Tapaaminen 5

Punaiset ja vihreät ajatukset

Opittavat asiat:
- Haittaavat PUNAISET ajatukset
- Auttavat VIHREÄT ajatukset
- Ymmärretään, mikä ero näiden ajatusten välillä on, ja miltä ne saavat olon tuntumaan


Tänään aloitimme muistelemalla viime kerran keho rentoutusta, ja sitä, miksi on hyvä osata rentoutua. Lapset muistivat kertoa, että olo voi tulla paremmaksi kun osaa ottaa rennosti. Ei tarvi niin jännittää, kiukku menee ohi helpommin jne. 
Tämän jälkeen kiva kaveri kerhossa otettiin rennosti. Jokainen löysi itselleen hyvän patja paikan ja kuunteli ohjeita. Hengiteltiin ja rentoutettiin kehoa kaikessa rauhassa. Lapset tekivät myös ajatusmatkan omaan mukavaan rentoutumispaikkaansa kuunnellen, haistellen ja maistellen tuntemuksiaan. 
Rentoutuksen jälkeen Lousku Lohikäärmeellä oli asiaa. Se kertoi, että viikonloppuna sen päässä oli virrannut monia erilaisia ajatuksia, välillä hyviä ja välillä hiukan huonompia. Se oli ollut kipeänä eikä ollut päässyt toisten mukana retkelle.
22A22A92-E404-4960-AD50-B1ED0AF354F6.jpeg
Keskustelimme Louskun ajatuksista ja opettaja kertoi, että on olemassa ns. vihreitä ja punaisia ajtuksia. Niitä tulee kaikille ja joka päivä. Tämän jälkeen mietimme millaisia punaisia ja vihreitä ajatuksia lapsille on tullut. 
Leikimme ajatus, tunne, vartalo - leikkiä ja kuuntelimme sadun josta piti löytää sekä vihreät että punaiset ajatukset. 
Tämän jäkeen lähti ajatus- autot liikkeelle. Ne saivat liikkua vain vihreiden ( opettajan lukemien) ajatusten aikana, ja jos lapset kuulivat punaisen ajatuksen auton oli pysähdyttävä. Tämä meni todella hienosti molemmilla ryhmillä. 
Lopuksi ehdittiin askarrella omat punaisten ja vihreiden ajatusten nallesorminuket.
F90B189D-364D-4756-BA35-012F44D94553.jpeg
DFB57B94-4D69-4B1B-AA33-2D4CBE901E2A.jpeg