Kokousmuistiot

31.1.2019

1) Kristiina tiedotti lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmasta. Katsottiin video.

2) Käytiin läpi oppilaskunnan rahatilanne. Oppilaskunnan tilillä rahaa noin 1700 €. 1000 € menossa 9. luokkien luokkaretkibussiin toukokuussa. 300 € säästetään ensi lukuvuoden luokkaretkibussia varten. 400 € jää, mihin käytetään? Kristiinalle voi tuoda ehdotuksia.

3) Kristiina kertoi vieneensä opettajankokoukseen ennen joulua ehdotuksen sähköttömästä päivästi. Se sai sekä kannatusta että vastustusta ja asiaa luvattiin harkita. Päätöstä ei vielä tehty.

4) Edustajat kevään LastenForssa-valtuustoon. Ehdotus: 9D Annika ja Akseli, 8C Senni ja Eerika ja 5. luokka Rianna ja Jimmy. Ehdotus hyväksyttiin.

4) Yläkoulu: Sisävälitunnit. Opettajankokouksessa oli ehdotus, että klo 10 ja 13 sisävälkät muutettaisiin ulkovälkiksi. Syy: Oppilaat ovat iltapäivällä jo aika väsyneitä, kun ei ole yhtään käyty ulkona ja happi tekisi hyvää aivoille. Mielipiteitä ja perusteluja. Jos pitäisi valita toinen ulkovälkäksi, kumpi olisi parempi?

Asiasta käytiin keskustelua. Kukaan oppilaskunnan hallituksesta (7. - 9. luokat) ei kannattanut pakollisia sisävälkkiä.
Perusteluita:
  • vapaaehtoisuus on parempi eli nyt jo pääsee ulos jos haluaa
  • yläkoulun pihalla ei ole mitään tekemistä ja se on liian ahdas kaikille yläkoulun oppilaille
  • jonnet ovat mopojen kimpussa, jos tulee ulkovälkkä
  • kaapeille tulee kauhea tungos erityisesti välituntien lopussa
  • vaikeuttaa valvontaa välitunneilla
  • koulun alueelta poistuminen lisääntyy
  • ulkona on liian kylmä ja kaikki eivät pue kunnollisia vaatteita
Jos pitäisi valita toinen välitunneista, olisi klo 13 välitunti oppilaskunnan hallituksen mielestä parempi.

5) Seuraava kokous to 14.3. klo 10.

11.12.2018

1) Syyslukauden viimeinen kokous, tarjolla pipareita ja joulusuklaata.

2) Päivätyökeräys- eli taksvärkkilistojen keräys 5.- 9. -luokkalaisilta.

3) Viime opettajankokouksessa hyväksyttiin ehdotus oppilaskunnan puheenjohtajan valitsemisesta vaaleilla ensi lukuvuoden alussa syys-lokakuussa.

4) Oonan 8B aloite: Vietetään kevätlukukaudella sähkötöntä päivää. Viedäänkö ehdotus seuraavaan opettajankokoukseen? Päätös: Ehdotus viedään opekokoukseen.

5) Muuta:

6) Seuraava kokous: to 31.1.2019

15.11.18

1) Välituntiliikuntavälinetoiveiden keräys
Toiveita olivat muistaneet kerätä 1. ja 2. luokka, 7A ja 7C ja 9B. Yleinen toive oli kolmas pingispöytä, joka on jo hankittu. Kristiina kyseli sille jotain muuta sijoituspaikkaa kuin iso ala-aula, missä se oli viime vuonna ja oppilaat ehdottivat kirjastoa.

2) Oppilaskunnalle puheenjohtaja?
Kuhalan itsenäisyysjuhlaan ke 5.12. tarvitaan puheenpitäjä ja pyydettiin, että oppilaskunnan hallituksesta joku pitäisi puheen. Se voisi olla puheenjohtaja, joka valittaisiin koko koulun vaalilla.
Ehdotus: Tänä vuonna kiireisen aikataulun takia oppilaskunnan hallitus valitsee puheenjohtajan keskuudestaan. Ensi vuodesta alkaa käytäntö, että oppilaskunnan puheenjohtaja valitaan vaalilla syys-lokakuussa.
Järjestettiin puheenjohtajavaali. Ehdokkaiksi asettuivat Annika 9D ja Oona 8B. Valituksi tuli Annika.

