kanssa esittämään vanhuksille hiihtoloman jälkeisellä viikolla.

TIISTAINA teimme pienen tutkimuksen omien nimipurkkien avulla. Laskimme, kuinka monta kutakin yksittäistä kirjainta oli kaikkien paikalla olevien lasten nimissä yhteensä. Katsoimme myös, mitä kirjainta oli vähiten ja mitä eniten. Lisäksi tutustuimme numeroon 7 ja piirsimme perhekuvia, jotka jokainen eskarilainen tulee kevään aikana tekemään.

KESKIVIIKKONA Talsoilan kouluun menevät lapset pääsivät koululle tutustumaan. Ohjelmassa oli leikkivarjoa, kirjainten etsimistä ja sanojen muodostamista ja leikkiä sekä sisällä että ulkona. Reippaat ekaluokkalaiset olivat eskareitten tukena ja turvana :) Ruokailimme myös koululla, ja hienosti se sujuikin!
Muut lapset tekivät sillä välin eskarilla keskeneräisiä töitä.

TORSTAINA oli Vieremän lasten vuoro päästä kouluvierailulle. Siellä myös ekaluokkalaiset opastivat eskareita. Ulkona leikittiin leikkivarjon kanssa sekä leikittiin pesänryöstöä. Sisällä oli monipuolinen temppurata, jossa lapset innolla touhusivat. Vierailu päättyi ruokailuun ja sitten palasimme taas taksilla eskarille. Eskarille jääneet lapset pääsivät kuuntelemaan pienten solistien konserttia. Myös keskeneräisiä töitä jatkettiin.

PERJANTAINA olimme jäähallilla luistelemassa, jossa Fopsin junioreiden ohjaajia opetti lapsille luistelua hauskalla tavalla leikkien avulla. Ihan jokainen lapsi näytti olevan innoissaan. Oppimisen ilo oli käsin kosketeltavaa! :)

Hyvää hiihtolomaa kaikille!
Toivoo Pinkkien aikuiset :)


Viikko 7


MAANANTAINA keskustelimme ystävyydestä ja luimme aiheeseen liittyvän kirjan Rikun kaverit. Tutustuimme myös Veikko Varikseen, joka jatkossa seurailee lasten puuhia ja etsii erityisesti ystävällisiä tekoja, joita lapset toisilleen tekevät. Lapset saivat tehtäväkseen myös kiinnittää huomiota omaan ja toisten toimintaan ja tulla kertomaan aikuiselle aina, kun huomaavat että joku tekee jotakin ystävällistä. Näitä sitten kirjataan ylös ja kerrotaan lapsille yhteisillä hetkillä. Ihanasti lapset jo hommaan tarttuivat ja asioita kertoivat :) Tämä pohjautuu positiiviseen pedagogiikkaan ja Huomaa hyvä -toimintaan. Voitte halutessanne etsiä näistä lisää tietoa netistä.
Aloitimme myös tupsujen tekemistä. Niistä on tarkoitus pikkuhiljaa valmistua Veikolle apureita.

TIISTAINA oli taas vuorossa uimakoulua. On ollut ilo seurata, miten lapset ovat edistyneet ja kokeilleet uusia asioita.

KESKIVIIKKONA osa lapsista oli taas leikkikerhossa, osan kanssa jatkettiin tupsujen tekemistä ja /tai numeron 6 ompelukuvaa.

TORSTAINA viimeinen uimakoulukerta. Sen kunniaksi halukkaat pääsivät laskemaan liukumäestä. Mukana oli myös pienet mehu- ja piparieväät :)

PERJANTAINA kuulimme Villi Veturi -kirjasta tarinan metsäretkestä sekä tutustuimme ä-kirjaimeen. Teimme kirjaimeen liittyviä tehtäviä sekä etsimme ja ympyröimme ä-kirjaimia lehdistä ja mainoksista.
Ruuan jälkeen kävelimme Feeniksiin katsomaan vanhojen tansseja. Siellä olikin ihasteltavaa! Osa lapsista tunnisti joitakin musiikkikappaleitakin ja sekös oli hauskaa! Myös hallissa oleva digitaalinen kello oli joillekin lapsille tärkeä kohde, minuuttien vaihtumista tuli siis myös seurattua :)

Viikko 6


MAANANTAINA olimme muskarissa. Lauloimme, soitimme ja leikimme metsän eläinten kanssa.

