Tapaaminen 1

Minä ja perheeni`

Opittavat asiat:
- identiteetin merkitys (kuka minä olen)
- kuinka esittelen itseni
- meissä kaikissa on jotain samaa ja jotain erilaista
- miten olla rohkea
- sosiaalisten taitojen harjoittelu leikkien avulla


Tänään kokoonnuimme ensimmäisen kerran Fun Friends tuokioille. Turkoosien ryhmät saivat nimensä. "Lohikäärmekerho" ja " Vampyyrikerho" olivat hurjista nimistään huolimatta ihan säyseitä porukoita.  
Aloitimme toiminnan kertomalla toisille nimemme, lempivärimme, lempiruokamme ja mukavimman puuhan kotona. Näistä löytyi mukavasti samanlaisuuksia ja erilaisuuksia. 
Leikimme ohitusleikkiä ensin niin ettei saanut katsoa toista ja lopuksi sai jo tervehtiä ja katsoa silmiin.  Kun keskustelelimme tästä harjoituksesta ja siitä miltä se tuntui, lapset huomasivat sen, kuinka paljon mukavampaa oli se kun joku katsoi sinua, kuin se , että ohitti huomaamatta.  Totesimme että silmiin katsominen on tärkeää ja se on myös rohkea teko johon kaikki eivät heti pysty. Turkoosit olivat kyllä heti tosi rohkeita. 
Leikimme samanlainen- erilainen leikkiä ja kehupiiriä. 
Erilaisuuksissa huomasimme esim. Sen kuinka erilaisia on perheemme. Tämän jälkeen jokainen  sai piirtää kuvan omasta perheestään.
39DE4BB1-4B79-4A8D-B73E-65855824742D.jpeg
Piirtämisen jälkeen keskustelimme siitä mitä tarkoittaa jos joku on rohkea. Lapsilta tuli aivan upeita esimerkkejä:" Sillon kun uskaltaa kertoa nimensä" " Jos uskaltaa pyytää anteeksi" " Kun katsoo toista silmiin" " Kun uskaltaa mennä pimeässä vessaan" " Sit kun on menossa hammaslääkäriin, niin ei yhtään itke" " Kun saa rokotuksn ja uskaltaa katsoa" ym ym. 
Lopulta vieraaksi saapunut Lousku lohikäärmekin sai neuvoja siitä, miten voisi tulla hiukan rohkeammaksi. 
81027848-BA7A-4AAB-B1D0-9D895B34D31C.jpeg
Loppuhalit ja tsempit lopettivat tämän kerhon.
FC627C4A-DE97-4C2C-8314-31FB60AFAB12.jpeg