Terveys ja sosiaalisuus

Tutkimus forssalaisten tervehtimisestä

Olimme Forssan Citymarketissa aamulla 19.10.2015 tutkimassa, kuinka sosiaalisia ihmisiä ovat. Meitä oli yhteensä neljä, mutta jakauduimme kahden hengen ryhmiin ja moikkailimme tuntemattomille ihmisille. Kirjasimme ylös ketkä morjestivat takaisin ja ketkä eivät. Teimme tuloksista diagrammin. graph(3).jpg
Olimme aikaisin aamulla, joten emme nähneet paljon nuoria. Luulimme, että iäkkäät ihmiset tervehtisivät enemmän. Voi olla, että ihmiset olivat aamulla väsyneitä ja siksi eivät aina moikanneet.

Morotus

Moikkasimme ihmisille Citymarketissa ja katsoimme, kuinka moni moikkasi meille takaisin. Kaikki ihmiset kelle moikkasimme eivät välttämättä kuulleet tervehdystämme tai katsoneet meihin päin. Tulimme siihen tulokseen, että ihmiset moikkaavat hyvin takaisin.

46 henkilöä oli yhteensä
34 ihmistä moikkasivat meille takaisin
12 ihmistä eivät moikanneet takaisin

graph(1).jpg
Nora ja Oona

Tutkimus hymyilevistä ihmisistä

Tutkimuksemme aiheena oli hymyilevät ihmiset. Tutkimus tehtiin 28.9. Forssan Citymarketissa. Halusimme selvittää, että kuinka positiivisia forssalaiset ovat. Tehtävämme oli hymyillä vastaantulijoille ja katsoa, että kuinka moni hymyilee takaisin. Merkkasimme erikseen ylös naiset ja miehet sekä olivatko takaisin hymyilevät nuoria, aikuisia vaiko vanhuksia.

Tuloksestamme tuli hyvin yksitoikkoinen. Eniten näimme vanhuksia, mutta ketään heistä, miehistä eikä naisista hymyillyt takaisin, vaan katsoivat hölmistyneen näköisinä. Aikuisia oli myös aika paljon, mutta heistä vain yksi mies hymyili takaisin, ja hän vielä sattui olemaan kaupan vartija. Nuoria ja lapsia näkyi vähän, mutta heistä kukaan ei myöskään hymyillyt laisinkaan takaisin. Tulos vastaa siinä mielessä totuutta, että omin silmin näimme ihmisten reagoinnit, mutta tulos myös saattaa vaihtua eri päivänä, riippuen eri ihmisistä.

Tämän tutkimuksen mukaan forssalaiset ovat epäkohtelijaita sekä ujoja. Moni suhtautuu varoen vieraisiin ihmisiin. Tulos hieman yllätti, koska usein moni varsinkin vanhus hymyilee takaisin.

Tupakkatuotteiden ostaminen

Tutkimuksen tarkoituksena oli laskea torstaina 21. lokakuuta Forssan Citymarketissa tupakanostajien määrää sekä ostettujen tupakkatuotteiden lukumäärä verrattuna yhdessä kassajonossa olleiden ihmisten määrään sekä tupakkatuotteita ostaneiden naisten määrä verrattuna tupakkatuotteita ostaneiden miesten määrään. Seisoimme yhden kassan päädyssä noin 30 minuuttia, sillä eräs mies ei siirtynyt penkiltä, jolla istui vessapaperiensa kanssa, joten saatoimme herättää hieman epäilyksiä kassalle katsellessamme.

Tutkimuksen tulokset


graph.jpggraph(1).jpgJohtopäätöksenä voimme todeta, että tänä aikana naiset ostivat enemmän tupakkaa kuin miehet. Emme tiedä, johtuuko se stressistä vai huonosti etenevästä parisuhteesta vai jostakin aivan muusta. Tulos ei yllättänyt.


Mia, Essi, Iitu

Tupakka-gallup

Teimme tutkimusta Citymarketissa klo. 12.30 kuinka moni ostaa tupakkaa ja ovatko naisia vai miehiä.
Halusimme selvittää ostaako naiset vai miehet enemmän tupakkaa. Tupakkaa ostettiin vähän, koska teimme tutkimuksen päivällä ja lyhyessä ajassa. Suurin osa tupakoijista oli sillä hetkellä kouluissa ja töissä.
Yllätyimme, että yli 50-vuotiaat polttivat enemmän kuin nuoret aikuiset. Olimme osanneet arvata että miehet ostavat enemmän.
Suomessa n. 5000 ihmistä kuolee vuodessa tupakkaan. Joka kolmas syöpäkuolema on tupakanaiheuttama. graph(6).jpgLeena & Susanna

Hedelmä- ja vihannesostokset

Menimme Forssan kaupunkimarkettiin selvittämään, kuinka moni ostaa vihanneksia/hedelmiä ja kuinka moni ei. Seurasimme käytävän penkiltä ihmisten ruokaostoksia. Saimme tulokseksi, että seitsemästä miehestä neljä osti vihanneksia/hedelmiä. 13 naisesta yhdeksän osti vihanneksia/hedelmiä.
Naiset ostivat prosentuaalisesti enemmän vihanneksia/hedelmiä kuin miehet. Miehet välittää liian paljon miehisyydestään syödäkseen vihanneksia/hedelmiä. Syökää vihanneksia/hedelmiä :DDDdd

Alaluokkalaisten terveyden ja terveystietämyksen vertailu

Johdanto
Olemme Kuhalan koulun 9. luokkalaisia. Halusimme selvittää ala-asteen oppilaiden terveyttä ja terveystietämystä vertailemalla 1. ja 6. luokkalaisia. Tutkimus tehtiin siis Kuhalan koulussa 28. syyskuuta terveystiedon tunnilla.
Ensin kävimme kysymässä 1. luokkalaisia kesken tuntia ja sitten 6. luokkalaisia tutkimusta varten. Saimme paljon järkeviä vastauksia.

Tulokset
Molemmilta luokilta kysyimme samoja kysymyksiä. Ensin kysyimme 1. luokkalaisilta, että kuinka moni on ollut sairauden takia pois koulusta syksyn aikana ja mistä sairaudesta. Heistä kolme oli pois kurkkukivun, korvatulehduksen, kauhean yskän ja nuhan takia. Oppilailta kysyimme myös, mitä tietoa heillä on flunssasta. Heidän vastaukset olivat: flunssa johtuu kylmästä, tartunnasta ja vähäisistä vaatteista. Kun kysyimme heiltä mistä sairaudet tulevat, he vastasivat rohkeasti. Oppilaat sanoivat, että sairaudet tulee bakteereista ja viruksista, kuumasta hanavedestä, kylmyydestä, epäterveellisesta ruuasta, huutelun takia, ja myös käärme-madon tai kobran takia.

Sen jälkeen menimme 6. luokkaan. Heiltä saadut tulokset :
- Yksi oli pois sairauden takia; Hänellä oli nuha ja flunssa.
- Flunssa johtuu kylmästä, tartunnasta.
- Sairaudet tulevat bakteereista, viruksista, tartunnasta.
- Sairaudet voi ehkäistä pesemällä käsiä.