TIISTAINA alkoi kovasti odotettu uimakoulu, jossa olimme yhdessä Turkoosien ja Sinisten kanssa. Lapset jaettiin kahteen ryhmään, jotka molemmat olivat vuorollaan 45 min kestävässä uimaopetuksessa lämpimässä altaassa ja pulikoimassa vapaasti aaltoaltaassa. Uiminen huipentui aaltoihin, joissa lapset nauttivat riemusta kiljuen :) Koko reissu sujui matkoineen kaikkineen oikein hienosti!

KESKIVIIKKONA meillä oli vuorossa seurakunnan kirkkohetki, aiheena viisi leipää ja kaksi kalaa.

TORSTAINA taas uimakoulun vuoro! Samat kuviot kuin tiistainakin. Ja ensi viikolla taas tiistaina jatketaan :)

PERJANTAINA aloitimme tekemään hahmottamiseen liittyviä Logico-tehtäviä sekä ompelukuvaa numerosta 6. Kaikki lapset eivät molempiin puuhiin vielä ehtineet, mutta ensi viikolla jatketaan! Kiva yllätys oli myös Leenan piipahtaminen luonamme juttelemassa ja kuulumisia jakamassa :)

Viikko 5MAANANTAINA olimme Talsoilan salissa liikkumassa yhdessä Turkoosien kanssa.

TIISTAINA tutkimme ja kokeilimme värejä ja niiden sekoittumista.

KESKIVIIKKONA oli vuorossa Villin Veturin tarina Tähtitorni sekä uutena kirjaimena T. Mietimme yhdessä lasten kanssa t-kirjaimella alkavia sanoja sekä teimme kirjaimeen liittyviä tehtäviä. Omien nimilaatikoiden kirjaimilla lapset tekivät erilaisia yhdistelmiä ja kirjoittivat näitä muodostuneita hassuja "sanoja" myös paperille. Kovasti hauskaa oli, kun niitä heille sitten luettiin :)

TORSTAINA koristelimme nimilaatikot, kukin lapsi haluamallaan tavalla. Kimalteet olivat erityisen suosiossa! Lisäksi oli muutaman lapsen vuoro osallistua leikkikerhoon.

PERJANTAINA päätimme lähteä mäenlaskuun Harakkamäkeen. Siellä olimmekin oikeastaan koko aamupäivän. Kaikki lapset näyttivät nauttivan laskemisesta, välillä pulkalla, välillä liukurilla. Ulkoilma taisikin tehdä tehtävänsä, kun takaisin kävellessä kuului jo kommenttia että pääsisipä pian syömään ja päivälevolle :)

Hyvää viikonloppua kaikille!

Viikko 4


MAANANTAINA vietimme lelupäivää, jota ainakin osa lapsista oli jo kovasti toivonut. Aamupiirillä jokainen lapsi sai kertoa omasta lelustaan ja esitellä sitä muille. Sitten tietysti leluilla leikittiin myös! :)

TIISTAINA teimme kirjainkortteja nimilaatikoihin. Jokainen lapsi sai värittää oman etunimensä kirjaimet, jotka sitten laminoitiin ja laitetaan omiin laatikoihin. Käytämme näitä kirjaimia jatkossa eri tavoin, siitä sitten lisää pikkuhiljaa. Myöhemmin lisäämme myös toiset nimet ja sukunimetkin laatikoihin.

