Uskonnon kotiopetus

Uskonnon kotiopetus

Shintolaisuus Kirjasta KPL 6
 1. Missä maassa shintolaisuus on kehittynyt?   Japani 
 2. Kuka on perustanut shintolaisuuden?  Shintolaisuudella ei ole perustajaa
 3. Mitä tarkoitta, että shintolaisuus on "heimouskonto"?  Josolet shintolainen olet käytännössä japanilainen. Shintolaisuus ei harjoita käännytystyötä. 
 4. Mikä onkami?  Kamille ei ole suoraa suomennosta. Se on jotain hengen ja jumalan väliltä. Ylilunnollinen olento Ihmisestä voi tulla kami kuoleman jälkeen. Esimerkiksi Fuji vuori on kami..   
 5. Mistä tunnistat shintolaisen temppelin?  Torii, oveton portti on merkki temppelistä. 
 6. Mitä shintolaisuus opettaa kuolemanjälkeisestä elämästä? Shintolaisuudessa ei juurikan ole oppia kuolemanjälkeisestä elämästä. Yleisesti Japanissa uskotaan uudelleensyntymään, buddhalaisuus 
 7. Millainen on shintolaisuuden ja buddhalaisuuden suhde?    Shintolaisuus ja buddhalaisuus elävät Japanissa rinnakkain. Monet japanilaiset tunnustavat molempia uskontoja. 
 8. Mikä on harakiri? (kirja)Rituaalien itsemurha. Usein tehdään häpeän hyvittämiseksi. 
 9. Mitä muita uskontoja Japanissa harjoitetaan? (kirja)   Buddhalaisuutta ja kungfutselaisuutta. Kristittyjä melko vähän. 
 10. Missä muualla maailmassa on shintolaisia kuin Japanissa? (kirja)  Oikeastaan vain japanissa. Siirtolaiset vieneet mukanaan muulla.  Vähän käännynnäisiä. 
 11. Miten keisari liittyy shintolaisuuteen?(kirja)    Keisarin uskotaan olevan Auringon jumalattaren jälkeläinen. Hänelle on osoitettu jumalalle kuuluvaa kunnioitusta ei nykyään