Tapaaminen 7

Asioiden tekeminen askel kerrallaan, palkitaan itseämme

Opittavat asiat:
- opitaan asettamaan tavoitteita ja kokeilemaan uusia asioita
- opitaan tekemään asioita askel kerrallaan pilkkomalla vaikeat asiat pieniksi askeleiksi
- askel askeleelta- menetelmää voi käyttää selviytymiskeinona saavuttaakseen minkä tahansa uuden taidon. Sitä voi käyttää myös 
päästäkseen yli pelosta tai jostakin vaikealta ja haastavalta tuntuvasta asiasta
- palkitaan ja kiitetään itseämme, kun olemme yrittäneet parhaamme

Aloitimme tekemällä yhteisen palapelin smart-taululle. Seuraavaksi piirsimme yhteisen ohjeen mukaan ihmisen kasvot ns. pala palalta. 
Tämän jälkeen keskustelimme siitä, miten uusia asioita voi oppia myös harjoittelemalla niitä pala palalta, askel askeleelta. 
B11FC580-C4E4-4547-9D40-C43FCC4EAC5A.jpeg

Uuden opppimisen aikana voin päähän tulla punaisia ajatuksia " en kyllä ikinä opi tätä" tms, mutta niistä olisi päästävä eroon nopeasti ja osattava muuttaa ne vihreiksi, vaikka " yritän vaan harjoitella tarpeeksi niin kyllä se siitä onnistuu". Myös tästä keskustelimme yhdessä. 
Piirsimme yhdessä talon pala palalta ja mietimme itsellemme jonkun taidon tai haasteen jonka haluaisimme oppia tai harjaantua siinä. 
Taito opitaan askel askeleelta. Tikapuitten rappuset merkkasivat aina pientä osataidon oppimista ja lapset miettivät niitä jokainen itselleen. 
Näistä keskusteltiin hienojen ajatusten ja ideoiden saattelemana.
8BE35AF8-5A87-445E-8BA3-028221D00318.jpeg
Tämän pala palalta etenemisen lisäksi keskustelimme siitä, kuinka itseään voi palkita ja heti kun on oppinut edes pienenkin askeleen uudesta tavoitteestaan. Mietimme minkälaisia palkintoja lapset haluaisivat. Joku sanoi ns aineellisia esim karkki, mutta osalle tuli mieleen esim yhteinen uimahalliretki vanhempien kanssa tai peli-ilta yhdesä.