KESKIVIIKKONA teimme matikkatehtäviä. Sarjoitimme, pelasimme matikkapelejä ja harjoittelimme numeroiden 1-5 kirjoittamista.

TORSTAINA teimme hahmotustehtäviä, joissa piti tehdä kuviosta mallin mukaan samanlainen. Lisäksi pelasimme mm. muistipeliä ja teimme palapelejä.

PERJANTAINA oli alkuperäisen suunnitelman mukaan luistelua, mutta sää ei valitettavasti suosinut ja luistelu piti perua. Niinpä pääsimme jo nyt tutustumaan uuteen numeroon 6. Teimme erilaisia liikunnallisia tehtäviä, esim. hyppäsimme, kyykistyimme, nostimme käsiä jne 6 kertaa ja samalla laskimme kerrat ääneen. Lisäksi harjoittelimme numeron kirjoittamista sekä tutkimme konkreettisesti sitä, millaisista erilaisista yhdistelmistä lukumäärä 6 muodostuu (esim. 5 +1, 4 + 2, 6 + 0).

Koko viikon ajan olemme aamupiirillä laulaneet Aamuhämärässä-laulua, jossa on säkeistö jokaiselle viikonpäivälle. Lapset ovat saaneet keksiä joka päivä uudelle säkeistölle tavan rytmittää laulua (esim. taputus, tömistys...) Perjantaina sitten oli vuorossa koko laulu ja hienosti lapset muistivatkin sen! :)

Viikko 3


MAANANTAINA olimme yhdessä Turkoosien kanssa Talsoilan salissa liikkumassa. Harjoittelimme sählyssä tarvittavia taitoja, esim. pallon kuljetusta ja vähän ehdittiin toki pelaamaankin. Lisäksi leikimme erilaisia liikuntaleikkejä, esim. x-hippaa, oma puoli puhtaaksi -palloleikkiä ja hernepusseilla tasapainottelua.

TIISTAINA kertasimme eri tavoin kirjaimia, joihin jo aiemmin oli tutustuttu. Muotoilimme niitä taikahiekasta ja multilinkeistä. Lisäksi "piirsimme" niitä sormella kaverin selkään ja kaveri sitten yritti arvata, mistä kirjaimesta oli kyse. Hypimme lattialla olevien kirjainten päällä samalla sanoen, mikä kirjain milloinkin oli kyseessä.

KESKIVIIKKONA Mona piti Pinkeille muskarihetken. Ohjelmassa oli pakkasukkojen seikkailu, johon kuului talvisia lauluja ja soittamista tarinaan eläytyen.

TORSTAINA luimme tarinan Villistä Veturista. Luvun nimenä oli Tuiskula, jossa veturilaiset löysivät pienen, kylmissään olevan tytön. Häntä sitten autettiin lämmittelemään.

PERJANTAINA harjoittelimme kertomista ja kuvailua. Jokainen lapsi sai vuorollaan valita "aarrearkusta" esineen, joka piti kuvailla toisille kertomatta suoraan mistä oli kyse (alias-tyyppisesti). Lisäksi jokainen maalasi itselleen pienen aarrearkun myöhempää käyttöä varten.

HUOM! Pyytäisimme teitä vanhempia muutamalla rivillä kertomaan lapsenne nimestä. Esim. miksi valitsitte juuri sen nimen, onko samaa nimeä ollut suvussa aiemmin... tai mitä vaan haluatte siitä kertoa :) Voitte vaikka Wilman kautta laittaa viestit Tiinalle.

Viikko 2


Maanantaina vietimme Leenan läksiäisiä.

Tiistaina uusi eskariopettaja Tiina Anttila aloitti työnsä ryhmässämme. Meillä oli myös seurakunnan kirkkohetki, jossa puhuttiin mm. siitä, kun Jeesus oli vielä pieni lapsi.

