Rastaat

Punakylkirastas

shutterstock_118874737_rastas_p.jpg
Punakylkirastaan tunnistaa silmäkulman valkoisesta juovasta ja punaisista kyljistä eli siipien alapinnan ruosteenpunaisesta väristä.

Punakylkirastaan laulu on hyvin vaihteleva ja erilainen yksilöstä ja alueesta riippuen, mutta laulussa on havaittavissa melodisempi voimakas alkuosa ja lopuksi hiljainen viserrys.

Punakylkirastaiden pesät sijaitsevat hyvin vaihtelevissa paikoissa, mutta suosikkipaikkoja ovat lehti- ja sekametsien aukiot sekä puistot ja puutarhat.

Asuinalueena on koko Suomi. Talveksi punakylkirastaat muuttavat Etelä-Eurooppaan, Lähi-Itään ja jopa Afrikkaan saakka. Ne ovat siis muuttolintuja.

Pesä on rakennettu ruohoista ja korsista. Se sijaitsee matalalla pensaassa tai puussa tai maan pinnalla suojaisessa paikassa. Munia on 5-6. Sekä naaras että koiras hautovat munia.

Punakylkirastas pesii kaksi tai kolme kertaa kesässä.

Luontoportti