Rastaat

Laulurastas

shutterstock_171141665_rastas_p.jpg
Laulurastas on selkäpuolelta vaatimattoman harmaanruskea, vatsapuoli on vaalea. Rinta on tummapilkullinen. Tummat, suuret silmät erottuvat vaaleasta päästä.

Laulurastas on nimensä mukaisesti erinomainen laulaja. Sen laulu on melodista ja monimuotoista. Koiras laulaa puun latvassa ja sen laulu kuuluu tyynenä iltana kauas. Kesäkuussa se voi laulaa läpi yön.

Laulurastas pesii koko maassa. Keväisin pääjoukot saapuvat vapun tienoilla.

Laulurastaan elinympäristönä ovat kuusimetsät. Pesän rastat tekee muutaman metrin korkeudelle kuuseen tai katajaan. Naaras munii pesään yleensä 5 munaa. Usein se munii vielä toiset munat kesä-heinäkuussa.

Laulurastas hylkää pesänsä erittäin helposti, joten sen pesintää ei pidä häiritä.

Ravintonaan se käyttää matoja, toukkia, etanoita sekä marjoja ja hedelmiä.

Luontoportti