Keskiviikkona leikimme liikuntaleikkejä, esim. x-hippaa, banaanihippaa ja maa-meri-laivaa. Myös trampoliini oli kovassa käytössä, niin kuin oikeastaan koko viikon ajan :) Lapset näyttivät kovasti tykkäävän juoksemisesta ja touhuamisesta!

Torstaina vietettiin Axelin eskarissa markkinoita. Jokaisella ryhmällä oli oma pisteensä. Pinkkien pisteenä oli huvipuisto, jossa oli tarkkuusheittoa, temppurata, trampoliinihyppelyä, nyrkkeilysäkki ja pehmopalikkanurkkaus. Jokainen lapsi oli vuorollaan myös "töissä", eli opastamassa muita huvipuistossa kävijöitä. Työstä sitten sai palkkaa, jolla pystyi osallistumaan markkinahumuun itsekin :)
Päivä sujui oikein hienosti!

Perjantaina lauloimme ja soitimme soittimilla. Ulkona oli ihanteellinen lumipallokeli, ja Tehtaanpuistoonkin ilmestyi lumiukkoja ja isoja lumipalloja :)

Terveisin Tiina, Maria ja Annika

Viikko 1

Kevään ensimmäinen työviikko vierähti vauhdilla käyntiin. Villi Veturin matkassa tutustuimme
M-kirjaimeen. Pikku Akka joukkoineen kävi Martin Markkinoilla myymässä tuotteitaan. Ensi viikolla lapset pääsevät eskarissa markkinoille itsekin!

Viikossa taisi olla tärkeintä se, että näimme taas kavereita loman jälkeen. Ystävän kanssa oli mukava pelailla, piirrellä ja leikkiä työtehtäviemme lomassa.

Uusi eskariope kävi tutustumassa meihin ja ensi tiistaina hän aloittaa työt. Lapset esittelivät itsensä reippaasti Tiinalle, joka sai itsekin todeta, että meidän ryhmämme koostuu mukavista lapsista!

Mukava on päästä pitkän loman jälkeen eläkkeelle, mutta haikealtakin se tietysti tuntuu. On ollut hyvä
tehdä töitä mahtavassa tiimissä pinkkien ja turkoosien kanssa!

KIITOS! Terv.tiimin jäsen Leena

Viikko 50

Viikko taas hurahti laulujen ja joulujuhlien merkeissä. Kiitos lapsille ja teille esiintymisistä ja osallistumisesta! Maanantaina olimme kokopäivälasten kanssa ukkokerhon joulujuhlassa esiintymässä täydelle salilliselle väkeä. Kiitoksia tuli jälkeenpäinkin yleisöltä kun kävelimme kaupungilla. Leikkikerhon aikana kävin lasten ja taksvärkkipoika Niklaksen kanssa Augustinan Kutojissa leikkimässä laululeikkejä.

Viikkoon mahtui nyös paljon jouluisten kuvakirjojen lukemista ja ehdimmepä askarrella joulukorttejakin.

Villi Veturissa etenimme R- kirjaimeen. Pikku Akka soitteli meille kuulumisiaan ja toivotteli mukavaa
joulunaikaa.

Perjantaina olimme joulukirkossa, tapasimme mm. Kirkonrotan, joka kyseli Sanna- papilta joulun
lapsesta.

Viikko 49

Viikkoon kuului taas paljon lauleskelua ja kyllä meidän lapset laulaa osaavatkin!

Erityislastentarhanopettaja Sirpan kanssa lapset virittäytyivät itsenäisyyspäivän tunnelmiin ja tiistain vietimmekin vapaapäivän merkeissä,

Kartoitin taas lasten osaamisia( mm.kirjaimia) sillävälin kun Maria veti lapsille salissa liikuntatuokion.

Leikkikerhon aikana olin lasten kanssa tervehtimässä Augustinan lapsia ulkoilun merkeissä, lapset ovat
toivoneet pääsevänsä sinne. Saimmepa kutsun käydä uudemman kerrankin paremmalla ajalla. Meillä
kun oli kiire muskarin saliin joululaulukuvauksiin Bulevardi- lehden toivomuksesta.

