Rastaat

Rastaat ovat pesivät metsissä ja puutarhoissa

shutterstock_138369065_rastas_p.jpgRastas on melko iso lintu, varpusta paljon isompi mutta varista pienempi.

Rastaita pesii miljoonia pareja Suomen metsissä. Keväisin rastaat pysähtyvät muuttomatkalla pihojen ja puistojen nurmikoille pyydystämään matoja. Tällöin niitä voi nähdä suuriakin parvia.

Valokuvassa on räkättirastas. Se pesii puistoissa ja pihoissa sekä metsän kätköissä.