Joulukuu 2018

Joulukuu 2018

Joulukuun 7.päivä oli erikoinen päivä, sillä silloin vietimme Lapsiystävällisyyspäivää! Päiväkodin isommat lapset olivat suunnitelleet aamupäivän ohjelman. Päiväkodilla oli erilaisia tanssipajoja, kutrn baletti, breakdance ja perinteiset tanssit. Lisäksi Vekkulan tiloissa oli tarjolla mehua ja keksiä, jotka päiväkodin isommat lapset olivat leiponeet itse.

Joulukuussa olemme seuranneet Hiiri Hiirulaisen arkea. Hiirulainen on valmistautunut joulun tuloon muun muassa siivoamalla, leipomalla ja tekemällä lahjoja ystävilleen. Lapset ovat haltioissaan, kun hiiren koti lasketaan hyllyltä alas ja katsomme, joko hiiri on herännyt. Päivittäin hiiri tarkastaa postin ja sinne on ilmestyny paperikääröjä, joissa kerrotaan hiiren päivästä. Kääröön on nimetty yksi lapsista, joka saa satuhierontaa selkäänsä aikuisen lukiessa käärettä koko ryhmälle. 

Olemme ahkerasti tehneet lumitöitä sekä laskeneet pulkilla pihamme pienestä mäestä.
0E5CDFDA-9C2A-4890-A9E3-33C6606CE0EB.jpeg

Välillä olemme laulaneet tuttuja lauluja pihalla. Lasten toivelauluja ovat edelleen autolaulu, bussilaulu ja nyt myös tuiki tuiki tähtönen.
25FCF59C-4961-402A-90AF-2E9C5549C531.jpeg

Olemme kuunnelleet ja laulaneet erilaisia talvisia sekä jouluisia lauluja. Eräässä laulussa (Lumiukkomarssi) lumiukot marssivat, pyörivät, pomppivat ja lopulta seisovat. Toisessa laulussa (Pakkasasteita) lauletaan, kuinka mittari painuu nollaan (menemme kyykkyyn) ja siellä hytistään kylmyyttä ja lopulta "aivastetaan" ja kaadutaan maahan. Tämä on ollut hauska laululeikki lapsista.