Perjantaina taas laulettiin ja jäipä tänään aikaa vapaaseen leikkiinkin. Ulkoilun sijasta kävimme koko
ryhmän kanssa kirjastossa hakemassa uusia kirjoja,

Iltapäivällä kävimme kokopäiväisten kanssa esiintymässä ystävänkammarissa. Hienosti meni!!

Maanantaina lähdemme kirkkoon joulujuhlan kenraaliharjoituksiin eskarista klo 9. Jos tuot lapsesi
suoraan kirkkoon, laitathan viestin!


Hyvää viikonloppua!
t. Leena, Maria ja Annika

Viikko 48

Viikko meni taas nopeasti!

Harjoittelimme numeroita 1-5, tahtovat mennä kakkoset ja viitoset sekaisin ja kolmonen näyttää usein E- kirjaimelta. Harjoitus auttaa asiaan ja pääasia on, että lapset tunnistavat numerot!

Kuluneen viikon aikana askartelimme ja lauloimme jouluisia lauluja, leikkikerhosta on jäljellä vielä kaksi kertaa tällä ryhmällä, sitten on toisen ryhmän vuoro.

Äännekerho päättyi ja syksyn viimeinen kirkkohetki oli tiistaina.

Villi Veturissa olemme edenneet O- kirjaimeen.

9.12. menemme esiintymään ystävänkammariin ja maanantaina 12.12. kokopäivälasten kanssa
srk- talolle eläkeläisille.

Viikko 47

Perjantaina kirjoitinkin blogin, mutta taisin lähettää sen pilviin, kun en itsekään löytänyt sitä! Tästä syystä laitan pienen kertauksen viikon 47 ohjelmasta.

Parina päivänä harjoittelimme esiintymislaulujamme, nyt on toriesiintyminen onnistuneesti suoritettu ja pariin pikkujouluun on tarkoitus vielä mennä.

E- kirjain tuli tutuksi Villi Veturi matkassa ja leikkikerhoa jatkettiin taas Marian ja Annikan seurassa.

Kun kaikki 28 pinkkien ja turkoosien lasta olivat vihdoin saaneet omat tyynynsä valmiiksi ja pusseihin, olikin jo aika siirtyä juhlimaan pikkujoulua mukavien asioiden parissa. Ohjelmassa oli mm. satuhierontaa, askartelua ja satunäytelmä Tontusta, joka oli hukannut lakkinsa.

Terveisin Leena

Viikko 46

Alku viikosta maalailimme kangasmaalausta ja osa pääsi jo ompelemaan ompelukoneella oman työnsä tyynyksi. Kirkkohetkelläkin piipahdimme kuuntelemassa miten Jumala pyysii Nooa rakentamaan valtavan arkin/laivan, jonka avulla pelastettiin eläimiä kaksin kappalein ja Nooan perhe vedenpaisumukselta.

Keskiviikkona mietimme ja piirsimme asioita mitkä saavat meidät hyvälle mielelle.
Osallistuimme #mullehyvämieli-kampanjaan.
Kampanja on osa lasten ja nuorten mielen hyvinvointia vahvistavan Friends-toiminnan
10-vuotisjuhlavuotta, jonka keskeisenä viestinä on, että jokaisella on oikeus hyvään mieleen.
Ideana on tehdä näkyväksi mieltä ilahduttavia asioita!
Lasten mielestä hyvä mieli tuli esimerkiksi kavereiden kanssa leikkimisestä, äidin sylissä istumisesta jne.

Torstaina kuuntelimme VilliVeturista tarinan Nukuttaa ja opettelimme N-kirjainta.
Illalla olikin sitten isäilta, joka meni oikein mukavasti. Kiitos kaikille isille ja vaareille ja papoille, jotka osallistuitte iltaan.