3) Oppilaskunnan rahojen käyttö
Ehdotus: Ostetaan Kapsäkkiin lisää säkkituoleja, jotta niitä riittäisi koko ryhmälle (tarvitaan 8, jotta olisi 20).
Ehdotusta ei kannatettu. Toivottiin, että oppilaskunnan rahoilla ostettaisiin käytäville mukavia sohvia/tuoleja, joilla voisi oleskella välitunneilla. Sovittiin, että asiaan palataan tammikuussa, kun tiedetään paljonko rahaa on käytössä.

4) 5.- 9. -luokkalaiset: Päivätyökeräys
Keräyskohteen valinta. Kristiina kertoi lyhyesti päivätyökeräyksestä ja esitteli keräyskohteet. Äänestys tehdään Peda.netissä.

5) Seuraava kokous TI 11.12. klo 10 Biologia2-luokassa.


4.10.18.

1) Senni kertoi lyhyesti, mitä LastenForssa-tapahtuman suunnittelukokouksessa oltiin puhuttu.

2) Ohjeet Vaikuta kouluusi -seminaariin ensi viikolle.

3) Mietittiin ensi viikon LastenForssa-valtuuston kokousta varten, mitä Kuhala ehdottaa teemoihin:
- kiusaamisen estäminen
- ruokailun muuttaminen viihtyisämmäksi
- kerhotoiminnan kehittäminen

4) Seuraava kokous 15.11.18

13.9.2018

1. Uuden oppilaskunnan hallituksen esittäytyi.

2. Kristiina kertoi lyhyesti, mikä on oppilaskunnan hallituksen tehtävä.

3.
3.1 Keskuskoululla ti 25.9. klo 9-11 Lapsiystävällinen Forssa -päivän suunnittelukokous. Kuhalan edustajat Eerika Koivisto 8C ja Senni Jokinen 8C ja sosiaalikasvattaja Nicolas Jokinen. Kaivataan ehdotuksia esiintyjistä yms. oppilaskunnalta.

3.2 Vaikuta kouluusi -seminaari Tölöllä ti 9.10. klo 9-12.
Silloin kokoontuvat kaikkien Forssan koulujen oppilaskuntien hallitukset. Kuhalasta valittiin joka luokalta 1 oppilaskunnan hallituksen jäsen mukaan. Kuhalan edustajat ovat: Jasper 1 lk, Ninni 2 lk, Elina 3 lk, Alisa 4 lk, Rianna 5 lk, Eela 6 lk, 7A , 7B, Boglarga 7C, Tomi 7D, 8A, 8B, Senni 8C, Telma 8D, Ville 9A, Simon 9B, Juho 9C ja 9D.

3.3 LastenForssa valtuusto kokoontuu to 11.10. Kaupungintalolla.
Valittiin Kuhalan edustajat, 2 oppilasta alakoulusta ja 4 yläkoulusta: Samuli Kivinen ja Rianna Vinkki 5; Ville Rantanen ja Kaapo Virtanen 9A, Simon Dienes ja Veini Heinonen 9B.

4. Kuhalan presidentti Jone Ojalan ehdotukset välitettäväksi opettajille:
4.1 Kaikki Kuhalan oppilaat saisivat valita oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan (halukkaita ehdokkaita pitää löytyä vähintään kaksi).
- Keskusteltiin siitä, että presidentinvaalien sijaan Kuhalan kaikki oppilaat voisivat valita oppilaskunnan puheenjohtajan. Ehdokkaina olisivat oppilaskunnan hallituksen jäsenet (kaikki halukkaat). Sitä pidettiin hyvänä ideana ja päätettiin ehdottaa sitä seuraavassa opettajankokouksessa 4.10.

4.2 Välituntialueen laajentaminen tekstiililuokan puoleisella yläkäytävällä. Päätettiin ehdottaa opettajankokoukselle, että joka lukuvuoden alussa käytävä olisi sallittua välituntialuetta. Jos häiriöitä tulee, se poistettaisiin välituntikäytöstä. Kristiina mainitsi, että yläkoulun aulan valvoja ei milään ehdi valvoa sitä aluetta. Päätettiin ehdottaa tätä opettajankokoukselle.

5. Seuraava kokous 4.10. klo 10 Biologia 2-luokassa.