Perjantaina leikimme ja opettelimme turkoosien kanssa jo muutaman joululaulun Monan johdolla.
Pääsemme taas niitä esittämään ainakin joulunavauksessa ( ne jotka pääsevät paikalle ) ja saattaa jokunen muukin esitys olla vielä tiedossa ehkäpä joulujuhlassakin...

Ensiviikolla meillä onkin taas ensimmäinen ulkoiluvuoro.

Hyvää viikonloppua kaikille !

T: Pinkkipoppoo

Viikko 45

Viikko alkoi violettien aikuisten seurassa. Pinkit harjoittelivat mm. koodausta. Oman ryhmän aikuiset toimivat vastaavasti violettilasten kanssa. Torstaina palasimme taas omiemme pariin ja se tuntui taas niin kotoiselta!

Loppuviikko kului Villi Veturin, S-kirjaimen, valokuvauksen ja viestinteon kera.

Valokuvaus sujui ripeästi, vaikka kuvattavia olikin paljon!

Viikko 44 oli pajaviikko ja siitä oli tullut paljon positiivista palautetta.

Hyvää isänpäivää ja viikonloppua teille kaikille! T: Pinkkipoppoo

Viikko 43

Syyslomaviikko vierähti ja uusi viikko käynnistyi yhteistyön merkeissä turkoosien kanssa. Osan kanssa teimme omaa tekstiilityötämme ja osa aloitteli yhteistyönä suunnittelemaamme verhon maalausta.

Verhon valmistusta jatkamme vähitellen. Suunnittelutyö alkoi ennen syyslomaa valokuvausretkellä
Kehräämön alueelle. Lapset valitsivat mieleisiään kuvauskohteita. Samalla juttelimme alueen historiasta
ja siitä mitä toimintaa rakennuksissa on nykyään.
Tällä viikolla piirsimme kuvauskohteita paperille ja senjälkeen siirsimme kuvat verhollekankaalle. Osa on
ehtinyt jo lisätä tekstiiliväriä omaan työhönsä.
Ensi viikon perjantaina verhokangas viedään Kuhalan koululle OPS-fest-tapahtumaan, jossa mm.
varhaiskasvatus ja peruskoulu tuovat esille erilaisia tapoja oppimiseen.

Viikon ohjelmaan kuului myös U-kirjaimeen ja erilaisiin muotoihin tutustuminen.

Leikkikerho jatkui edelleen. Smart-taulutehtäviä olemme tehneet aina tilaisuuden tullen. Torstaina
pelailimme yhdessä lautapelejä muiden tehtävien lomassa.

Perjantaina olikin sitten kauan kaivattu lelupäivä! Kaikki eivät lelua tuoneet, mutta se ei haitannut,
kaikista oli mukavaa kun saivat luvan kanssa leikkiä melkein koko päivän.

Ensi viikolla meillä on pajaviikko. Lapset ovat valinneet jokaiselle päivälle mieleisensä pajan.
Vaihtoehtoina on mm.musiikkia, liikuntaa, sadutusta,draamaa, savitöitä, koodausta, askartelua.

Hyvää viikonloppua teille kaikille!

T.meidän tiimi

Viikko 41

Aloitimme viikon reippaasti urheilun parissa Talsoilan koulun liikuntasalissa.
Lapset nauttivat liikunnasta temppuradan parissa.

Taidetta teimme tällä kertaa tusseilla. Muutama ehti siirtää työnsä kankaalle. Seuraavaksi siirrymme
tekstiilimaalaukseen.

Leikkikerho kokoontui jo viidennen kerran.

Pöytäteatteria esitimme torstaina, lapset saivat myös esittää.

Viikko päättyi I-kirjaimeen. Pienryhmän kanssa teimme pienen kuvausmatkan ympäristöön. Kuvat katselimme koko ryhmän kanssa smartilta. Ehdimme katsella turkoosien kanssa myös Marian kuvaaman esiintymisvideon.

Äännekerho kokoontui ensimmäisen kerran.

Ensi viikolla ei ole eskaria. Suurin osa lapsista ja aikuisista viettää syyslomaa.
Ne, jotka ovat varanneet päivystyspaikan,tulevat normaalisti Axeliin.

Hyvää viikonloppua ja tulevaa viikkoa kaikille!

Leena, Maria ja Annika

Viikko 40

Viikkoon kuului taas musiikkia, taidetta ja leikkikerho. Villi Veturi-tarinan myötä tutustuimme Pikku-Akan ammeessa uiskennelleeseen ahveneen. Ensi viikolla Simo ryhtyy tutkimaan kalan arvoitusta. A- kirjain tuli tutuksi. Pinkit ja turkoosit olivat vanhustenviikon kunniaksi esiintymässä vanhuksille, toiset peräti kahdessa paikassa. Esiintyminen meni loistavasti!

Viikko 39

Maanantain aloitimme omalla musiikkituokiolla salissa. Tiistaina oli srk:n Annina pitämässä pienen kirkkohetken. Senjälkeen tein lasten kanssa kielellisiä ja matemaattisia kartoituksia. Loppuviikon ohjelmassa oli Villi Veturin tarina, jossa oli lastauspuuhia. Harjoittelimme lastaamista värien ja muotojen mukaan. Teimme myös joukkueittain laskutehtäviä esineillä. Numeroon kolme tutustuimme tehtävien
myötä.

Leikkikerho jatkui tehtaankoululla. Turkoosien kanssa harjoittelimme yhdessä ensi viikon
esiintymistä varten.
Keskiviikkona kokopäivälapset menevät esiintymään srk-talolle vanhustenjuhlaan klo 14.
Torstaina on ryhmämme toisten lastenkin vuoro astua estradille, tällä kertaa Tyykihovissa klo 10.

Perjantai-iltapäivän lapset saivat viettää haluamassaan eskarihuoneessa.

Ensi viikon vietämme pääasiassa Viidakkohuoneessa. Aloitamme päivät sisätoiminnalla.

Hyvää viikonloppua! Terveisin pinkkiaikuiset

Viikko38

Taas on viikko vierähtänyt nopeasti. Maanantai aloitettiin Monan musiikkituokion parissa ja tiistaina otin pinkkejä ja turkooseja ateljeetyöskentelyyn.

Keskiviikkona jatkui Marian ja Annikan leikkikerho. Erheellisesti ilmoitin,että nyt on toisen ryhmän vuoro, mutta eipä ollutkaan. Ensin on peräkkäin yhdelle ryhmälle ja sitten vasta toiselle ja kolmannelle.

Pikku Akka Villi Veturista muisti meitä korillisella omenoita juuri kun olimme muistuttelemassa Veturin
vaihdenesteitten värejä ja niiden merkityksiä.
Värisekoitukset kuuluivatkin tämän viikon ohjelmaamme.

Torstain sää suosi meidän metsäretkeämme. Lapset evästelivät ensin metsässä ja sitten aloitettiinkin
tarkempi tutustuminen ympäristöön. Pian löytyi monenlaista puunkoloa, onkaloa ja oksaa, jotka vain
odottivat meitä pesänrakennukseen eläinten yöpymistä varten. Retkellä oli hauskaa ja tulimme
takaisin vasta ruokailemaan.

Perjantai sujui vauhdikkaasti; ensin vastaanotettiin lahjoitetut turvaliivit, sitten laulettiin laululeikkejä
Pikku- wahrenilaisten kanssa. Ruokailun jälkeen pääsimme vielä musiikkiopiston saliin brasilialaiseen
musiikkikonserttiin.
Sambarytmien saattelemana lähdimme takaisin Axelin eskariin ja sieltä viikonlopunviettoon.

Ensi viikolla taas ulkoilemme ensin. Hyvää viikonloppua kaikille!

t: pinkkiaikuiset

Viikko 37

Viikon aloitimme muskaripäivällä Monan toimiessa ohjaajana. Tiistaina pidin vastavuoroisesti kuvataide-tuokion myös Turkooseille. Keskiviikkona Maria ja Annika opettivat pienryhmässä lapsille erilaisia
yhteistoiminnallisia leikkejä, ensi viikolla on toisen ryhmän vuoro.

Viikkoon mahtui myös matematiikkatehtäviä, ompelua, leikkiä ja pelejä.

Perjantaina lapset osallistuivat kontrollloidun piirrostehtävän tekoon kahdessa ryhmässä. Ulkoiluaikana
lähdimme tutustumaan torin ympäristöön.

Joidenkin vanhempien toivomuksesta laitan päivyriin alustavan ohjelman ensi viikoksi. Retkistä teen
muistutuksen Wilmaan!
Ensi viikolla toimimme sateenkaaressa ja ateljeessa. Hyvää viikonloppua!

Leena, Annika ja Maria

P.S. Viikolla 38 olemme ensin sisällä

Viikko 36

Tämä viikko sujui kuin vanhoilta tekijöiltä! Ensimmäistä numeroa jo harjoiteltiin ommellen ja myös
kuva-numero- vastaavuustehtävä tehtiin. Pinkit osaavat hienosti kuunnella ja istua paikallaan. Viikko-
ohjelma päättyi metsäretkeen; tutustuimme Sortohaan kenttään ja sen takana olevaan metsään.
Ensi kerralla muistutamme vielä saappaista lapsia( muutamalta puuttui) ja itseämme.
Mikäli teemme eväsretken, siitä ilmoitamme. Nyt meillä oli vain mehua mukana, takaisintullessa lapsilla
oli jo kova nälkä!

Viidakko- viikkomme päättyi ja ensi viikolla oma huoneemme on keltainen eli aurinkohuone.

Aloitamme eskariajan klo 9 ulkoilemalla ensin ja sitten vasta on toimintaa.

Hyvää viikonloppua toivottaa Pinkkien poppoo

P.s. Maanantaina ryhmässämme aloitti viimeisen vuosikurssin lähihoitajaopiskelija Sonja, joka
on seurassamme yhteensä neljä viikkoa.

Viikko 35

Esikoulu lähti vihdoinkin käyntiin! Ensimmäiset päivät kuluivat tutustumisen merkeissä.

Ryhmässämme on 15 lasta, joista osa oli jo kesäisessä tutustumisillassa tavanneetkin.
Maanantaina esittäydyimme toisillemme ja kerroimme hiukan itsestämme. Lapset hoitivat
esittäytymisen tosi hienosti!
Päivän ohjelmaan kuului myös tilojen esittely ja toimintasäännöt.
Laululeikkien jälkeen meille jäi aikaa uusien eskarikaverien kanssa pelailemiseen ja leikkiin.

Tiistaina kertasimme edellispäivän sääntöjä ja lauluja.

Viikkoon mahtui myös oman kuvan piirtäminen ja yhteiseen eskaripuuhun kädenkuvan askarteleminen.
Viikon ohjelmallinen osuus päättyi temppuratapäivään.

Päivittäin olemme lauleskelleet, piirrelleet ja pelailleet. Päiväruoan jälkeen pidämme pienen
lukutuokion ennen iltapäivän touhuja.

Viikolla 36 sisätoimintamme on vihreässä viidakkohuoneessa.Tämän viikon eskarin olemme
aloittaneet ulkoilulla, ensi viikolla työskentelemme ensin sisällä, ulkoilemme vasta ennen ruokailua.

Maanantain aloitamme eskarikirjan henkilöihin tutustumalla. Kiitos viikosta ja hyvää viikonloppua!

Terveisin Leena, Maria ja Annika